Happy New Year! 3 μακιγιάζ με κόκκινο κραγιόν για το πρωτοχρονιάτικο look σου

Μαρία Ροδίτη
Happy New Year! 3 μακιγιάζ με κόκκινο κραγιόν για το πρωτοχρονιάτικο look σου
Filippo Fortis/launchmetrics.com/spotlight

To 2023 είναι εδώ και αξίζει να το καλωσορίσεις με ένα super glam look με πρωταγωνιστή το κόκκινο κραγιόν.

Τη δεκαετία του ’50 η Marilyn Monroe ήταν εκείνη που έκανε τάση και statement το κόκκινο κραγιόν στον γυναικείο πληθυσμό όλου του κόσμου. Από τότε τα κόκκινα χείλη είναι η επιτομή του sexiness, του γυναικείου δυναμισμού και της αυτοπεποίθησης, αλλά και της γιορτής. Και γι’ αυτό, άλλωστε, είναι #1 επιλογή για τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Γίνεται, λοιπόν, απόψε- την πρώτη μέρα του νέου χρόνου- να μη φορέσεις κόκκινο κραγιόν; Όχι, φυσικά! Παρακάτω σου έχω 3 υπέροχα μακιγιάζ με πρωταγωνιστή το red lipstick, τα οποία «τσίμπησα» απευθείας από τις Εβδομάδες Μόδας, άρα μιλάμε για απόλυτα ενημερωμένα looks. Και μακιγιάζ που θα σε κάνουν να λάμψεις και να εντυπωσιάσεις από το πρώτο λεπτό.

Η Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη με wet look & κόκκινο κραγιόν είναι το απόλυτο Xmas inspo

3 μακιγιάζ με πρωταγωνιστή το κόκκινο κραγιόν

kokkino_kragion_leuko_molivi.jpg

Κόκκινο κραγιόν με λευκό μολύβι

Απογείωσε το κόκκινο κραγιόν με κλασικό, μαύρο eyeliner, αλλά... και με μια τσαχπινιά: με λευκό μολύβι. Άπλωσε το λευκό μολύβι εσωτερικά, στο κάτω βλέφαρο αλλά και στην κόγχη του ματιού, ώστε να δώσεις λάμψη και βάθος στο βλέμμα, κάνοντας συγχρόνως τα μάτια σου να δείχνουν μεγαλύτερα. Ολοκλήρωσε με μαύρη μάσκαρα και χτένισε με ανοδική φορά τα φρύδια για ένα super glam και chic μακιγιάζ.

kokkino_kragion_roz_skia.jpg

Κόκκινο κραγιόν με ροζ μολύβι ματιών

Matteo Valle/launchmetrics.com/spotlight

Αν είσαι πιο εναλλακτικό κορίτσι και σου αρέσει να πειραματίζεσαι, πες «ναι» στον συνδυασμό κόκκινου κραγιόν με ροζ μολυβιού ματιών. Το κόκκινο κραγιόν ξέρεις πώς να το απλώσεις - χρησιμοποιώντας πρώτα, φυσικά, κόκκινο μολύβι χειλιών. Στα μάτια, όμως, δεν θα απλώσεις το ροζ μολύβι με τον κλασικό τρόπο. Τοποθέτησέ το σύρριζα στο άνω και κάτω βλέφαρο, αλλά στο άνω βλέφαρο τράβηξε επιπλέον και μια καμπύλη γραμμή λίγω κάτω από τα φρύδια. Ολοκλήρωσε με μαύρη μάσκαρα και... voila!

glass_skin_me_kokkino_kragion.jpg

Κόκκινο κραγιόν σε glass skin

Filippo Fortis/launchmetrics.com/spotlight

Glass skin είναι η κορεάτικη τάση που θέλει το δέρμα λαμπερό και υγιές με τη σωστή ενυδάτωση. Φρόντισε, λοιπόν, πριν κάνεις μακιγιάζ να έχεις καθαρίσει καλά το πρόσωπό σου, να έχεις απλώσει serum κι ενυδατική- αφήνοντάς τα να απορροφηθούν από το δέρμα- και τέλος βάψου. Δεν χρειάζεσαι πολλά-πολλά για αυτό το make up look. Μόνο το κόκκινο κραγιόν και μια shimmer λευκή-χρυσή σκιά για το καπάκι του ματιού. Αν πιάσεις και τα μαλλιά σου σε wet, low ponytail θα απογειώσεις πραγματικά το γιορτινό look σου.

Καλή χρονιά με υγεία και πολλή αγάπη, girl!