See-through bangs είναι η νέα μεγάλη τάση στα μαλλιά και θα σε κάνει να πεις «ναι» στις αφέλειες

Μαρία Ροδίτη
See-through bangs είναι η νέα μεγάλη τάση στα μαλλιά και θα σε κάνει να πεις «ναι» στις αφέλειες

Αυτήν την άνοιξη ξέχνα τις curtain bangs και πες «ναι» στη μεγαλύτερη τάση: τις see-through bangs.

Οι curtain bangs και οι κλασικές αφέλειες βρίσκονται ανάμεσα στα πιο hot hair trends των τελευταίων ετών με ολοένα και περισσότερες γυναίκες να τις επιλέγουν για να ανανεωθούν και να κάνουν πιο stylish το κούρεμά τους. Κάθε σεζόν, μάλιστα, έρχεται στο προσκήνιο και μια άλλη παραλλαγή τους.

Κι αν αναρωτιέσαι τι θα επικρατήσει αυτήν την άνοιξη, η απάντηση είναι η εξής: θα βλέπεις παντού τις see-through bangs. Τις πιο ανάλαφρες και φρέσκες αφέλειες ever.

Μακριές, shag και ακόμη 7 στυλ αφελειών θα κυριαρχήσουν το 2023

Τι είναι οι see-through bangs

Όπως λέει και το όνομά τους, see-through bangs είναι οι «διάφανες» αφέλειες, αυτές δηλαδή που είναι κάπως αραιωμένες και όχι πολύ πυκνές, θυμίζοντας curtain bangs ή shaggy bangs. Πρόκειται, στην ουσία, για πολύ λεπτές αφέλειες με κενά μεταξύ τους, που δημιουργούν ένα πλαίσιο γύρω από το πρόσωπο.

https://www.instagram.com/p/Ck92F1xrco9

«Οι see-through bangs έχουν γίνει τάση ανάμεσα στις Ασιάτισσες τα τελευταία χρόνια, αλλά σιγά-σιγά αρχίζουν να γίνονται trend και στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ», λέει στο βρετανικό Glamour ο hairstylist, Yuki.

Σε ποιες γυναίκες ταιριάζουν οι see-through bangs

Όπως επισημαίνουν οι hairstylists, το στοιχείο-«κλειδί» για να επιλέξει μία γυναίκα τις see-through bangs δεν είναι το σχήμα προσώπου τους, αλλά το μέτωπό τους. Αν, λοιπόν, έχεις μεγάλο μέτωπο, μπορείς άνετα να κάνεις see-through bangs και κάθε είδους αφέλεια. Αντιθέτως, αν έχεις μικρό ή στενό μέτωπο, δεν είναι και η καλύτερη ιδέα να τις επιλέξεις. Ή αν τις επιλέξεις, θα πρέπει να κάνεις κάποια παραλλαγή με τη συμβουλή του κομμωτή σου πάντα.

Συνέχισε στην παρακάτω gallery και δες μερικά κουρέματα με see-through bangs για να πάρεις όλο το hair inspo που χρειάζεσαι.