6 tips για να διατηρήσεις αναλλοίωτο το πεντικιούρ στις καλοκαιρινές διακοπές

Μαρία Ροδίτη
6 tips για να διατηρήσεις αναλλοίωτο το πεντικιούρ στις καλοκαιρινές διακοπές
Instagram: @thesandalista

Τι να κάνεις και τι να μην κάνεις για να μη δεις το πεντικιούρ σου να καταστρέφεται όσο εσύ απολαμβάνεις τα γαλαζοπράσινα νερά κάποιου ελληνικού νησιού.

Η μέρα που το πλοίο θα σαλπάρει και εσύ θα κουνάς το μαντήλι πλησιάζει. Σε αυτήν τη φάση, λοιπόν, ελέγχεις τις τελευταίες λεπτομέρειες πριν τις καλοκαιρινές διακοπές σου, κοιτάς να κλείσεις εκκρεμότητες και να κανονίσεις όλα τα απαραίτητα beauty ραντεβού για να είσαι μια… οπτασία.

Μέσα σε αυτά είναι και το ραντεβού για πεντικιούρ και εδώ θα σταθούμε εκτενώς. Σίγουρα έχεις παρατηρήσει στις διακοπές τα νύχια σου να ξεφλουδίζουν, το χρώμα του βερνικιού να ξεθωριάζει ή να «σπάει» κι εσύ να μη φοράς με αυτοπεποίθηση τα σανδάλια σου πια. Φέτος, λοιπόν, κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Κι αυτό, γιατί θα ακολουθήσεις τα παρακάτω tips και θα φροντίσεις τόσο πολύ το πεντικιούρ σου, που γυρνώντας από τις διακοπές θα είναι ακόμα αναλλοίωτο.

6 genius tips για να κάνεις επαγγελματικό pedicure μόνη σου στο σπίτι

Τα tips για να παραμείνει τέλειο το πεντικιούρ στις διακοπές

Η σωστή αρχή είναι το ήμισυ του παντός

Ξεκίνα το πεντικιούρ σου με ένα base coat, το οποίο θα εμποδίσει και τον αποχρωματισμό των νυχιών σου στις καλοκαιρινές διακοπές.

https://www.instagram.com/p/Cf31PUeM5PD

Προσοχή τα νύχια να είναι στεγνά

Πριν βάψεις τα νύχια σου φρόντισε να είναι εντελώς στεγνά. Ούτε καν νωπά.

Προσοχή στα παπούτσια που φοράς

Ειδικά τη μέρα που θα κάνεις το πεντικιούρ δεν πρέπει με τίποτα να φορέσεις κλειστά παπούτσια. Αλλά και γενικότερα- για να προστατεύσεις το πεντικιούρ σου- επίλεξε σανδάλια και πέδιλα.

Χρησιμοποίησε ένα λαδάκι

Όταν βρίσκεσαι σε διακοπές και κάνεις καθημερινά μπάνιο στη θάλασσα τα άκρα σου αφυδατώνονται και δείχνουν απεριποίητα. Έχε, λοιπόν, μαζί σου ένα ειδικό λαδάκι και κάθε πρωί που ξυπνάς βάζε γύρω από τα νύχια για να τα προστατεύεις και να τα διατηρείς όμορφα.

Άπλωνε κάθε 2 μέρες top coat

Για να είναι λαμπερά τα νύχια σου, αλλά και για να εξασφαλίσεις μεγαλύτερη διάρκεια στο πεντικιούρ σου άπλωνε κάθε δύο ημέρες top coat.

Επίλεξε ένα ουδέτερο χρώμα για το πεντικιούρ σου

Ωραίο το κόκκινο και το φούξια, αλλά όταν χαλάσουν κάνουν μπαμ… από χιλιόμετρα μακριά. Για τις καλοκαιρινές διακοπές σου επίλεξε ένα nude, ροζ ή ημιδιάφανο βερνίκι έτσι ώστε κι αν προκύψει κάποια ατέλεια να μη διακρίνεται εύκολα.