Water bombs: 5 μάσκες προσώπου που θα σε σώσουν από τις εναλλαγές της θερμοκρασίας

Μαρία Ροδίτη
Water bombs: 5 μάσκες προσώπου που θα σε σώσουν από τις εναλλαγές της θερμοκρασίας

Επειδή αυτές τις μέρες ο καιρός κάνει τα δικά του, η επιδερμίδα σου χρειάζεται περισσότερη φροντίδα. Και πώς θα της την προσφέρεις; Με μια μάσκα ομορφιάς με υαλουρονικό οξύ ή cica.

Μία ζέστη, μία κρύο. Σκωτσέζικο ντους μάς κάνει τις τελευταίες μέρες ο καιρός κι επειδή -εκτός από τα νεύρα μας- τα έχει παίξει και το δέρμα μας, χρειάζεται να δράσουμε άμεσα. Τι, δεν έχεις καταλάβει ότι η αφυδάτωση του προσώπου σου έχει προκύψει από αυτό το roller coaster του καιρού; Κι όμως, αυτή είναι η αλήθεια και τη δεδομένη στιγμή δεν χρειάζεσαι μόνο μια πλούσια ενυδατική κρέμα. Η επιδερμίδα σου έχει ανάγκη και από μια βαθιά ενυδατική μάσκα με βασικά συστατικά είτε το υαλουρονικό οξύ, είτε το cica.

Πριν σου προτείνω, όμως, τις καλύτερες μάσκες ever για αυτήν την ιδιαίτερη συνθήκη που βιώνει το δέρμα σου λόγω καιρού, ας δούμε λίγο τι κάνει το υαλουρονικό οξύ και τι το cica και γιατί τα χρειάζεσαι ASAP.

Moisture bombs: 5 μάσκες ομορφιάς + 5 tips για βαθιά ενυδάτωση μετά από τα ξενύχτια

Υαλουρονικό οξύ και cica: Τα όπλα σου απέναντι στον «τρελό» καιρό

Αρχικά, να σου πω ότι το υαλουρονικό οξύ υπάρχει εκ φύσεως στην επιδερμίδα. Όσο μεγαλώνουμε, όμως, μειώνεται και για αυτό ακριβώς χρειάζεται να το συμπληρώνουμε με skincare προϊόντα. Γιατί τι θα πετύχουμε έτσι; Θα «γεμίσουμε» τα κενά της επιδερμίδας, μειώνοντας λεπτές γραμμές και ρυτίδες, αλλά και θα την ενυδατώσουμε με αποτέλεσμα το πρόσωπό μας να είναι σφριγηλό και λαμπερό. Βλέπεις, τα μόρια του υαλουρονικού οξέος μπορούν να συγκρατήσουν έως και 1.000 (ναι χίλιες) φορές το βάρος τους σε νερό και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το δέρμα να δείχνει υγιές, δροσερό και με όγκο.

maska_prosopou.jpg

Από την άλλη, το cica είναι ένα μικρό εξωτικό φυτό του οποίου το εκχύλισμα χρησιμοποιείται σε πλήθος skincare προϊόντων και αποτελεί «ασπίδα» προστασίας της επιδερμίδας. Για να καταλάβεις, το cica είναι γνωστό για τις αναπλαστικές του ιδιότητες, διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο, αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου, ενώ έχει και αντιοξειδωτική δράση. Είναι το τέλειο συστατικό, δηλαδή, για την ανάπλαση και ενυδάτωση της επιδερμίδας αυτήν την περίοδο, που ο καιρός έχει τα πάνω και τα κάτω του.

Πάμε για shopping τώρα

Είσαι έτοιμη τώρα να ανακαλύψεις στην παρακάτω gallery 5 μάσκες-«βόμβες» ενυδάτωσης; Πραγματικά, από την πρώτη κιόλας επαφή με το δέρμα σου θα αισθανθείς την υγρασία, την ενυδάτωση και το pampering που προσφέρουν.

Ξεκίνα το scroll, λοιπόν!