3 beauty tips για να απαλλαγείς από τα σκούρα γόνατα & τους αγκώνες

Ευαγγελία Αλπίδου
3 beauty tips για να απαλλαγείς από τα σκούρα γόνατα & τους αγκώνες

Bye Bye ξηρό και σκούρο δέρμα! Αυτό το καλοκαίρι θα έχεις τα πιο λεία και απαλά άκρα.

Όλες θέλουμε λεία και λαμπερά άκρα ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, που το σώμα μας είναι πιο εκτεθειμένο από ποτέ. Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποια σημεία του σώματος τα οποία θέλουν λίγη περισσότερο προσοχή και περιποίηση μέσα στη μέρα. Αναφερόμαστε, στα γόνατα και στους αγκώνες… Και οι δύο αυτές περιοχές εμφανίζουν έντονο σκούρο χρώμα και ξηροδερμία, παρόλο που μπορεί να τις καθαρίζουμε εντατικά.

haileybieber_347062030_1371758320049179_5461773425752918898_n.jpg

@haileybieber

Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση; Αρχικά, είναι ένα πρόβλημα το οποίο απασχολεί όλους τους ανθρώπους, γι’ αυτό μην πανικοβάλλεσαι. Συνέχισε να διαβάζεις για να δεις ποια είναι αυτά τα 3 εύκολα beauty tips που αν ακολουθείς στην καθημερινότητά σου, θα απαλλαγείς μία για πάντα από την ξηροδερμία και την διχρωμία σε εκείνα τα σημεία.
Είσαι έτοιμη;

Γυαλίζει το μακιγιάζ σου; 7 beauty tips για ένα λαμπερό ματ αποτέλεσμα

Απολέπιση

Η απολέπιση είναι το Α και το Ω για μία καθαρή και λεία επιδερμίδα. Ακόμη και τα καλύτερα προϊόντα αν χρησιμοποιείς, αν η βάση σου δεν είναι καθαρή κι έτοιμη να υποδεχθεί τις υφές τότε δε θα έχεις ποτέ τα επιθυμητά αποτελέσματα που θες. Η απολέπιση θα βοηθήσει το δέρμα, να απαλλαγεί από τα νεκρά κύτταρα και τις βρωμιές, ενώ θα αφήσει την επιδερμίδα σε εκείνο το σημείο λεία και απαλή.

pexels-ron-lach-8624600.jpg

Ενυδάτωση

Εφόσον, ολοκληρώσεις την απολέπιση, για να «κλειδώσεις» την επιδερμίδα και τους ανοιχτούς πόρους, προσθέτεις την ενυδατική. Η ενυδατική σώματος θα χαρίσει ενυδάτωση στα γόνατα και στους αγκώνες, η οποία θα διαρκεί για ώρες.

pexels-sora-shimazaki-5938558-(1).jpg

Σπιτικό Peeling

Extra tip: Φτιάξε μόνη σου ένα σπιτικό peeling με λεμόνι, μέλι και μαγειρική σόδα. Η μαγειρική σόδα κάνει βαθιά απολέπιση, το λεμόνι χρησιμοποιείται για τις λευκαντικές του ιδιότητες, ενώ το μέλι για τη θρέψη της επιδερμίδας. Σε ένα μπολ, προσθέτεις χυμό από μισό λεμόνι, 1 κ.γ. μέλι και 1 κ.σ. μαγειρική σόδα. Αρχίζεις, να τα ανακατεύεις μέχρι να γίνουν τα υλικά ένα ομογενές μείγμα και στη συνέχεια, τοποθετείς το μείγμα στα σημεία που θέλεις, κάνοντας μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Αν το κάνεις το συγκεκριμένο tip 2 φορές την εβδομάδα, οι αγκώνες και τα γόνατα θα είναι πιο λευκά και απαλά από ποτέ.

Τα καλύτερα after sun για να ανακουφίσεις την επιδερμίδα σου μετά από μια βουτιά στη θάλασσα