90’s comeback: Ο Tom Zois αναλύει τα πιο hot hair trends της θρυλικής δεκαετίας

Μαρία Ροδίτη
90’s comeback: Ο Tom Zois αναλύει τα πιο hot hair trends της θρυλικής δεκαετίας

Ο hairstylist, Tom Zois, μιλά στο Queen.gr για τα κουρέματα, χτενίσματα και χρώματα μαλλιών της δεκαετίας του 1990, τα οποία έχουν κάνει δυναμικό comeback φέτος.

Τα τελευταία 3 χρόνια ο κόσμος της ομορφιάς μιλά συνέχεια για το comeback των 90’s. Ειδικά στα μαλλιά βλέπουμε ολοένα και περισσότερο να επανέρχονται τάσεις της θρυλικής δεκαετίας, κι εμείς που ζήσαμε τότε θέλουμε να φοράμε ξανά και ξανά butterfly hair clips… και όχι μόνο.

Γι’ αυτήν την επαναφορά των hair trends της δεκαετίας του 1990 αποφάσισα να μιλήσω με τον hairstylist, Tom Zois. Ο Tom είναι λάτρης των 90’s και ένα scroll στο Instagram του και στις δουλειές του αρκεί για να το καταλάβεις. Ο ταλαντούχος hairstylist, λοιπόν, μιλά στο Queen.gr για τα πιο hot χτενίσματα των 90’s που θα βλέπεις παντού το 2022, για τα κουρέματα που θα κυριαρχήσουν φέτος, αλλά και για τις τάσεις στα χρώματα μαλλιών που αξίζει να γνωρίζεις και – γιατί όχι;- να δοκιμάσεις. Και, φυσικά, δίνει τα μαγικά και εύκολα tips του για να κάνεις κι εσύ μόνη σου blow out και το ακαταμάχητο sleek spiky hair bun: τα μεγαλύτερα hair trends των 90’s που είναι too sexy to handle… Τα θυμάσαι από τότε, έτσι δεν είναι;

9 χτενίσματα με κλάμερ για να δώσεις 90’s vibes στα looks σου

«Η μεγαλύτερη τάση των 90’s στα χτενίσματα είναι το blow out»

«Η μεγαλύτερη τάση των 90’s στα χτενίσματα είναι το blow out. Το blow out αναδεικνύεται υπέροχα σε μακριά μαλλιά κυρίως, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν δείχνει ωραίο και σε κοντά μαλλιά», λέει στο Queen.gr ο hairstylist, Tom Zois. Και μας δίνει μεγάλη χαρά, διότι μας εξηγεί βήμα-βήμα πώς θα κάνουμε μόνες μας blow out.

tom_zois.jpg

Ο hairstylist, Tom Zois

«Μετά το λούσιμο, καλό είναι να απλώσουμε προϊόν για όγκο στη ρίζα και ένα άλλο προϊόν κατά του φριζαρίσματος στα μαλλιά για να έχουμε λείες άκρες. Στη συνέχεια, στεγνώνουμε τα μαλλιά με πιστολάκι και βούρτσα και τυλίγουμε κυλινδρικά με πενσάκια ή τσιμπιδάκια τις τούφες από τον αυχένα και πάνω. Όσο τυλίγουμε στερεώνουμε με πενσάκια μέχρι να φτάσουμε στην κορυφή. Αφού τα τυλίξουμε όλα τα μαλλιά, τα αφήνουμε να κρυώσουν και έπειτα με μια πιρούνα τα χτενίζουμε προς τα πίσω. Αν έχουμε και φράντζα αυτόματα συνδυάζουμε δύο super hot trends των 90’s: και το blow out και το flip side», εξηγεί ο Tom Zois.

blow_out.jpg

Το χτένισμα blow out στην Demy δια χειρός Tom Zois

Και συμπληρώνει: «Μεγάλη τάση είναι επίσης το flip side, αυτές οι τεράστιες φράντζες που έχουν ανάλαφρη αίσθηση, δεν έχουν κάτι στατικό και μπορείς να ''παίξεις'' με τα δάχτυλά σου όσο θέλεις».

«Το sleek spiky hair bun είναι ένα χτένισμα για όλες τις ώρες»

Μιλώντας με τον Tom κατάλαβα πως έχει μια ιδιαίτερη αδυναμία στο sleek spiky hair bun, χτένισμα που έχει δοκιμάσει και στην Demy της οποίας τα μαλλιά επιμελείται. «Μια ακόμη τάση από τα 90’s που έχει επανέλθει είναι το sleek spiky hair bun, το οποίο είδαμε πολύ στα Oscars και στα Grammys και είναι πολύ εύκολο να γίνει. Είναι ένα χτένισμα για όλες τις ώρες πραγματικά», λέει ο Tom Zois.

spiky_hair.jpg

Sleek spiky hair bun

Και εξηγεί όλα τα βήματα για να το πετύχεις: «Μετά το λούσιμο, στεγνώνουμε τα μαλλιά, βάζουμε ένα προϊόν λείανσης και ισιώνουμε πολύ καλά. Σε αυτό το χτένισμα θέλουμε πολύ καλά ισιωμένες άκρες. Έπειτα, πιάνουμε μια sleek, αυστηρή ponytail, χωρίζουμε σε πέντε τούφες την αλογοουρά και αρχίζουμε να στριφογυρίζουμε γύρω γύρω τις τούφες μέχρι να γίνει κότσος. Και, βέβαια, σταθεροποιούμε με τσιμπιδάκια, αλλά αφήνουμε ελεύθερες τις άκρες. Ψεκάζουμε με λακ για να είναι φιξαρισμένες οι αιχμηρές άκρες. Αν μια κοπέλα θέλει να κάνει μια παραλλαγή μπορεί να κάνει το εξής: Να αφήσει τουφάκια μπροστά ή να χρησιμοποιήσει butterfly hairclips, που είναι τεράστια τάση των early 90’s. Εναλλακτικά, μπορεί να κάνουμε λοξή φράντζα στο πλάι που να καταλήγει πίσω στο αυτί ή zig zag χωρίστρα που είναι επίσης μεγάλη τάση».

spiky_hair_bun.jpg

Sleek spiky hair bun

Τα κουρέματα των 90’s που έχουν κάνει comeback

«Η μεγαλύτερη τάση στα κουρέματα που έρχεται από τα 90’s είναι τα layers με έμφαση στο μπροστινό μέρος και κυρίως στα μακριά μαλλιά. Όχι όμως το πολύ έντονο φιλάρισμα. Συνήθως, αυτά τα κουρέματα κολακεύουν τα οβάλ και επιμήκη πρόσωπα, όμως όλες οι γυναίκες με το σωστό κούρεμα μπορούν να τα δοκιμάσουν. Φυσικά, layers μπορούν να γίνουν και σε κοντά μαλλιά, όπως στα καρέ κουρέματα», λέει στο Queen.gr ο Tom Zois.

kouremata.jpg

Και επισημαίνει ότι μιλά «πάντα για όχι πολύ έντονο φιλάρισμα. Ένα τέτοιο καρέ μπορεί να απογειωθεί και να είναι full 90’s με άκρες προς τα έξω, τα λεγόμενα flipped ends. Και τέτοια είδαμε πολλά στα Oscars».

Τα χρώματα μαλλιών που επανέρχονται από τα 90’s

«Τα 90’s έρχονται το 2022 και φέρνουν μαζί τους… color craze. Φέτος θα δούμε έντονα ροζ, πράσινα, baby blue και mermaid αποχρώσεις στα μαλλιά», λέει με ενθουσιασμό ο Tom Zois.

https://www.instagram.com/p/CTAZbrgIYWd

Και προσθέτει: «Μεγάλη τάση είναι επίσης και οι ξανοιγμένες μπροστινές τούφες, που όμως δεν είναι σε natural αποχρώσεις. Μπορεί να είναι κίτρινες ή χρυσές, κάτι πολύ έντονο, να έχουν μια πιο aggressive οπτική!».