Αντίο φριζάρισμα: 10 anti-frizz προϊόντα μαλλιών για τέλεια hair looks όση υγρασία κι αν έχει

Μαρία Ροδίτη
Αντίο φριζάρισμα: 10 anti-frizz προϊόντα μαλλιών για τέλεια hair looks όση υγρασία κι αν έχει
Gregory Scaffidi/IMAXTREE.COM

Κακοκαιρία, βροχές, καταιγίδες και τα μαλλιά σε κακά χάλια; Όχι με τα σωστά anti-frizz προϊόντα!

Ο χειμώνας επιτέλους ήρθε! Και πολύ άργησε, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Οι βροχές, οι καταιγίδες και το κρύο είναι εδώ και μαζί τους και η υγρασία. Και τι άλλο στην «παρέα» τους; Το φριζάρισμα στα μαλλιά.

Ναι, ξέρω ότι σου τη σπάει, ότι παλεύεις κάθε πρωί να τιθασεύσεις τα μαλλιά σου – και αυτό θα συμβεί σίγουρα αυτές τις μέρες-, όμως… μήπως έχει βάλει στην άκρη τα κατάλληλα προϊόντα; Μήπως δεν χρησιμοποιείς σαμπουάν, μάσκες, conditioners και άλλα προϊόντα μαλλιών, που «μάχονται» το φριζάρισμα; Αυτό είναι το «κλειδί» για τέλεια hair looks όσο η κακοκαιρία καλπάζει.

DIY Time! Για sleek μαλλιά χωρίς φριζάρισμα κάνε μάσκα με αυγό και μπανάνα

Γιατί φριζάρουν τα μαλλιά

Πριν, λοιπόν, να δούμε τα πιο αποτελεσματικά και καλά προϊόντα ενάντια στο φριζάρισμα, πρέπει να ξέρεις γιατί τα μαλλιά γίνονται χάλια σε περιόδους με βροχές και γενικότερα κακοκαιρία.

frizarisma_vroxi.jpg

Η υγρασία ευθύνεται για το φριζάρισμα στα μαλλιά, αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Η υγρασία πρέπει να βρει και το κατάλληλο έδαφος, ώστε να προκαλέσει το φριζάρισμα και η ξηρότητα της τρίχας είναι αυτό το «έδαφος». Βλέπεις, η κάθε τρίχα αποτελείται σε όλο της το μήκος από λέπια. Ναι, σαν αυτά του ψαριού.

Όταν, λοιπόν, η δομή της τρίχας είναι υγιής, τα μαλλιά λάμπουν και τα λέπια είναι ερμητικά κλειστά. Όταν συμβαίνει το αντίθετο, τότε ξεκινούν τα προβλήματα. Αν η δομή της τρίχας έχει χαλάσει εξαιτίας των τεχνικών εργασιών (βαφές, ντεκαπάζ κλπ.), εξαιτίας του styling ή απλά εξαιτίας της αφυδάτωσης, τα λέπια χαλαρώνουν και έτσι, τα μόρια της υγρασίας εισχωρούν από κάτω τους και τα διογκώνουν.

vroxi_frizarisma.jpg

Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι το φριζάρισμα, που τόσο μας ενοχλεί. Ναι ξέρω, σου σπάει τα νεύρα, για αυτό και σίγουρα πρέπει να έχεις στο νεσεσέρ και το μπουντουάρ σου μερικά από τα παρακάτω προϊόντα anti-frizz.

Anti-frizz shopping

redken_frizz.JPG

REDKEN, FRIZZ DISMISS ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΡΙΖΑΡΙΣΜΑΤΟΣ

Καταπολεμά το φριζάρισμα, δίνει πλούσια απαλότητα και ενισχύει τη λάμψη των μαλλιών. Επίσης, είναι κατάλληλο και για βαμμένα μαλλιά.

kerastase_frizz.JPG

KERASTASE, DISCIPLINE MASKERATINE ΜΑΣΚΑ ΓΙΑ ΑΤΙΘΑΣΑ ΜΑΛΛΙΑ

Προσφέρει απαλότητα και καταπολεμά το φριζάρισμα στα ατίθασα μαλλιά, με αποτέλεσμα να είναι ευκολοχτένιστα, με μια ανάλαφρη αίσθηση.

aveda_frizz.JPG

AVEDA, SMOOTH INFUSION™ ANTI-FRIZZ CONDITIONER

Το smoothing conditioner χωρίς σιλικόνη, ενυδατώνει, ξεμπερδεύει και λειαίνει την τρίχα, βελτιώνοντας την κίνηση των μαλλιών, ενώ συγχρόνως αποτρέπει τις φύτρες από το να είναι ατίθασες.

shu_uemura_frizz.JPG

SHU UEMURA, SHUSU SLEEK ΜΑΣΚΑ ΓΙΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ

Τα πολύτιμα συστατικά της μάσκας αυτής προσφέρουν πλούσια ενυδάτωση και πειθαρχία, αφήνοντας στα μαλλιά μια αέρινη κίνηση.

bumble_frizz.JPG

BUMBLE AND BUMBLE, HAIRDRESSER'S INVISIBLE OIL

Με μείγμα 6 ελαίων, αυτό το λαδάκι εξαφανίζεται στα μαλλιά για να τα λειάνει, να δαμάσει το φριζάρισμα και να τα προστατέψει από τη θερμότητα του styling και τις ακτίνες του ήλιου (φίλτρα UV).

Συνέχισε στην gallery και δες ακόμη 5 anti-frizz προϊόντα μαλλιών.