Soft girl aesthetic: Το viral beauty trend του TikTok θα αναδείξει το κορίτσι που κρύβεις μέσα σου

Μαρία Ροδίτη
Soft girl aesthetic: Το viral beauty trend του TikTok θα αναδείξει το κορίτσι που κρύβεις μέσα σου

Θηλυκή και empowering, η νέα τάση ομορφιάς που κάνει χαμό στο TikTok ήρθε για να μείνει.

Ώρα να ξεχάσεις οποιοδήποτε beauty trend έχεις ξεχωρίσει στα social media το τελευταίο διάστημα και να εστιάσεις την προσοχή σου στη soft girl aesthetic: μια τάση που έχει γίνει viral στο TikTok και υπόσχεται να αναδείξει το κορίτσι που κρύβεις μέσα σου.

Κάν’ το εικόνα… Pastel αποχρώσεις από την κορυφή ως τα νύχια, ψεύτικες φακίδες στο πρόσωπο, ζωγραφισμένες πάνω σε ροζ ζυγωματικά και butterfly hair clips στα μαλλιά. Έχοντας συγκεντρώσει πάνω από 179,8 εκατομμύρια προβολές στο TikTok, η soft girl aesthetic είναι η πιο hot τάση στην ομορφιά αυτήν τη στιγμή και πίσω από αυτήν κρύβονται πολλά περισσότερα από όσα εσύ βλέπεις.

10 τρόποι να φορέσεις pastel eyeliner και να φέρεις την άνοιξη στο μακιγιάζ

Τι ακριβώς είναι η soft girl aesthetic

Η soft girl aesthetic γιορτάζει την girly πλευρά κάθε γυναίκας. Το βλέμμα είναι υπέρ-θηλυκό και γατίσιο, οι φιόγκοι και οι pastel αποχρώσεις με έμπνευση τις κούκλες Bratz είναι παντού, η Y2K μόδα και ομορφιά κυριαρχούν σε κάθε look. Ροζ- πολύ ροζ- πέρλες, αξεσουάρ μαλλιών, σύννεφα και floral μοτίβα έχουν την τιμητική της.

Δες, για παράδειγμα, την Ariana Grande! Στην παρακάτω φωτογραφία, η star είναι η προσωποποίηση του soft girl aesthetic. Είναι sexy, αλλά ταυτόχρονα γλυκιά, ενώ έχει θηλυκότητα, η οποία όμως «προβάλλεται» μέσα από τη δυναμική εκδοχή του χαριτωμένου κοριτσιού της διπλανής πόρτας ή της χαριτωμένης πριγκίπισσας της Disney.

https://www.instagram.com/p/CV-85qMv-O6

Δεν είναι, βέβαια, μόνο η Ariana Grande που έχει λατρέψει το συγκεκριμένο trend. Και η Taylor Swift, αλλά και η Sydney Sweeney το έχουν υιοθετήσει και αγαπήσει. Η μεν πρώτη, έχει γίνει ένα με την τάση επιλέγοντας ροζ αποχρώσεις στο μακιγιάζ, καθώς επίσης και σύνολο με pastel αποχρώσεις. Ενώ η Cassie από το Euphoria έχει απογειώσει το soft girl aesthetic με το ροζ lip gloss της και τη σιέλ σκιά στα μάτια. Δες τις στην gallery.

Πώς θα δημιουργήσεις μόνη σου soft girl μαλλιά και μακιγιάζ

Το cat eye με μαύρο eyeliner, οι πολύ μακριές ψεύτικες βλεφαρίδες, τα καλοχτενισμένα με ανοδική φορά φρύδια (με brow lamination τεχνική) και τα ροζ χείλη είναι τα βασικά beauty tricks για να πετύχεις τη soft girl aesthetic.

Για να κάνεις ακόμα πιο girly το look μπορείς να βάλεις highlighter στα μάγουλα, αρκετό ροζ ρουζ και ψεύτικες φακίδες τόσο στα ζυγωματικά όσο και στη μύτη. Δοκίμασε, αν θέλεις, και μοτίβα με καρδιές ζωγραφισμένα στο πρόσωπο. Για πιο updated και ξεχωριστά looks, ξέρεις εσύ!

Όσο για τα μαλλιά; Η soft girl aesthetic «επιβάλλει» χρωματιστά butterfly hair clips- ναι, αυτά που φορούσες όταν πήγαινες σχολείο!