Είναι ok να μην είσαι ok και η Χατζηπαντελή μάς το υπενθύμισε με την απόφαση να απέχει από τη μόδα

Τζένη Ντεμιράι
Είναι ok να μην είσαι ok και η Χατζηπαντελή μάς το υπενθύμισε με την απόφαση να απέχει από τη μόδα

Η Σοφία Χατζηπαντελή δημοσιοποίησε με ένα story στο Instagram για τη δύσκολη απόφαση να απέχει για ένα διάστημα από τη μόδα επειδή θέλει να θέσει σε προτεραιότητα τον εαυτό της και την ψυχική της υγεία.

Πολλές φορές η σύγχρονη πραγματικότητα απορροφά τόση πολλή από την ενέργειά μας, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε ένα τέλμα. Σε εκείνο ακριβώς το σημείο καλούμαστε να διαλέξουμε ανάμεσα στον εαυτό μας και όσα έχουμε δημιουργήσει.

Και μπορεί θεωρητικά να ακούγεται αυτονόητο πως σε τέτοιες περιπτώσεις μας επιλέγουμε με κλειστά μάτια, στην πραγματικότητα όμως δεν είναι δεδομένο ότι ένας μέσος άνθρωπος παίρνει αυτή την απόφαση.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, άλλωστε, η απόφαση της Σοφίας Χατζηπαντελή να σταματήσει το μόντελινγκ για να προστατεύσει την ψυχική της υγεία αποτελεί ένα ζήτημα που αξίζει να συζητήσουμε.

Η Σοφία Χατζηπαντελή πήρε μία δύσκολη αλλά αναγκαία απόφαση

Το μοντέλο που γνωρίσαμε ως κριτή στο GNTM δημοσιοποίησε με ένα story στο Instagram για τη δύσκολη απόφαση να απέχει για ένα διάστημα από τη μόδα επειδή θέλει να θέσει σε προτεραιότητα τον εαυτό της και την ψυχική της υγεία.

Συγκεκριμένα, η Χατζηπαντελή αναρτώντας μία φωτογραφία της, έγραψε:

«Μία πραγματικά δύσκολη απόφαση για μένα ήταν να μείνω εκτός μόδας αυτόν τον μήνα, λόγω της ψυχικής μου υγείας. Αλλά είμαι τόσο χαρούμενη που βάζω πρώτο τον εαυτό μου και το να επανέλθω στα φυσιολογικά μου επίπεδα, πριν σκεφτώ την καριέρα μου. Να περνάτε όλοι καλά».

Screenshot-2024-02-29-091643.png

Η αλήθεια είναι πως σε έναν ρεαλιστικό κόσμο δεν είναι τόσο απλό να πει ξαφνικά κάποιος «δεν αισθάνομαι καλά, παραιτούμαι από τη δουλειά για να ηρεμήσω». Σε κάποιες περιπτώσεις, όμως, είναι αναγκαίο. Μπορεί να χρειάζεται λίγη υπομονή και προσπάθεια για να βρεθεί κάποια άλλη εργασιακή απασχόληση, αλλά όταν ο εαυτός μοιάζει να χάνεται είτε ανάμεσα σε πασαρέλες είτε ανάμεσα σε φακέλους και word είναι οκ να φεύγεις, να απέχεις για λίγο, είναι οκ να θες να ηρεμήσεις.

Ο Εμμανουήλ Καραλής έγινε ασπίδα για την ψυχική του υγεία

Είναι οκ να αγαπάς τη μόδα και να σε κούρασε, είναι οκ να αγαπάς την επαφή με πελάτες και να μην θες να βλέπεις άνθρωπο για λίγο, είναι οκ να αγαπάς το στίβο και να θες ένα διάλειμμα. Αυτό συνέβη και με τον Εμμανουήλ Καραλή, το 2022.

Ο πρωταθλητής του άλματος επί κοντώ είχε μιλήσει τον Αύγουστο του 2022 για την κούραση που αισθανόταν, για την πίεση που άσκησε στον εαυτό του αλλά και την ανάγκη να επικεντρωθεί στην ψυχική του υγεία για να μπορέσει να επανέλθει.

Με μια ανάρτηση στο instagram έσπασε τα ταμπού μιλώντας για την κατάσταση της ψυχής του υγείας. Μεταξύ άλλων είχε πει τότε: «Για πρώτη φορά φέτος έπαθα μια πλήρη κρίση πανικού που κατά συνέπεια με έκανε να βυθιστώ στο άγχος και την κατάθλιψη για αρκετό καιρό. Πίεσα τον εαυτό μου πολύ σκληρά για να ανατρέψω αυτήν την κατάσταση, αλλά αυτό έκανε τα πράγματα χειρότερα και ατυχή, ο κακός Manolo κυριάρχησε και πήρε τον έλεγχο».

https://www.instagram.com/p/ChbvruDIpnd/

Στη συνέχεια, είχε προσθέσει πως «Ανάγκασα τον εαυτό μου να συνεχίσει τη σεζόν και να προσπαθήσω να είμαι θετικός και να απολαμβάνω τους αγώνες όπως κάνω, αλλά πάντα ένιωθα χαμένος και χωρίς κίνητρο. Είμαι κουρασμένος και νιώθω εντελώς εξαντλημένος. Τελειώνω τη σεζόν μου εδώ. Χρειάζομαι λίγη ξεκούραση και πρέπει να επικεντρωθώ στην ψυχική μου υγεία για λίγο. Πρέπει να κάνω ένα διάλειμμα για να ανακτήσω το χαμόγελό μου».

karalis

Μη διστάσεις να φύγεις «γρήγορα» αν αυτό αισθανθείς, μας έμαθε η Δούκισσα Νομικού

Ακόμα ένα παράδειγμα της ανάγκης να αποχωρούμε όταν τα όρια αντοχών μας έχουν ξεπεραστεί είναι η απόφαση της Δούκισσας Νομικού να αποχωρήσει από την εκπομπή του ΑΝΤ1 «Το Πρωινό» τον Σεπτέμβριο του 2022, λίγες μόλις εβδομάδες αφότου ξεκίνησε η εκπομπή.

Με μία ανάρτηση στο προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Δούκισσα είχε πει τότε για την απόφασή της: «Ευχαριστώ τον ΑΝΤ1 που σεβάστηκε την επιθυμία μου να αποχωρήσω από το Πρωινό. Τιμώ τις συνεργασίες μου όλα αυτά τα χρόνια με επαγγελματισμό, αφοσίωση και συνέπεια. Δεν ήταν εύκολη απόφαση, ήταν όμως αναπόφευκτη. Ο σεβασμός είναι για μένα αξία αδιαπραγμάτευτη και οδηγός ζωής. Η ευγένεια είναι δύναμη και όχι αδυναμία.Ευχαριστώ το σταθμό και τους συντελεστές της εκπομπής, μπροστά και πίσω από τις κάμερες, για όσα (λίγα) προλάβαμε να μοιραστούμε και εύχομαι στον Γιώργο και στην ομάδα καλή συνέχεια και καλή επιτυχία.Σας ευχαριστώ για την αγάπη και τη νοερή σας αγκαλιά όλες αυτές τις ημέρες, τη χρειαζόμουν».

https://www.instagram.com/p/CRoCmOer8ld/

Η Κάτια Ζυγούλη και η ανάγκη να «αδειάσει»

Ένα ακόμα πρόσωπο που έκανε πράξη την αλλαγή και την αποχή ήταν η Κάτια Ζυγούλη. Το πρώην μοντέλο και σύζυγος του Σάκη Ρουβά είχε δημοσιεύσει ένα post στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram κάνοντας φανερό ότι πήρε την απόφαση να απέχει από μικρές συνήθειες που δυσκόλευαν την καθημερινότητα της. «Ο χρόνος αυτός με βρήκε με μια έντονη ανάγκη να αδειάσω, να καθαρίσω το σώμα και το μυαλό μου από πολλά. Άλλαξαν οι τροφές που είναι ευπρόσδεκτες πια στο σύστημα μου από ένστικτο. Το κρασί έγινε τσάι του βουνού. Η πολλή πληροφορία περιορίστηκε σε ότι μόνο αγγίζει την ψυχή μου. Τα τηλεφωνήματα γίνονται μόνο σε αυτούς που λαχταρώ να ακούσω. Δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει αυτή η φάση, αλλά την καλοδέχτηκα. Είστε και άλλοι εκεί έξω που αισθάνεστε το ίδιο; Και μια ευχή για το 2022. Εύχομαι να ελευθερωθούμε πια από τον φόβο και να βρει η αγάπη χώρο, να κάνει τα θαύματα της», έγραψε τότε στην ανάρτησή της.

https://www.instagram.com/p/CZB7eFYobAn/

Πηγή κεντρικής εικόνας: @sophiahadjipanteli