Όταν η απόλαυση είναι υγιεινή, τότε τα Barilla Ολικής Άλεσης μπαίνουν στην κουζίνα μου

Δέσποινα Καμπούρη
Όταν η απόλαυση είναι υγιεινή, τότε τα Barilla Ολικής Άλεσης μπαίνουν στην κουζίνα μου

Μην πείτε ότι δε σας το είπα! Καλά μαγειρέματα! 

 

Τα ζυμαρικά σε κάθε τους μορφή, αποτελούν βασικό φαγητό για την οικογένεια μας. Αφενός εγώ όπως σας έχω πει πολλές φορές δεν τρώω κρέας, αφετέρου οι κόρες μου λατρεύουν τα ζυμαρικά, οπότε δε λείπουν ποτέ από το τραπέζι μας.

Αυτό που πάντα προσπαθούσα να καταφέρω είναι να τους προσφέρω τις τροφές που τους αρέσουν αλλά να είναι υγιεινές, εύπεπτες και φυσικά να μη χάνουν τίποτα από τη νοστιμιά τους.

Και ευτυχώς κατάφερα να βρω αυτό που έψαχνα. Τα ζυμαρικά Barilla Ολικής Άλεσης αποτελούν φυσική πηγή ινών και παρασκευάζονται με σιτάρι ολικής αλέσεως που λαμβάνεται μέσω μιας αποκλειστικής μεθόδου επεξεργασίας του σπόρου στους Μύλους της Barilla, για να προσφέρουν μοναδική γεύση και ζυμαρικά πάντοτε al dente. Αξίζει να σημειωθεί ότι μία μερίδα ζυμαρικών ολικής άλεσης της Barilla παρέχει σχεδόν το 20% των ημερήσιων αναγκών σε φυτικές ίνες, που είναι απαραίτητες για τη φυσική ισορροπία του οργανισμού μας.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των ζυμαρικών ολικής άλεσης είναι η περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες. Πρόκειται για εκείνα τα άπεπτα μέρη του καρπού του σιταριού που προσφέρουν αναντικατάστατα οφέλη υγείας, όπως το αίσθημα πληρότητας, παρατείνοντας το αίσθημα ευεξίας αλλά και της ενέργειας.

Αυτό, με απλά λόγια, σημαίνει ότι τα Barilla Ολικής Άλεσης είναι ο καλύτερος σύμμαχος που θα μπορούσα να έχω στη διατροφή μου και τη διατήρηση του βάρους μου. Δηλαδή χορταίνω γρηγορότερα με αποτέλεσμα να μην τρώω αλόγιστα παρά μόνο την κατάλληλη μερίδα. Από την άλλη, τρώω αυτό που λαχταρώ χωρίς να αισθάνομαι ότι στερούμαι!

Μην ξεχνάς επίσης, ότι η ολική άλεση εξασφαλίζει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και μέταλλα όπως το μαγνήσιο ή το σελήνιο που κρύβονται στο φλοιό του σιταριού, συστατικά που κρατούν ψηλά την τόνωση και την απόδοσή σου!

Ειδικά για την μεγάλη μου κόρη, την Έλενα, η οποία κάνει καθημερινά προπονήσεις τα Barilla Ολικής Άλεσης είναι μία πολύ καλή πηγή ενέργειας πριν από την προπόνηση ή τους αγώνες της.

Τα Barilla Ολικής Άλεσης μπορείτε να τα βρείτε σε:

  • Spaghetti n.5
  • Spaghettini n.3
  • Linguine
  • Penne Rigate
  • Farfalle
  • Fusilli

Μην πείτε ότι δε σας το είπα! Καλά μαγειρέματα!