H άνοιξη αγαπά τα pastel! Δες πώς θα τα εντάξεις στον χώρο σου με 3 απλά βήματα

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
H άνοιξη αγαπά τα pastel! Δες πώς θα τα εντάξεις στον χώρο σου με 3 απλά βήματα

Η άνοιξη είναι εδώ και εμείς θέλουμε όσο τίποτ' άλλο να μπει και στο ...σπίτι μας!

Δεν υπάρχει πιο ωραία εποχή του χρόνου από την άνοιξη! Προσωπικά, λατρεύω τη διάθεση που δημιουργεί η αναγέννηση της φύσης σε όλους μας! Αυτή η αισιοδοξία, τα υπέροχα χρώματα, το φως...

Μέσα στα αγαπημένα μου ανοιξιάτικα χρώματα συγκαταλέγονται και οι γλυκές νότες των λουλουδιών. Τα pastel χρώματα και ο ρομαντισμός αποτελούν μέρος της ιδιοσυγκρασίας μου κι αν είσαι κι εσύ μια από εμάς, τα παιδιά της άνοιξης, τότε σου έχω καλά νέα. Τα pastel ήρθαν για να μείνουν. Κλείνουν το μάτι τόσο στα νέα σχέδια της καλοκαιρινής σεζόν όσο και στη διακόσμηση.

diakosmisi anoixi

Spring is all around! 4 deco trends για να φέρεις την άνοιξη στο σπίτι σου από τον Φεβρουάριο κιόλας

Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι μεγάλοι οίκοι έχουν κάνει παντιέρα τα pastel χρώματα στις συλλογές τους τα οποία με τη λεπτότητά τους δημιουργούν τον πιο υπέροχο καμβά για να δημιουργήσεις!

Τα pastel αποτελούν κάτι παραπάνω από ένα απλό χρώμα στους τοίχους μας. Αντικατοπτρίζουν μια ολόκληρη φιλοσοφία, εκπέμπουν ρομαντισμό κι ένα αίσθημα φρεσκάδας και καθαρότητας που σπάνια βρίσκει κανείς σ΄έναν χώρο. Αν είσαι από εκείνους που βαριούνται τα ουδέτερα χρώματα και θέλουν κάτι που θα εξάψει την φαντασία τους και θα ταξιδεύει τον νου, τα pastel χρώματα είναι η απόλυτη επιλογή.


https://www.instagram.com/p/CaVtMdPMg1t/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Μια μεγάλη παλέτα αποχρώσεων μπορεί να ικανοποιήσει ακόμη και τα πιο περίεργα γούστα. Τα pastel έχουν αντίκτυπο στην ψυχή μας που διψά για ονειροπόληση και ρομαντισμό.

1. Σχημάτισε έναν κύκλο για να χαρίσεις twist

Δοκιμάστε αυτό το απλό κόλπο για να μετατρέψεις αμέσως μια τραπεζαρία σε ένα πολυλειτουργικό δωμάτιο ή να δώσεις έμφαση σ' ένα φωτιστικό.

pastel2

2. Χρωμάτισε 3 διαφορετικά layers

pastel3

Επίλεξε τρεις αποχρώσεις του ίδιου χρώματος και βάψε διαδοχικά ένα σημείο του τοίχου σου όπου θα τον συνδυάσεις με ράφια. Βάψε με το πιο σκούρο χρώμα το κάτω μέρος του δωματίου ενώ τα ανοικτόχρωμα φρόντισε να τα χρησιμοποιήσεις όσο ανεβαίνεις ψηλότερα. Με αυτόν τον τρόπο θα κάνεις το δωμάτιο να φαίνεται πιο ψηλό.

3. Βάψε με ξεχωριστό χρώμα ένα σημείο που θέλεις να ξεχωρίζει

Δώσε έμφαση σ΄ενα τζάκι για να αποτελέσει το επίκεντρο ενός δωματίου.Βάψε τις εσοχές και στις δύο πλευρές μ' ένα απαλό pastel χρώμα και το μπροστινό μέρος της καμινάδας μ' ένα πιο ανοιχτόχρωμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ