Ταπετσαρία στην οροφή; Γιατί να υιοθετήσεις το deco trend του 2022 (+10 ιδέες για να εμπνευστείς)

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Ταπετσαρία στην οροφή; Γιατί να υιοθετήσεις το deco trend του 2022 (+10 ιδέες για να εμπνευστείς)

Κάνε την αλλαγή στον χώρο σου με μια ταπετσαρία στην οροφή!

Έχω αναλύσει αρκετά το απόλυτο deco trend του 2022. Η ταπετσαρία αποτελεί ξαφνικά φέτος το must have item του σπιτιού! Είναι ένα απίστευτο (και συχνά υποτιμημένο) στοιχείο σχεδίασης που μπορεί να προσθέσει αμέσως χρώμα, προσωπικότητα και τέχνη στο χώρο μας.

Σε μια εποχή που τα εξαιρετικά φωτεινά λευκά δωμάτια κυριαρχούν στο Instagram, πολλές από εμάς μπορεί να φοβόμαστε ότι το χρώμα ή το σχέδιο είναι υπερβολικά σ' έναν χώρο που επιθυμούμε να εκπέμπει φινέτσα. Μήπως όμως αυτός είναι ένας εντελώς αδικαιολόγητος φόβος; Σίγουρα, η λάθος ταπετσαρία στο λάθος δωμάτιο μπορεί, στην καλύτερη περίπτωση, να σε μεταφέρει πίσω στο χρόνο και, στη χειρότερη, να σου προκαλέσει... πονοκέφαλο. Αλλά υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να το κάνεις σωστά και να μεγαλουργήσεις. Μια δημιουργική επιλογή που ίσως δεν έχεις σκεφτεί αποτελεί φέτος το απόλυτο deco trend: τοποθέτησε μια ταπετσαρία... στο ταβάνι.

tapetsaria paltrow1

Είδες την ταπετσαρία στο σαλόνι της Gwyneth Paltrow; Αυτό κι αν είναι big deco trend

Πιθανότατα έχεις δει οροφές που είναι βαμμένες με διαφορετικό χρώμα από το τυπικό λευκό, αλλά έχεις δει τι μπορεί να κάνει ένα υπέροχο σχέδιο στην οροφή; Θα σε συναρπάσει!

Γιατί πρέπει να βάλεις ταπετσαρία στην οροφή;

Μια ταπετσαρία στην οροφή μεταμορφώνει έναν χώρο πιο δυνατά από ένα απλό χρώμα. Προσθέτοντας μια εντυπωσιακή ταπετσαρία στην οροφή προσθέτεις μια γροθιά προσωπικότητας και χρώματος στο δωμάτιο χωρίς να διαταράξεις το θέμα των ολόλευκων τοίχων σε όλο το σπίτι. Το ταβάνι είναι η ευκαιρία μας να είμαστε γενναίοι και τολμηροί, χωρίς να γίνεται αντιπερισπασμός για τους παρακείμενους χώρους, δε συμφωνείς;

Πώς θα τοποθετήσεις μια ταπετσαρία στην οροφή

tapetsaria orofi11

Όπως λέω πάντα, η επιλογή της ταπετσαρίας μοιάζει λίγο με την επιλογή του σωστού ρούχου: πρέπει να ταιριάζει απόλυτα με τον χώρο. Πρέπει αρχικά να επιλέξεις το μοτίβο που θα χρησιμοποιήσεις, να παρέχει ζωντάνια στον χώρο και μια απροσδόκητη φινέτσα, χωρίς να τον πνίγει. Επίσης κάτι δεύτερο που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι η κατεύθυνση με την οποία θα τοποθετήσεις το μοτίβο σου. Αν ένα δωμάτιο είναι πολύ στενό και μακρύ, μας αρέσει να κάνουμε ένα σχέδιο κάθετα ή να επιλέγουμε ένα μοτίβο που δεν έχει σαφή κατεύθυνση. Και τέλος, μη βάλεις μόνη σου την ταπετσαρία, εμπιστεύσου έναν ειδικό. Δεν είναι μόνο η σωστή τοποθέτηση ως προς το μοτίβο, είναι κυρίως η σωστή μόνωση που θα κάνει (γιατί οροφή είναι αυτή, μην αρχίσει κάποια στιγμή να μας πέφτει στο κεφάλι!).

Πάρε ιδέες από ταπετσαρίες που έχουν τοποθετηθεί στην οροφή και έχουν κλέψει την παράσταση! Feel free to inspire...

Images: housebeautiful.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ