3 υλικά αρκούν για να φτιάξεις το ωραιότερο DIY μαγιάτικο στεφάνι

3 υλικά αρκούν για να φτιάξεις το ωραιότερο DIY μαγιάτικο στεφάνι

Γιόρτασε την Πρωτομαγιά και βάλε χρώμα στον χώρο σου αξιοποιώντας τα λουλούδια που θα βρεις στην φύση.

Καλό μήνα! Η Πρωτομαγιά αποτελούσε ανέκαθεν αγαπημένη ημέρα του χρόνου και θεωρείται η γιορτή των λουλουδιών. Κάθε χρόνο μικροί και μεγάλοι βγαίνουν στη φύση για να μαζέψουν λουλούδια και να συνθέσουν το περίφημο μαγιάτικο στεφάνι. Συμβολίζει τη γονιμότητα, την εποχή της άνθησης και της δημιουργίας.

Ο Μάιος είναι ο πέμπτος μήνας του χρόνου και κατά την Βυζαντινή εποχή ήταν αφιερωμένος στον ετήσιο εορτασμό της θεάς της γονιμότητας και της γεωργίας, Δήμητρας. Κάθε σπίτι φτιάχνει το δικό του ξεχωριστό μαγιάτικο στεφάνι αφού σύμφωνα με την παράδοση αποτελεί σύμβολο καλής τύχης, υγείας και ευτυχίας για τους ενοίκους. Στην αγορά θα βρεις πολλά εντυπωσιακά στεφάνια με πλαστικά λουλούδια ωστόσο αξίζει να δοκιμάσεις να φτιάξεις το απόλυτο DIY στεφάνι με τα άνθη της αρεσκείας σου.

Πώς θα φτιάξεις το ωραιότερο μαγιάτικο στεφάνι

Θα χρειαστείς: ένα στρογγυλό φελιζόλ, λεπτό σπάγκο και μεταλλικό σύρμα ανθοδετικής και τα λουλούδια της αρεσκείας σου. Αν θέλεις αυτό το στεφάνι να κρατήσει για αρκετό καιρό μπορείς να αντικαταστήσεις τα φρέσκα λουλούδια με πλαστικά.

5 Instagram accounts που θα σε μάθουν τα μυστικά του planting

Όσον αφορά τα χρώματα, άσε ελεύθερη τη φαντασία σου. Το μόνο σίγουρο είναι πως τα λουλούδια της άνοιξης καλύπτουν μια μεγάλη παλέτα που μπορείς να αξιοποιήσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κρέμασε το μαγιάτικο στεφάνι στην πόρτα του σπιτιού σου και ετοιμάσου να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους και τους γείτονές σου.

https://www.instagram.com/p/Cc2DeJwsbpr

Σαν βάση χρησιμοποίησε σύρμα, κληματόβεργα ή φελιζόλ. Μαλακό σύρμα, κλωστή και σπάγκος θα χρειαστούν για να στερεώσεις τα λουλούδια αν επιλέξεις την κληματόβεργα.

Κόψε τα αγαπημένα σου λουλούδια (διαφορετικά είδη) και φρόντισε να κάνεις mix n' match συνδυασμούς. Μπορείς να ντύσεις τη βάση με κορδέλα ή απλώς να στερεώσεις τα άνθη. Συμπλήρωσε τυχόν κενά της κατασκευής με πρασινάδα ή άλλα διακοσμητικά της επιλογής σου.

Πηγή κεντρικής: sparklesandglitteruk