5 τρόποι για να εντάξεις τις κατασκευές των παιδιών σου μέσα στη διακόσμηση του σπιτιού

5 τρόποι για να εντάξεις τις κατασκευές των παιδιών σου μέσα στη διακόσμηση του σπιτιού

Δε φαντάζεσαι πόσο όμορφα μπορούν να διακοσμήσουν τον χώρο σου οι αμέτρητες ζωγραφιές και κατασκευές των παιδιών σου. 

Η τέχνη των παιδιών είναι διασκεδαστική, τολμηρή, πολύχρωμη και χαρούμενη. Με τη χαρά και την εξερεύνηση στη δημιουργία που φαίνεται σχεδόν απτή, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί σώζουμε κάθε κομμάτι, ακόμα και την πιο μικρή ζωγραφιά και δεν πετάμε τίποτα.

Συνήθως όλα στοιβάζονται σε ένα συρτάρι ή κουτί, συνεχίζουν να μεγαλώνουν, πολλαπλασιάζονται και μετά δεν ξέρεις πού να τα τοποθετήσεις: κουνελάκια, στρογγυλά σκυλιά με μυτερά αυτιά, άνθρωποι μπροστά σε ξύλινα σπίτια, κίτρινοι ήλιοι που ακτινοβολούν με πλατιά χαμόγελα. Αυτή η περίοδος στη ζωή των παιδιών είναι φευγαλέα, όπως και ο απεριόριστος τρόπος με τον οποίο σχεδιάζουν και ζωγραφίζουν από επιθυμία και ενασχόληση με τα υλικά - αργότερα συχνά αντικαθίστανται από αυτοκριτική και προσεκτικές προσπάθειες μίμησης, έτσι δεν είναι;-.

13 ονειρικά kids rooms που θα θέλουν ν' αποκτήσουν ακόμη και ...οι singles

Ενώ όλοι θέλουμε να ενθαρρύνουμε τις κατασκευές που κάνουν τα παιδιά μας και να τους δείξουμε την υποστήριξή μας άνευ όρων, μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολο για τους μινιμαλιστές, τους λάτρεις του γκρίζου και του απλού, στο να συνδυάσουν την πιο ήρεμη αισθητική με την περηφάνια και την αγάπη που βγάζουν οι κατασκευές και οι ζωγραφιές των παιδιών. Η δημιουργία τέχνης διδάσκει στα παιδιά δεξιότητες στον πραγματικό κόσμο, όπως κριτική και δημιουργική σκέψη και συντονισμό χεριού-ματιού. Χτίζει την αυτοεκτίμηση τόσο στα μικρότερα όσο και στα μεγαλύτερα.

Ούσα μαμά, είναι μια κατάσταση win-win, αρκεί ...τα πάντα να πλένονται. Η προβολή τέχνης ενθαρρύνει τη διαδικασία, γεμίζει υπερηφάνεια και δίνει στο σπίτι μας μια ώθηση χρώματος που δεν συνηθίζουμε εμείς οι μεγάλοι. Σε αυτό το άρθρο θα μοιραστώ μαζί σου πώς μπορείς να διακοσμήσεις τον χώρο σου με έργα τέχνης των παιδιών σου και μη μοιάζουν παράταιρα, αντίθετα, να αποτελούν τον απόλυτο πρωταγωνιστή του σπιτιού σου.

1. Μαξιλάρια τυπωμένα με παιδικές ζωγραφιές

Αυτό που δεν ξέρεις ποια ζωγραφιά του παιδιού σου να διαλέξεις, είναι το πιο συγκινητικό απ' όλα. Αμέτρητες ιδέες γεμάτες δημιουργικότητα... Πώς μπορείς να διαλέξεις μόνο μια; Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να επιλέξεις τα αγαπημένα σχέδια τόσο τα δικά σου όσο και των παιδιών σου και να τα τυπώσεις σε διάφορα υφάσματα.

paidiki_zografia2.jpg

2. Κάδρα

Βρες το έργο τέχνης που ταιριάζει στον χώρο σου και διάλεξε τις πιο ταιριαστές κορνίζες για να το χωρέσουν!

pinakes.jpg

3. Κουρτίνες μπάνιου

Ποιος είπε πως το μπάνιο δε χωράει λίγη από τη μαγεία των παιδιών. Όπως έκανες με τα μαξιλαράκια, μπορείς να κάνεις και με μια κουρτίνα μπάνιου. Αλήθεια στο λέω, όλοι θα σε ρωτούν από πού την αγόρασες.

kourtina_baniou.jpg

4. Ως ταπετσαρία

Ακόμη και ως ταπετσαρία για να κοσμεί τον τοίχο κάποιου δωματίου μπορεί να φιγουράρει μια ζωγραφιά. Και ξέρεις, μπορεί να στη ζητήσουν προς πώληση, πού ξέρεις;

tapetsaria.jpg

5. Κάνοντας κατασκευές για αποθήκευση υλικών

Μια υπέροχη DIY κατασκευή που μπορείς να κάνεις με παλιές φιγούρες ζώων από τα παιχνίδια των παιδιών σου είναι να τα βάψεις και να τα κολλήσεις επάνω σε βαζάκια από μαρμελάδες που έχουν τελειώσει. Αυτά τα βαζάκια θα γίνουν οι τέλειες διακοσμητικές πινελιές (που θα έχουν και χρηστικό χαρακτήρα αφού θα μπορείς να αποθηκεύσεις ό,τι θέλεις μέσα τους).

kouklakia.jpg