Πόσο συχνά και πώς θα καθαρίσεις τη γυάλινη πόρτα του φούρνου για να λάμψει

Πόσο συχνά και πώς θα καθαρίσεις τη γυάλινη πόρτα του φούρνου για να λάμψει

Απλά υλικά που έχεις στην κουζίνα σου θα σε βοηθήσουν να κάνεις τον φούρνο σου να λάμπει από καθαριότητα.

Ένα από τα σημεία του σπιτιού που οι περισσότερες πιστεύουμε ότι είναι δύσκολο να καθαριστούν είναι η γυάλινη πόρτα της κουζίνας. Και αυτό όχι γιατί το υλικό έχει κάποια ιδιαίτερη δυσκολία, αλλά γιατί το σημείο μπορεί να λερωθεί από το φαγητό που ψήνουμε και μετέπειτα το οποιοδήποτε υπόλειμμα να μετατραπεί σε καμένο λίπος. Και το καμένο λίπος δεν βγαίνει τόσο εύκολα. Ή έτσι νομίζεις τουλάχιστον.

Παρακάτω θα δεις πώς θα καθαρίσεις πανεύκολα τον γυάλινο φούρνο της κουζίνας αλλά και πόσο συχνά χρειάζεται αυτή η καθαριότητα.

Ο φούρνος είναι το μυστικό για το πιο τραγανό μπέικον

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζεις τη γυάλινη πόρτα του φούρνου

Το πόσο συχνά θα καθαρίσεις τη γυάλινη πόρτα του φούρνου της κουζίνας εξαρτάται από το πόσο συχνά μαγειρεύεις και άρα τον χρησιμοποιείς. Μια καλή συχνότητα, πάντως, είναι κάθε 3 με 6 μήνες, αν μιλάμε για ενδελεχή καθαρισμό.

kouzina.jpg

Αν μιλάμε απλώς για μια καθαριότητα, καλό είναι μια φορά την εβδομάδα να πλένεις τη γυάλινη πόρτα ώστε να μη συσσωρεύονται λίπη και μυρωδιές αν τυχόν λερώσεις με το φαγητό που ψήνεις.

Πώς θα κάνεις τη γυάλινη πόρτα της κουζίνας να λάμψει

Τα υλικά που θα χρειαστείς για να καθαρίσεις τη γυάλινη πόρτα του φούρνου είναι τα εξής:

Πανί με μικροΐνες

Μαγειρική σόδα

Λευκό ξύδι

Σαπούνι για τα πιάτα

Το πρώτο βήμα για να καθαρίσεις τη γυάλινη πόρτα της κουζίνας είναι να είναι κρύος ο φούρνος. Στη συνέχεια, σε ένα μπολ ρίξε νερό, μαγειρική σόδα, λευκό ξύδι και σαπούνι για τα πιάτα, βούτηξε μέσα το πανί, στύψε το και πέρασε το γυαλί μέχρι να φύγει κάθε ίχνος καμένου λίπους και βρωμιάς. Τέλος, άσε το γυαλί να στεγνώσει καλά και μετά κλείσει την πόρτα της κουζίνας.