Το βραβευμένο με αστέρι Michelin CTC γιορτάζει τα 10 του χρόνια με επικά 4-hands dinners

Νέλλη Καλαμαρά
Το βραβευμένο με αστέρι Michelin CTC γιορτάζει τα 10 του χρόνια με επικά 4-hands dinners

Το CTC Restaurant του Αλέξανδρου Τσιοτίνη κλείνει μία δεκαετία γαστρονομικής καινοτομίας, δημιουργικότητας και φιλοξενίας και το γιορτάζει όπως του αρμόζει.

Θυμάμαι σαν χθες που, από άλλη θέση και άλλο μέσο τότε, γνώρισα τον νεαρό και φέρελπι Αλέξανδρο Τσιοτίνη στο πλαίσιο μίας συνέντευξης που του έκανα για το πρώτο δικό του εστιατόριο, το CTC. Ο νεαρός αλλά ήδη καταξιωμένος τότε σεφ με είχε εντυπωσιάσει με την άνεση, την προσήλωση και την αποφασιστικότητά του. Τα χρόνια πέρασαν, ο νεαρός σεφ έγινε ένας εκ των μόλις 12 σεφ στη χώρα μας με αστέρι Michelin και το εστιατόριο με το ιδιαίτερο όνομα εξελίχθηκε σε σημείο αναφοράς για την ελληνική γαστρονομική σκηνή.

Τρία ολοκαίνουρια ξενοδοχεία ανοίγουν αυτό το καλοκαίρι τις πόρτες τους σε Πάρο, Κω και Κέρκυρα

CJD-X-GET-SOCIAL.jpg

Τώρα λοιπόν το CTC κλείνει 10 χρόνια και το γιορτάζει όπως ακριβώς του αξίζει, με μία σειρά γαστρονομικών 4-hands και 6-hands δείπνων που αναμένεται να συζητιούνται για πολύ καιρό, καθώς οι guest chefs που έρχονται να συμμετάσχουν στους εορτασμούς είναι ο ένας καλύτερος από τον άλλον.

Εκλεπτυσμένες γεύσεις και κορυφαίες πρώτες ύλες με την Ακρόπολη στο πιάτο μας

1.-Chef-Adam-Smith.jpg

Πιο συγκεκριμένα, στις 29 Απριλίου το CTC υποδέχεται τον Chef Adam Smith από το Michelin-starred εστιατόριο Woven στην Αγγλία.

2.-Chef-Sang-Hoon-Degeimbre.jpg

Στις 20 Μαΐου ο Αλέξανδρος θα μαγειρεύει με τον Chef Sang Hoon Degeimbre από το βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin και ένα Green Star εστιατόριο Air du Temps στο Βέλγιο.

3.-Chef-Andreas-Selvaggini.jpgChef Andreas Selvaggini

Και στις 24 Ιουνίου έχουμε το 6-hands δείπνο με τους Chef Andreas Selvaggini από το Michelin-starred Savage και Chef Ulrik Jepsen από το Michelin-starred À L'aise στη Νορβηγία.

4.-Chef-Ulrik-Jepsen.jpgChef Ulrik Jepsen

Να πούμε πως από την ίδρυσή του το 2015, το CTC έχει διαμορφώσει εκ νέου τη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας, κατακτώντας πολυάριθμα εγχώρια και διεθνή βραβεία. Αυτή η επέτειος δεν αποτελεί απλώς μια γιορτή διακρίσεων αλλά έναν φόρο τιμής σε δέκα χρόνια δημιουργικότητας, αφοσίωσης και εξέλιξης. Αυτές οι βραδιές θα αποτελέσουν μια πολυεπίπεδη γαστρονομική εμπειρία, όπου η δημιουργική συνύπαρξη κορυφαίων σεφ οδηγεί σε ένα ιδιαίτερο tasting menu, συνοδευόμενο από επιλεγμένα κρασιά και ποτά που έχουν σχεδιαστεί για να αναδείξουν κάθε πτυχή του.

1744637276956-352354749-CTC-Chef-Alex-Tsiotinis.jpg

Οι υψηλές αυτές δημιουργίες θα πλαισιωθούν από ένα εξαιρετικά επιμελημένο οινικό πανόραμα, υπό την επιμέλεια του τμήματος Qenothèque της ΆΜΒΥΞ. Πιστή στο όραμά της να εκπροσωπεί εμβληματικά Κτήματα του Ελληνικού & Διεθνούς αμπελώνα, η ΆΜΒΥΞ συμβάλλει στη συγκεκριμένη γαστρονομική εμπειρία με επιλογές κρασιών από το Κτήμα Παλυβού – από την εμβληματική αμπελουργική ζώνη της Νεμέας –, των πολυεπίπεδων και καταξιωμένων Wine Estates της Moët Hennessy, καθώς και της εμβληματικής σαμπάνιας Veuve Clicquot. Μια μοναδική fine dining βραδιά που εκφράζει τη φιλοσοφία και την εξέλιξη του CTC, με ιστορίες, γεύσεις και στιγμές που θα μοιραστούν ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης και οι καλεσμένοι του σεφ.

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.