Πέντε ενδιαφέροντα και άκρως γευστικά νέα κατευθείαν από την ηλιόλουστη Αθηναϊκή Ριβιέρα
Το διάσημο Sumosan μόλις προσγειώθηκε στη ζωή μας, το Michelin-starred Patio μας υποδέχεται στην «αυλή» του, ο Νίκος Ταχμάζης ρίχνει άγκυρα στα νότια και πολλά ακόμη και συναρπαστικά.
Με το καλοκαίρι να βρίσκεται στο απόλυτο peak του, τα νότια προάστια, και δη η αθηναϊκή Ριβιέρα, έχουν σίγουρα την τιμητική τους. Φυσικά και υπάρχουν άπειρα νέα από το συγκεκριμένο μέτωπο, όμως εμείς επιλέξαμε τα πέντε πιο συναρπαστικά και σου τα μεταφέρουμε, για να μην πιαστείς ποτέ αδιάβαστη, και σε λίγο καιρό θα σου συλλέξουμε και τα υπόλοιπα!
Ένας «μυστικός» κήπος με ιταλικό ταμπεραμέντο και διάσημες υπογραφές στο κέντρο της πόλης
To Sumosan κάνει pop-up στο One&Only Aesthesis
Το One&Only Aesthesis ενισχύει τη γαστρονομική του παρουσία με την άφιξη του διεθνώς αναγνωρισμένου brand εστιατορίων Sumosan. Αυτό το καλοκαίρι, το πολυτελές αθηναϊκό resort καλωσορίζει ένα σύγχρονο pop-up εστιατόριο που συνδυάζει εξαιρετικές ιαπωνικές γεύσεις με δημιουργικότητα και υψηλή αισθητική. Διαθέτοντας ένα εντυπωσιακό bar και σύγχρονο décor, και με φόντο την παραλία και την πισίνα του συγκροτήματος, το Sumosan δεσπόζει σε κομβική θέση, αντανακλώντας τα χρώματα και την ενέργεια της αθηναϊκής Ριβιέρας.
Ο Θάνος Φέσκος ρίχνει άγκυρα στις Κυκλάδες και μοιράζεται την κουζίνα του με διάσημα guests
Με έδρα το Λονδίνο, το Sumosan έχει τιμηθεί με σημαντικά διεθνή βραβεία για τη πρωτοποριακή του προσέγγιση στην ιαπωνική κουζίνα, συνδυάζοντας παράδοση και σύγχρονη δημιουργικότητα. Έχοντας παρουσία σε σημαντικές μητροπόλεις όπως το Βερολίνο, η Ντόχα, το Ριάντ αλλά και κοσμοπολίτικους προορισμούς όπως η Κουρσεβέλ και η Ελούντα, το Sumosan συνεχίζει την παγκόσμια επέκτασή του, αφήνοντας πλέον το στίγμα του και στην Αθήνα.
«Η άφιξη του Sumosan προσθέτει μια συναρπαστική νέα διάσταση στη γαστρονομική μας πρόταση στο One&Only Aesthesis. Γνωστό για το δημιουργικό του πνεύμα και το κομψό του ύφος, το pop-up δεν φέρνει μόνο μια παγκόσμια αύρα στο θέρετρο, αλλά διευρύνει και τις επιλογές για φαγητό, τόσο για τους επισκέπτες μας όσο και για την τοπική αθηναϊκή κοινότητα. Είναι ένα τολμηρό βήμα που μας συνδέει ακόμα πιο βαθιά με τη ζωντάνια της Ριβιέρας», δηλώνει ο Gerald Krischek, Γενικός Διευθυντής του One&Only Aesthesis.
Στο επίκεντρο του pop-up θα βρίσκεται ένα μενού που τιμά την ιαπωνική γαστρονομία, ενώ τολμά να προτείνει απρόσμενους γευστικούς συνδυασμούς. Από τα αριστοτεχνικά maki, sushi και sashimi, μέχρι τις signature δημιουργίες όπως η σαλάτα αστακού, τα sashimi taquitos, οι γαρίδες με wasabi και ο μαύρος μπακαλιάρος με miso, κάθε πρόταση αντανακλά τη φιλοσοφία του brand για κορυφαία ποιότητα και άψογη εκτέλεση. Σε μια ζωντανή, κοσμοπολίτικη και χαλαρή ατμόσφαιρα, το pop-up Sumosan στο One&Only Aesthesis φιλοδοξεί να γίνει ο πιο περιζήτητος γαστρονομικός προορισμός του φετινού καλοκαιριού στην Αθήνα.
Info: Λ. Ποσειδώνος 110, Γλυφάδα, 216 6861000
To Michelin-starred Patio υποδέχεται το καλοκαίρι
Σε μια από τις πιο ατμοσφαιρικές αυλές της Αθήνας, το εστιατόριο Patio του ξενοδοχείου The Margi συνεχίζει διακριτικά, αλλά σταθερά, να γράφει τη δική του ιστορία στη σύγχρονη ελληνική γαστρονομία. Βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin, καθώς και με Green Star για τη δέσμευσή του στη βιωσιμότητα, το εστιατόριο αποτελεί σημείο αναφοράς για όσους αναζητούν μία αυθεντική fine dining εμπειρία με ελληνική ψυχή και διεθνές κύρος.
Η φιλοσοφία του σεφ Παναγιώτη Γιακαλή, βραβευμένου ως καλύτερου σεφ της χρονιάς από τα FNL Awards 2025, αποτυπώνεται σε πιάτα που αφηγούνται γευστικά, ιστορίες αναμνήσεων.
Εμπνευσμένος από την ελληνικότητα και την εποχικότητα, αντλεί τις πρώτες ύλες ως επί το πλείστον από την The Margi Farm, δημιουργώντας μια μοναδική fine dining εμπειρία με τοπικό στίγμα. Σημείο αναφοράς του μενού, το signature πιάτο «Το Ψάρι και η Φάρμα», που ορίζει απόλυτα την ταυτότητα του Patio και βρίσκεται σταθερά στο μενού.
Τη γαστρονομική εμπειρία ολοκληρώνουν οι γλυκές δημιουργίες του Μανώλη Στήθου, βραβευμένου ως «Chef Pâtissier της χρονιάς» στους Χρυσούς Σκούφους 2025, και μια πλούσια συλλογή από 250 και πλέον ετικέτες κρασιού, στο νέο κελάρι του ξενοδοχείου που δημιουργήθηκε πρόσφατα, συνθέτοντας ένα από τα πιο αξιόλογα wine cellars της αθηναϊκής σκηνής. Φυσικά, στα μενού γευσιγνωσίας δίνεται στον επισκέπτη η επιλογή του wine pairing. Το Patio παραμένει πιστό στην ποιότητα και τον διακριτικό του χαρακτήρα, αποτελώντας έναν κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό που τιμά τη γεύση και την ελληνική φιλοξενία στο υψηλότερο επίπεδο.
Info: Λητούς 11, Βουλιαγμένη, 2108929160
Ο Νίκος Ταχμάζης στο τιμόνι του Avra Bar
To διάσημο Avra Bar στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens ανακοινώνει με υπερηφάνεια τον Νίκο Ταχμάζη ως νέο Bar Manager, εγκαινιάζοντας ένα συναρπαστικό, καινούργιο κεφάλαιο στην εμπειρία της σύγχρονης ξενοδοχειακής φιλοξενίας. Με διαρκή έμφαση στην εποχικότητα, την εντοπιότητα και την καινοτομία, ο Νίκος Ταχμάζης και η ομάδα του Avra στοχεύουν στην περαιτέρω ανάδειξη του Avra Bar ως έναν δυναμικό προορισμό τόσο για τους Έλληνες όσο και για τους διεθνείς επισκέπτες.
Ο Νίκος Ταχμάζης εντάσσεται στην ομάδα με στόχο να συνεχίσει τη δέσμευση του bar για καινοτομία, τεχνική αρτιότητα και μια φιλοσοφία που τοποθετεί τον επισκέπτη στο επίκεντρο. Με την εμπειρία και τη δημιουργικότητά του, φιλοδοξεί να ανεβάσει ακόμα περισσότερο το Avra Bar ως σημείο αναφοράς για φιλοξενία παγκόσμιας κλάσης και πρωτοποριακή μιξολογία.
Ο Νίκος Ταχμάζης ξεκίνησε την καριέρα του στο bartending στην Ελλάδα σε ηλικία 18 ετών, χρησιμοποιώντας την τέχνη του ποτού ως μέσο έκφρασης του πάθους του για πειραματισμό. Κατά την τελευταία δεκαετία έχει εξελίξει τις δεξιότητές του μέσα από τη συνεργασία του με διακεκριμένα bars, εστιατόρια και cocktail lounges. Ανάμεσά τους, ο ρόλος του ως Bar Manager στο Artesian το 2022, καθώς και η παρουσία του στο βραβευμένο Bar Termini στο Soho, το οποίο κατατάχθηκε στη λίστα World’s 50 Best Bars για τρία συνεχόμενα έτη κατά τη διάρκεια της θητείας του.
Έχοντας επίσης εργαστεί στα ξενοδοχεία Four Seasons στο Λονδίνο και το Μιλάνο, ο Νίκος Ταχμάζης επιστρέφει στη γενέτειρά του με σκοπό να συμβάλει δυναμικά στο λαμπρό και ελπιδοφόρο μέλλον του Avra Bar. «Για μένα, η αληθινή πολυτέλεια δεν σερβίρεται απλώς σ’ ένα ποτήρι — είναι μια εμπειρία που βιώνεται βαθιά. Βρίσκεται στις λεπτομέρειες, στην ατμόσφαιρα, στο συναίσθημα που μπορεί να προκαλέσει ένα ποτό. Στόχος μου είναι να δημιουργώ στιγμές που μένουν αξέχαστες, όπου κάθε cocktail αφηγείται μια ιστορία και κάθε επισκέπτης νιώθει πραγματικά ότι τον φροντίζουμε», παραδέχεται ο ίδιος.
Info: Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 2108901197
All-day βουτιές στην απόλαυση στο Bloom
Το Bloom Beach Bar & Restaurant αποτελεί τη φυσική συνέχεια των εμβληματικών γαστρονομικών προορισμών Blends και Moorings, υπογεγραμμένο από τέσσερις έμπειρους επιχειρηματίες του χώρου: Γιώργος Αρβανιτάκης (ιδιοκτήτης της Azur Selection), Τάκης Τσακίρης, Παναγιώτης Βαξεβανάκης και Νίκος Εμμανουήλ. Με βαθιά γνώση, πάθος για τη φιλοξενία και υψηλή αισθητική, η ομάδα φέρνει στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας ένα ολοκληρωμένο καλοκαιρινό concept που συνδυάζει τη γαστρονομία με την παραλία και τη χαλάρωση.
Στην οργανωμένη παραλία της Βούλας, το Bloom ξεχωρίζει ως ο απόλυτος προορισμός για όσους αναζητούν μια αυθεντική, all-day εμπειρία δίπλα στο κύμα. Από τις 09:00 το πρωί, το Bloom υποδέχεται τους επισκέπτες σε μια πλήρως οργανωμένη ακτή με Γαλάζια Σημαία, προσφέροντας επιλογές για καφέ, φρέσκο πρωινό, healthy snacks, δημιουργική μεσογειακή κουζίνα, sushi, signature cocktails και ναργιλέ. Η ατμόσφαιρα εξελίσσεται καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, με highlight το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, και συνεχίζεται ως αργά το βράδυ σε ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον δίπλα στο κύμα.
Η παραλία της Βούλας φημίζεται για τα κρυστάλλινα, ρηχά νερά της – ιδανικά για οικογένειες – και για το φυσικό της κάλλος, που προσφέρει στιγμές ηρεμίας χωρίς να χρειάζεται να απομακρυνθείς από την πόλη. Το Bloom είναι επίσης ιδανικός χώρος για ιδιωτικές και επαγγελματικές εκδηλώσεις – από γάμους και βαφτίσεις, μέχρι γενέθλια και εταιρικά happenings. Όλα τα μενού παρασκευάζονται in-house από τη δική του κουζίνα, χωρίς εξωτερικό catering, και η διοργάνωση υποστηρίζεται από μια ομάδα με επαγγελματισμό, συνέπεια και προσοχή στη λεπτομέρεια.
Η ομάδα του Bloom απαρτίζεται από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου, συνεχίζοντας το όραμα και τις αξίες που καθιέρωσαν τα Blends και Moorings. Το Bloom έρχεται να προσθέσει ένα νέο κεφάλαιο στην πορεία τους, πάντα με επίκεντρο την ποιότητα, την αυθεντικότητα και τη ζεστή φιλοξενία – τώρα, δίπλα στο κύμα.
Info: Αλκυονίδων 4, Παραλία Βούλας, 2103000811
Πάμε για Dolce Vita στο Napolitivo
Ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος, νικητής του Master Chef για το 2024, φόρεσε την στολή του και έπλασε το αυθεντικό Ναπολιτάνικο ζυμάρι του Napolitivo με μεράκι και αγάπη. Με έμπνευση από εμβληματικές ιταλικές πόλεις και εκλεκτές πρώτες ύλες δημιούργησε ένα exclusive μενού το οποίο μπορούμε να απολαύσουμε φέτος το καλοκαίρι με θέα τη θάλασσα.
Από την Μεσογειακή Σικελία εμπνεύστηκε για να δημιουργήσει την λαχταριστή Pomodorri d’ Oro με σάλτσα από κίτρινα τοματίνια, πιπεριά chili, μοτσαρέλα, παρμεζάνα και πεκορίνο. Η μοναδική γλυκύτητα από τα κίτρινα τοματίνια δίνουν γεύση και χρώμα στην πίτσα, ενώ η πιπεριά chili προσδίδει την αψάδα που σβήνει με μια γουλιά από το δροσερά τους Spritzes. Από το γραφικό Μολίζε έρχεται η Uova e Salami με σαλάμι Νάπολης, κρέμα γάλακτος, παρμεζάνα, πεκορίνο και δύο αυγά ψημένα στον ξυλόφουρνο.
Ψητή πατάτα, αυθεντικό και τραγανό guanciale, κρέμα γάλακτος, παρμεζάνα, πεκορίνο και δεντρολίβανο είναι η άκρως καλοκαιρινή Patate e Guanciale από την επαρχία Αμπρούτσο. Από την ιστορική Μπολόνια ο Λευτέρης έφερε στο Napolitivo τον πράσινο χρυσό και δημιούργησε την απόλυτη Pistacchio. Με σάλτσα τομάτας, κρέμα φιστικιού Αιγίνης, Stracciatella, μορταδέλα και φιστίκια Αιγίνης έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις με τη μεστή της γεύση. Τέλος, η μοναδική Gorgonzola με το αγαπημένο μπλε τυρί των Ιταλών, κρέμα γάλακτος, παρμεζάνα, πεκορίνο, μέλι και καρύδια θα σας ταξιδέψει στο γραφικό Πιεμόντε της Ιταλίας.
Τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού μια τέλεια εμπειρία aperitivo αποτελεί ο συνδυασμός μιας αυθεντικής ναπολιτάνικης pizzas με ένα δροσιστικό spritz. Επιλέγουμε ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία από δροσιστικά Spritzes για να συνοδεύσουμε το αγαπημένο μας πιάτο, από τα κλασικά Aperol Spritz, Pink Spritz και Limoncello Spritz, μέχρι το φραουλένιο Dolce Vita Spritz με ροζέ Moscato d’Asti, το «ρομαντικό» Amalfi Sunset Spritz με prosecco και pink soda και το φρουτένιο Passion Fruit Spritz.
Info: Μαρίνα Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο, 2109840112
Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.
