Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος επιστρέφει στην αθηναϊκή γευστική σκηνή με κάτι νέο στην Αίγλη Ζαππείου

Νέλλη Καλαμαρά
Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος επιστρέφει στην αθηναϊκή γευστική σκηνή με κάτι νέο στην Αίγλη Ζαππείου

Το Zappa at Aigli Complex είναι το νέο γαστρονομικό take over της Αίγλης Ζαππείου, που σηματοδοτεί μια νέα εποχή τόσο για τον εμβληματικό προορισμό όσο και για τον Χρύσανθο Καραμολέγκο.

Η Αίγλη αλλάζει, εξελίσσεται και έχει μεγάλα νέα να μοιραστεί μαζί μας, αφού για πρώτη φορά εμφανίζεται με νέο όνομα! Ο λόγος για το ολοκαίνουριο εστιατόριο Zappa από τον Χρύσανθο Καραμολέγκο, που εδώ και χρόνια απέχει από τα γαστρονομικά τεκταινόμενα της Αθήνας, όχι όμως και της Ελλάδας.

Ένα brunch experience με ξεκάθαρη ελληνική ψυχή και θέα όλη την Αθήνα στο κέντρο της πόλης

Το εστιατόριο Zappa, το νέο all-day fine dining restaurant & bar, δεν έρχεται απλώς να προστεθεί στο εμβληματικό complex της Αίγλης, αλλά με σεβασμό στην ιστορία και στο κοινό της, ανοίγει έναν νέο δρόμο, συστήνοντας μια ανανεωτική πραγματικότητα στη γαστρονομική σκηνή της πόλης.

Pino: O βραβευμένος με αστέρι Michelin Luca Piscazzi φέρνει τη Ρώμη στην καρδιά της Γλυφάδας

Το Zappa φέρει την υπογραφή ενός εξαιρετικού σεφ που επιστρέφει στην Αθήνα μετά από 15 χρόνια, έχοντας όμως διατηρήσει πάντα ζωντανό το αποτύπωμά του στη γαστρονομική σκηνή. Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος λοιπόν, μαζί με τον Βίκτωρα Κουρούπη, την Ντενίσα Βαρχόλοβα και τη σταθερή συνεργάτιδα του, Γεωργία Παπαιωάννου, διασχίζοντας μια διαδρομή που άφησε ιστορία στο χώρο των εστιατορίων με πιο πρόσφατη το βραβευμένο Anama της Γιάλοβας, έρχεται στην Αίγλη για να υπογράψει ένα νέο κεφάλαιο.

zappa.jpg

Το όνομά του είναι συνώνυμο της ελληνικότητας, της πληθωρικής γεύσης, και της μαγειρικής που παραμένει ανάλαφρη και ανεξάντλητα δημιουργική, όπως είναι και ο ίδιος. Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος δεν πιστεύει στα επιτηδευμένα concept, αλλά στην εμπειρία του νόστιμου. Παρότι οι επιρροές του είναι πολλές και ταξιδεύουν από τις μακρινές κουζίνες της Μέσης Ανατολής και της Ασίας, καταφέρνει κάτι σχεδόν παράδοξο και μαγικό, όλα του τα πιάτα να έχουν ελληνική ψυχή.

Απόλυτα φρέσκο και εξαιρετικά ελαφρύ, γεμάτο μυρωδικά, ζωηρές βινεγκρέτ και σάλτσες που έχουν προσωπικότητα, κάθε ένα πιάτο μένει αξέχαστο σε όποιον το δοκιμάσει. Το χώρο του Zappa συμπληρώνουν ένα cocktail bar, το οποίο έχει αναλάβει ο κορυφαίος των κλασικών κοκτέιλ, Θοδωρής Πύριλλος, αλλά και ένα wine bar, με μια εξαιρετική λίστα ελληνικών και ξένων κρασιών.

Το Zappa δεν φιλοδοξεί να γίνει απλώς ένας ακόμη γαστρονομικός προορισμός. Έρχεται να μας θυμίσει κάτι βασικό και πολύτιμο, ότι το φαγητό είναι πάνω απ’ όλα μια όμορφη στιγμή που τη μοιράζεσαι.

Info: Αίγλη Ζαππείου, 2144099800

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.

DPG Network