Ο Χρόνης Δαμαλάς μαγειρεύει ζοχούς με κατσικίσιο κορμό αλλά και μπιφτεκάκια προβατίνας στη ρομπάτα
Σαν ένα καλά κρυμμένο μυστικό για fusion loving ουρανίσκους, ο Χρόνης Δαμαλάς και το Rawbata του παντρεύουν τοπικά υλικά και ιαπωνικές τεχνικές πάνω από τη ρομπάτα.
Ο Χρόνης Δαμαλάς έχει γράψει τη δική του ιστορία στο κομμάτι της fusion δημιουργικότητας στη χώρα μας, σε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια, όμως εδώ και έναν χρόνο έχει δημιουργήσει το δικό του γευστικό σύμπαν, σαν ένα καλά κρυμμένο «μυστικό» στους Αμπελόκηπους.
Το πιο επικό τηγανητό κοτόπουλο karaage και τα πιο viral udon μόλις προσγειώθηκαν στη Γλυφάδα
Εδώ ο πολυβραβευμένος σεφ μαγειρεύει τη δική του αλήθεια, ενώνοντας υλικά από μικρούς παραγωγούς και διάφορες γωνιές της χώρας μας με τις ιαπωνικές τεχνικές που τόσο καλά γνωρίζει, δημιουργώντας μία κουζίνα βαθιά προσωπική, απόλυτα νόστιμη, αλλά και εντελώς ακομπλεξάριστη, που αλλάζει συχνά και πειραματίζεται χωρίς δεύτερες σκέψεις.
Κοκορέτσι, φρυγαδέλι και "ορφανή" μακαρονάδα από τον Άρη Βεζενέ στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων
Στο Rawbata, ο Χρόνης Δαμαλάς αξιοποιεί -όπως μαρτυρά το παιχνίδισμα του ονόματος του εστιατορίου- τη ρομπάτα, τη γνωστή μας ιαπωνική ψησταριά, αλλά και τις τεχνικές που υπηρετεί σχεδόν ολόκληρη την καριέρα του, προσκαλώντας μας να δοκιμάσουμε νέα πιάτα, στηριγμένα στην εποχικότητα, τη φρεσκάδα αλλά και τη μαγειρική διάθεση της ημέρας.
Για τη συγκεκριμένη εποχή λοιπόν στα “must” συγκαταλέγονται οι ζοχοί με κατσικίσιο κορμό από την Ευβοϊκή φάρμα του Μαλτέζου, το nigiri μαγιάτικο με φρέσκο wasabi, η γάμπαρη με θυμάρι και φρέσκια τρούφα, τα δημοφιλή μπιφτεκάκια προβατίνας με γιαούρτι, και το διάφραγμα στη ρομπάτα με το κορυφαίο ψήσιμο. Φυσικά δεν λείπουν ποτέ οι νέες ιδέες και τα νέα πιάτα με προϊόντα, που ο Χρόνης αναζητά στις λαϊκές και στις συνεργασίες του με μικρούς παραγωγούς, και τα βρίσκουμε στα τραπέζια του Rawbata.
Το εστιατόριο απέχει μόνο 4 λεπτά από το μετρό και βγάζει, ακόμα, τραπεζάκια έξω τα ηλιόλουστα μεσημέρια του σαββατοκύριακου, ενώ όταν ο καιρός δεν το επιτρέπει, παίρνουμε θέση στη ζεστή του σάλα. Εδώ το motto του σεφ «Me and my fusion» αποτυπώνει το μαγειρικό του στίγμα, ενώ η έμπειρη ομάδα του με επικεφαλής τη Φωτεινή Μαρκουτσά αναλαμβάνει τη φροντίδα μας και μας κάνει να νιώθουμε σαν στο fusion σπίτι μας.
Από Τρίτη έως Κυριακή, ο Χρόνης Δαμαλάς σερβίρει τα δημιουργικά του πιάτα, φιλοξενεί προσωπικές και επαγγελματικές μας στιγμές και αν είμαστε λίγο τυχεροί μπορεί και να παρακολουθήσουμε κάποιο από τα ξεχωριστά cooking lessons που διοργανώνει. Συγκεκριμένα για τις γιορτές, το Rawbata θα είναι ανοικτά την Παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων με a la carte το μενού του και φυσικά κάποια έξτρα Χριστουγεννιάτικα πιάτα, ώστε να έχουμε όλες τις επιλογές μας ανοικτές. Την Πρωτοχρονιά το Rawbata θα παραμείνει κλειστό/
Info: Λακωνίας 33, Αμπελόκηποι, τηλ.2106923796
Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.
