Η «βίβλος» του αδυνατίσματος: 4 tips που πρέπει πάντα να θυμάσαι

Ερμιόνη Σαρρή
Η «βίβλος» του αδυνατίσματος: 4 tips που πρέπει πάντα να θυμάσαι

Mη τα ξεχάσεις ποτέ!

Ο Γενάρης έφτασε στα μέσα του και πλέον δε χωρούν δικαιολογίες και αναβολές. Το ξέρουμε και ενστερνιζόμαστε τη δυσκολία σου να στερηθείς μερικές τροφές αλλά αν θες να χάσεις αυτά τα δύο με τρία κιλά που σε βασανίζουν… πρέπει να το κάνεις. Για να αποφύγεις όμως τις πολλές στερήσεις και να χαίρεσαι κάθε στιγμή της καθημερινότητας πρέπει να θυμάσαι τα παρακάτω 4 tips. Το αδυνάτισμα είναι σιγουράκι αν τα ακολουθήσεις.

1.Πες ΝΑΙ στο γιαούρτι και στους ξηρούς καρπούς.

Σύμφωνα με έρευνες του Πανεπιστημίου Harvard, το γιαούρτι σε συνδυασμό με τους ξηρούς καρπούς είναι πιο αποτελεσματικό στον αγώνα της απώλειας βάρους, από το να τρως φρούτα. Μμμ, τώρα ξέρεις τι μπορείς να φας για σνακ ή βραδινό!

2.Προτίμησε καυτερά φαγητά.

Έχει αποδεχθεί ότι η καψαϊκίνη επιταχύνει τον μεταβολισμό καθώς ενισχύει το συμπαθητικό νευρικό σύστημα. Σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Nutritional Science and Vitaminology, το αποτέλεσμα ήταν πως μια προσωρινή αύξηση του μεταβολισμού κατά 23% ήταν υπαρκτή. Λίγο τζίντζερ ή λίγο πιπεράκι, δεν έβλαψε ποτέ καμία.

3.Νερό, πιες νερό.

Το νερό ξέρεις πολύ καλά πως βοηθά σημαντικά τον ανθρώπινο μεταβολισμό. Ακόμη και μια ελαφρά αφυδάτωση μπορεί να μειώσει τις καύσεις του μεταβολισμού κατά 3%. Η αφυδάτωση, ακόμα και η ήπια, μπορεί να σου προκαλέσει κούραση και κατά την άσκηση να νιώσεις το αίσθημα της αδυναμίας των μυών. Οι επαρκείς ποσότητες του νερού βοηθούν στην καταπολέμηση της κατακράτησης, ειδικά στις γυναίκες τις μέρες πριν την περίοδο.

4.Κάνε εξατομικευμένη γυμναστική.

Γυμνάσου σωστά, επιλέγοντας τη δραστηριότητα που αρμόζει στη δική σου προσωπικότητα. Η τακτική δραστηριότητα είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάψεις περισσότερες θερμίδες. 3 με 4 φορές την εβδομάδα, διάρκειας 60 λεπτών είναι αρκετή ώστε να επιταχυνθεί ο μεταβολισμός σου.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης ανακάλυψαν πως το να ασκείσαι για 30’ την ημέρα, σε βοηθάει να χάσεις 25% περισσότερο βάρος από ότι αν γυμνάζεσαι για μία ολόκληρη ώρα.