Τι μπορείς να φας αν νιώσεις πως πεινάς αργά το βράδυ;

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Τι μπορείς να φας αν νιώσεις πως πεινάς αργά το βράδυ;

Και με την «έγκριση» των ειδικών

Έχεις παρατηρήσει ποτέ, πως κάποια τρόφιμα σου προκαλούν υπνηλία; Το φαγητό αλληλοεπιδρά με την επαγρύπνηση μέσω μιας σειράς χημικών αντιδράσεων στον εγκέφαλο και στο σώμα μας. Μήπως έχεις παρατηρήσει επίσης ότι έχεις δυσκολευτείς να κοιμηθείς έπειτα από ένα βαρύ και γεμάτο υδατάνθρακα γεύμα; Είναι πολλά αυτά που πρέπει να προσέξεις στο βραδινό πριν τον ύπνο γεύμα και γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ.

Όχι γιατί είμαστε ειδικοί, αλλά για να σου μεταφέρουμε λόγια ειδικών, σχετικά με το τι μπορείς να φας ακόμη και αργά το βράδυ λίγο πριν κοιμηθείς. Και τροφές που δεν θα σου δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα και θα σε αφήσουν πλήρη, χορτασμένη και έτοιμη να απολαύσεις τον ύπνο σου όταν το θελήσεις.

Δες και αυτό: Έχει αφόρητη ζέστη και δεν μπορείς να κοιμηθείς; Δες 3 τρόπους για να κάνεις τον καλύτερο ύπνο

Για να έχεις έναν καλό και υγιή ύπνο πρέπει να φας και σωστά πριν από αυτόν. Παρακάτω θα δεις λοιπόν, 10 τροφές που μπορείς να φας για έναν τέλειο ύπνο.

-Ψάρια όπως ο σολομός και ο τόνος είναι πλούσιες πηγές βιταμίνης Β6

-Οι σαλάτες με μαρούλι έχουν καταπραϋντικές ιδιότητες

-Τα φυλλώδη λαχανικά, όπως το kale και το σπανάκι είναι εξαιρετικές πηγές ασβεστίου

-Τα κεράσια ενισχύουν φυσικά τα επίπεδα μελατονίνης και μπορούν να προστεθούν στις σαλάτες. Εναλλακτικά, απόλαυσε ένα ποτήρι χυμό κεράσι με το δείπνο σου.

-Τα καρύδια είναι μια εξαιρετική πηγή τρυπτοφάνης και μια φυσική πηγή μελατονίνης. Τα καρύδια είναι μια καλή προσθήκη στα ψάρια, τις σαλάτες και τα λαχανικά που αναφέρονται παραπάνω. Επιπλέον, αν δουλεύεις πάντα βράδυ, μερικά καρύδια και ένα ποτήρι χυμός κεράσι κάνουν ένα τέλειο, ελαφρύ πρωινό πριν από τον ύπνο της ημέρας (μιας και θα κοιμηθείς πρωί).

-Τα αμύγδαλα είναι ένα άλλος πολύτιμος ξηρός καρπός για τον ύπνο λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε μαγνήσιο. Τα χαμηλά επίπεδα μαγνησίου σχετίζονται με συμπτώματα κουρασμένων ποδιών και δυσκολίας στον ύπνο. Η κατανάλωση αμυγδάλων καθημερινά ή η λήψη ημερήσιου συμπληρώματος μαγνησίου μπορεί να σε βοηθήσει να μειώσεις οποιαδήποτε ανησυχία στα πόδια σου, έτσι ώστε να κοιμηθείς γρηγορότερα.

-Τα ρεβίθια που βρίσκονται στο hummus είναι μια εξαιρετική πηγή τρυπτοφάνης. Έτσι, εάν χρειάζεσαι ένα μικρό σνακ για να αποφύγεις την πείνα πριν από τον ύπνο, σκέψου το χούμους σε κροκέτες ολικής αλέσεως.

-Το μέλι, με φυσική ζάχαρη, βοηθά στη μεταφορά τρυπτοφάνης στον εγκέφαλο χωρίς να αυξάνεται το επίπεδο ινσουλίνης σου. Απόφυγε τους υδατάνθρακες με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη τη νύχτα.

-Το τσάι του χαμομηλιού περιέχει τη χημική γλυκίνη, η οποία χαλαρώνει τα νεύρα και τους μυς και προκαλεί ένα ήπιο ηρεμιστικό αποτέλεσμα. Πρόσθεσε λίγο μέλι στο τσάι σου στο δείπνο ή τουλάχιστον 90 λεπτά πριν για έναν πιο ξεκούραστο ύπνο.

-Το τσάι με φρούτα του δάσους περιέχει χημικά αλκαλοειδή που έχουν ηρεμιστικό αποτέλεσμα. Το να πίνεις ένα φλιτζάνι τσάι μια ώρα πριν τον ύπνο μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς πιο βαθιά.

Διάβασε ακόμη: 5 βραδινές συνήθειες που σε βοηθούν να κάψεις λίπος κατά τη διάρκεια του ύπνου