5 λόγοι για να βάλεις το ακτινίδιο στη διατροφή σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
5 λόγοι για να βάλεις το ακτινίδιο στη διατροφή σου

Ένα αρκετά παρεξηγημένο φρούτο

Το ακτινίδιο είναι ένα από αυτά τα φρούτα του φθινοπώρου που λίγοι άνθρωποι συμπαθούν. Ενώ έχει πάρα πολλά οφέλη για τον οργανισμό και την υγεία σου, πολύ σπάνια τρως από αυτό το φρούτο. Δεν θα διαφωνήσουμε, εμφανισιακά δείχνει κάπως απρόσιτο και άσχημο, είναι όμως ένα από τα καλύτερα φρούτα που μπορείς να φας αυτούς τους μήνες, κι έχει και ελάχιστες –έως ανύπαρκτες- θερμίδες.

Παρακάτω σου έχουμε πέντε (όχι έναν) πολύ πειστικούς λόγους για να βάλεις το ακτινίδιο στη διατροφή σου.

Δες ακόμη: 3 «ένοχες» τροφές που νομίζεις ότι σε παχαίνουν αλλά αυτό ΔΕΝ ισχύει

-Το κάλιο και τα αντιοξειδωτικά που περιέχει προστατεύουν την καρδιά σου
-Ρυθμίζει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σου
-Οι φυτικές ίνες που περιέχει συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου
-Περιέχει λουτεΐνη, που βελτιώνει την όραση σου
-Η βιταμίνη C βελτιώνει το ανοσοποιητικό σου σύστημα και βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου.

Επιπλέον έχει μόνο 48 θερμίδες, οπότε σίγουρα δεν θα ανησυχείς για το αν θα πάρεις κιλά ή περιττές θερμίδες.

Δες και αυτό: 5 φρούτα που καθαρίζεις λάθος και δεν το ξέρεις. Σε συγχωρούμε