3 «ένοχες» τροφές που νομίζεις ότι σε παχαίνουν αλλά αυτό ΔΕΝ ισχύει

Ερμιόνη Σαρρή
3 «ένοχες» τροφές που νομίζεις ότι σε παχαίνουν αλλά αυτό ΔΕΝ ισχύει

Γνωρίζεις πολύ καλά πως το μπρόκολο, το σπανάκι, τα φρούτα και η σόγια είναι γεμάτα βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία. Τι συμβαίνει όμως με τα φαγητά που θέλουμε πραγματικά να τρώμε; Γιατί σίγουρα δεν είναι η καλύτερή σου να τρως συνεχώς σαλάτες. Θες και τις πιο «ένοχες» τροφές.

Διάφορες μελέτες έχουν αποκαλύψει πως τα αμαρτωλά τρόφιμα που λατρεύουμε να τρώμε αλλά προσπαθούμε να αποφεύγουμε, είναι στην πραγματικότητα αυτά που θα μας βοηθήσουν να ακολουθήσουμε μια πιο υγιεινή διατροφή. Δες ποια είναι αυτά και please μην κλάψεις από χαρά. Απλά κάναμε το καθήκον μας.

Ποπ κορν: Το ταπεινό σνακ του σινεμά μπορεί να εμποδίσει τον καρκίνο και να βοηθήσει όσους βρίσκονται σε δίαιτα. Σύμφωνα με έρευνες, το ποπ κορν μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο και καρδιοπάθειες και μόλις 30γρ. του ισοδυναμούν με μια μερίδα καφέ ρυζιού ή μακαρονιών ολικής αλέσεως. Επίσης περιέχει υψηλά ποσοστά φυτικών ινών, κρατώντας μας έτσι χορτάτους για περισσότερο διάστημα, μειώνει την κακή χοληστερόλη και ισορροπεί τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα, κόβοντας τις λιγούρες. Το μόνο που πρέπει να προσέχεις είναι να μην το παρακάνεις με το αλάτι και τη ζάχαρη, καθώς ιδανικά πρέπει να το τρως σκέτο. Ε, μην τα θες και όλα δικά σου.

Φυστικοβούτυρο: Το φυστικοβούτυρο είναι μια από τις πλουσιότερες πηγές μονοακόρεστων λιπών που κάνουν καλό στην καρδιά. Είναι χαμηλό σε κορεσμένα λιπαρά, περιέχει φυτικές ίνες για την υγεία του εντέρου, προστατεύει από τον καρκίνο του παχέος εντέρου και τις καρδιακές παθήσεις και αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, κρατώντας μας χορτάτους για περισσότερη ώρα. Οι ξηροί καρποί που περιέχει βοηθούν στην μείωση των φλεγμονών στο σώμα και στην καλύτερη υγεία των αιμοφόρων αγγείων γύρω από την καρδιά. Οι έρευνες έδειξαν πως το περιστασιακό τσιμπολόγημα πέντε φορές την εβδομάδα μπορεί να μειώσει σχεδόν κατά το ήμισυ τον κίνδυνο μιας καρδιακής προσβολής. Τέλος βοηθά στο χάσιμο κιλών, καθώς οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως αν κάποιος φάει φυστικοβούτυρο αντί για κάποιο άλλο σνακ, τείνει να τρώει πολύ λιγότερο την υπόλοιπη ημέρα.

Πραλίνα φουντουκιού: Το αγαπημένο σου βαζάκι (ονόματα δε λέμε, οικογένειες δε θίγουμε) περιέχει λεκιθίνη, ένα εκχύλισμα σόγιας πολύ υψηλό σε πρωτεΐνες, ασβέστιο και σίδηρο, που προστατεύει τα οστά, αυξάνει την ενέργεια και μας βοηθά να αισθανόμαστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Επίσης, είναι πολύ πιο χαμηλή σε θερμίδες από τις περισσότερες μαρμελάδες και περιέχει ασβέστιο από αποβουτυρωμένο γάλα και υγιή σόγια. Συν τοις άλλοις, τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στο κακάο βοηθούν στην εξισορρόπηση της αρτηριακής πίεσης και στην μείωση της πηκτικότητας του αίματος που δημιουργεί θρόμβους. Οι ειδικοί προειδοποιούν, ωστόσο, πως η πραλίνα φουντουκιού έχει υψηλά ποσοστά ζάχαρης και λίπους, οπότε η κατανάλωσή της πρέπει να είναι ελεγχόμενη. ‘Αφησέ την στο τραπέζι μόνο τα weekends.

Αυτό το διάβασες;

Απόκτησε την επίπεδη κοιλιά που θες, με αυτό το πρόγραμμα 30 ημερών