Έτσι θα κάνεις… στροφή στη φυτική διατροφή!

Έτσι θα κάνεις… στροφή στη φυτική διατροφή!

Όλο και πιο συχνά ακούς από ειδικούς ή διαβάζεις σε άρθρα τον όρο «φυτική διατροφή». Αν δεν ξέρεις τι είναι, πρόκειται για ένα είδος «φυτοφαγικής» δίαιτας που αξίζει να τολμήσεις και σίγουρα θα λατρέψεις. Δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση σε τρόφιμα όπως τα λαχανικά, τα φρούτα, τα όσπρια, τους ξηρούς καρπούς, συμβαδίζει απόλυτα με τον wellbeing τρόπο ζωής που προσπαθείς με κόπο και αυτοσυγκράτηση να υιοθετήσεις. Κι όμως φίλη μου, δεν θα χρειάζεται να προσπαθείς ή να στερείσαι τόσα πολλά, αρκεί βέβαια να ανακαλύψεις τις κατάλληλες τροφές.

vitam 2

Μπορεί μία φυτική δίαιτα να σου φαίνεται κάπως «περιοριστική» για την ποικιλία τής μέχρι τώρα διατροφής σου, αλλά οι επιλογές που αντικαθιστούν τα μη φυτικά προϊόντα που έχεις συνηθίσει να καταναλώνεις, είναι πλούσιες, τόσο σε θρεπτικά στοιχεία, όσο και σε γεύση. Μπορούν να γίνουν η αφορμή να πειραματιστείς ακόμη περισσότερο με τις πατροπαράδοτες συνταγές, δίνοντας μία άλλη, ακόμη πιο υγιεινή «απόχρωση» στα γεύματά σου. Αν όλα τα παραπάνω σου φαίνονται ένα μεγάλο «βουνό», δοκίμασε για αρχή να προσθέσεις στα ράφια του ψυγείου σου ένα από τα νέα 100% φυτικά ροφήματα Βιτάμ!

vitam 3

Οι τρεις απολαυστικές γεύσεις που μας προτείνει το Βιτάμ, είναι η απάντηση στις σύγχρονες διατροφικές τάσεις που στρέφονται όλο και περισσότερο στη «φυτική διατροφή». Μπορείς να διαλέξεις το ρόφημα Σόγιας, το ρόφημα Αμυγδάλου ή το Φουντούκι-Κακάο, ανάλογα με τις προτιμήσεις σου. Εκτός από ζεστά ή κρύα ροφήματα, μπορούν να γίνουν το συστατικό που θα «απογειώσει» τις γλυκές και αλμυρές συνταγές σου ή το smoothie που θα αντικαταστήσει όλα όσα θέλεις να αφαιρέσεις από την καθημερινότητά σου.

vitam 4

Είναι γνωστό πως η Σόγια περιέχει υψηλή περιεκτικότητα φυτικής πρωτεΐνης και όλα τα απαραίτητα αμινοξέα για την ανθρώπινη διατροφή. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως οι λαοί της Άπω Ανατολής το περιλαμβάνουν στη διατροφή τους για περισσότερο από 5.000 χρόνια. Συνοδεύοντας το ζεστό καφέ σου το πρωί με μία μερίδα porridge με μήλο αχλάδι και φιστίκια, θα δώσεις στον οργανισμό σου ακόμη μεγαλύτερη ώθηση τα κρύα πρωινά του Χειμώνα. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις, είναι να ανακατέψεις τα υλικά με Βιτάμ ρόφημα Σόγιας και να το βάλεις στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ.

vitam 5

Φτάνοντας στο γραφείο, μην πέσεις στην παγίδα να παραγγείλεις δεύτερο καφέ. Η… στροφή στη φυτική διατροφή, απαιτεί να προσθέσεις στην καθημερινότητά σου το τσάι! Το τσάι chai με βάση το ρόφημα Αμυγδάλου της Βιτάμ, έχει μία βελούδινη υφή που το κάνει ακαταμάχητο! Γέμισε το τσαγιερό ή το θερμό σου, πρόσθεσε τα επιπλέον συστατικά που χρειάζεται και να είσαι σίγουρη πως θα γίνει η πηγή θρεπτικών συστατικών, ο σύμμαχός σου στην καθημερινότητα.

vitam 6

Επιστρέφοντας το βράδυ στο σπίτι μετά από μία κουραστική ημέρα, όλες έχουμε ανάγκη από μερικές «γλυκές» δόσεις για να κλείσουμε τη μέρα μας, έτσι κι εσύ! Πριν καταφύγεις στην εύκολη λύση του περιπτέρου, αφιέρωσε 20 λεπτά και θα έχεις έτοιμο το πιο λαχταριστό mug κέικ με σοκολάτα που θα καθησυχάσει τη λιγούρα σου με τον πιο θρεπτικό τρόπο. Η μοναδική γεύση από το ρόφημα Βιτάμ Φουντούκι Κακάο, είναι η προσθήκη στην κούπα, που θα «ξεσηκώσει» τις αισθήσεις σου!

vitam 7

Τα νέα 100% φυτικά ροφήματα Βιτάμ περιέχουν βιταμίνες D, B, B12, ασβέστιο και λιπαρά ω-3 και ω-6 απαραίτητα για τον οργανισμό. Έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, ενώ δεν περιέχουν λακτόζη, γλουτένη, χρωστικές ή αρωματικές τεχνητές ουσίες. Όλα τα παραπάνω, τα καθιστούν ως την ιδανική επιλογή για μία vegan διατροφή. Μην χάσεις την ευκαιρία να εμπλουτίσεις με την ανεπανάληπτη γεύση τους και το πλούσιο διατροφικό τους προφίλ τη διατροφή σου. Είναι η πιο «λαχταριστή» αφορμή να κάνεις επιτέλους… στροφή στη φυτική διατροφή.