Θες να μειώσεις τις λιγούρες για φαγητό; Ιδού πώς θα τα καταφέρεις

Ερμιόνη Σαρρή
Θες να μειώσεις τις λιγούρες για φαγητό; Ιδού πώς θα τα καταφέρεις

Φυσικοί τρόποι για να ξεγελάσεις την πείνα σου.

Τους φυσικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να μειώσουμε την πείνα μας αποκαλύπτει ο κλινικός διατροφολόγος-διαιτολόγος Γιάννης Χρύσου. Ο ειδικός, ο οποίος ήταν προσκεκλημένος στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Υγεία Πάνω Απ' Όλα», συστήνει περισσότερη πρωτεΐνη με την κατανάλωση της οποίας επιτυγχάνεται καλύτερος βαθμός κορεσμού.

Έτσι, ο οργανισμός μένει χορτάτος για περισσότερη ώρα και με μικρότερη ποσότητα τροφής. Όπως εξηγεί, τροφές όπως το άπαχο κρέας, τα αυγά, τα όσπρια και το γιαούρτι μπορούν να περιορίσουν το αίσθημα της πείνας. Τον ίδιο σκοπό επιτυγχάνουν και τα καλά λιπαρά που βρίσκονται σε τροφές όπως οι ξηροί καρποί, το ελαιόλαδο, το ταχίνι ή το αβοκάντο.

Ο Γιάννης Χρύσου επισημαίνει ακόμη ότι η ψητή πατάτα δίνει τον υψηλότερο δείκτη κορεσμού και μπορεί να κρατήσει τον οργανισμό χορτάτο έως και δύο ώρες, ενώ αντίθετα αναφέρει ότι λιπαρά και ζαχαρούχα προϊόντα, όπως το κρουασάν, έχουν πολύ χαμηλό δείκτη. Περισσότερο νερό και φυτικές ίνες δίνουν επίσης υψηλό κορεσμό, φουσκώνοντας το στομάχι.

Τέλος, ο διατροφολόγος συστήνει σούπα λαχανικών με βασικά συστατικά το λάχανο και το καρότο ως επιπλέον φυσικό κατασταλτικό όρεξης.