Ξέρουμε ποια φρούτα θα τρως το Σεπτέμβρη και όλο το φθινόπωρο

Πατούλια Κατερίνα
Ξέρουμε ποια φρούτα θα τρως το Σεπτέμβρη και όλο το φθινόπωρο

Σεπτέμβριος ώρα για φρούτα

Μπήκαμε επίσημα στο Σεπτέμβριο και οι επιλογές σε φρέσκα φρούτα το φθινόπωρο είναι πολλές και τις λες και superfoods.

Αποξηραμένα σύκα: Μετά τα φρέσκα σύκα του Αυγούστου, ο Σεπτέμβριος είναι αφιερωμένος στα ξερά σύκα, που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και σάκχαρα, σίδηρο, κάλιο, σελήνιο και ασβέστιο ενώ περιέχουν ακόμα μικρές ποσότητες βιταμίνης Α και C και αντιοξειδωτικά στοιχεία.

Λόλα να ένα μήλο: Τα μήλα περιέχουν βιταμίνες A, D, C, Ε, φώσφορο, κάλιο, και σίδηρο ενώ βοηθούν εξαιρετικά το πεπτικό σύστημα χάρη στις φυτικές τους ίνες ενώ θεωρούνται ευεργετικά και για όσους υποφέρουν από ημικρανίες.

Σταφυλάκι κανείς; Τα σταφύλια και σύμφωνα με την ποικιλία τους περιέχουν βιταμίνες A, C, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, νάτριο, μαγνήσιο, κάλιο. Ενώ μην ξεχνάς πως τα σταφύλια είναι διουρητικά.



Ρόδια τα κατακόκκινα: Τα πρώτα ρόδια κάνουν την εμφάνιση τους στο τέλος του Σεπτεμβρίου και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες (K. C, E, φυλλικό οξύ, παντοθενικό οξύ, B6), μέταλλα (χαλκό, κάλιο, μαγγάνιο) και φυτικές ίνες.

Το πολύτιμο αχλάδι: Το αχλάδι είναι πηγή φυτικών ινών, βιταμινών A,B, C, ασβεστίου, φωσφόρου, μαγνησίου, χαλκού και καλίου ενώ είναι και διουρητικά.

Go bananes, go go bananes: Η μπανάνα περιέχει βιταμίνες B6, B12, κάλιο, σίδηρο και μαγνήσιο. To βασικό αμινοξύ, η πολύτιμη τρυπτοφάνη που περιέχουν οι μπανάνες, βοηθά στην σύνθεση σεροτονίνης στον οργανισμό, της ορμόνης της χαράς.