Δίαιτα 80/20: Η αγαπημένη επιλογή των celebrities για να χάνουν κιλά

Πατουχέα Μαριάννα
Δίαιτα 80/20: Η αγαπημένη επιλογή των celebrities για να χάνουν κιλά

Και είναι πιο εύκολη απ' όσο νομίζεις. Ώρα να ξεκινήσεις κι εσύ!

Ας είμαστε ειλικρινείς. Οι περισσότερες δίαιτες απαιτούν εξαντλητική πείνα και απίστευτη προσήλωση στο πρόγραμμα διατροφής κάτι που οι περισσότερες από εμάς δεν μπορούν να το κάνουν. Και δε θέλουν στην τελική. Αν είσαι κι εσύ μια από εμάς που θέλεις να χάσεις μερικά κιλάκια αλλά δε μπορείς και να ψωμολυσσάς, σου βρήκαμε τη λύση που σίγουρα μπορείς να ακολουθήσεις –ειδικά αν σου πούμε ότι την κάνουν και τα μεγαλύτερα είδωλά σου.

Η λύση αυτή ακούει στο όνομα «80/20». Φαντάζεσαι τι μπορεί να είναι; Η «80/20» διατροφή υπολογίζει ότι το 80% της διατροφής σου αποτελείται από καλές τροφές και το 20% από αυτές που θέλεις να ενδώσεις. Ο κανόνας 80/20 δεν σου στερεί τις μικρές απολαύσεις, απλά σε μαθαίνει να ενδίδεις με μέτρο. Έχοντας στο μυαλό σου ότι υπάρχει ένα 20% για ατασθαλίες, δεν στερείσαι, αλλά θέτεις τα όρια που χρειάζεται ο οργανισμός σου.

Μπερδεύτηκες; Είναι πιο απλό απ’ όσο νομίζεις. Πόσες και πόσες φορές έχεις ξεκινήσει μια δίαιτα και όταν έρχεται η ώρα να βγεις έξω με την παρέα σου πονοκεφαλιάζεις για το τι θα φας; Ε, ξέχνα το αυτό. Πλέον, με τον κανόνα «80/20» θα μπορείς να τρως άφοβα αλλά πάντα με μέτρο. Έτσι, θα μπορείς τα Σαββατοκύριακα να ενδίδεις σε μικρούς πειρασμούς και τις καθημερινές να «μαζεύεις» τις ατασθαλίες σου τρώγοντας εξολοκλήρου υγιεινά.

Λαχανικά, φρούτα, σαλάτες, πολύ νερό και άσκηση στην καθημερινότητά σου ενώ τα Σαββατοκύριακα συγχωρείται ένα μικρό παγωτό, ένα κομμάτι από το αγαπημένο σου γλυκό ή εκείνη η μακαρονάδα που λιγουρεύεσαι κάθε φορά μετά το γυμναστήριο. Βέβαια, μπορεί ο κανόνας αυτός να διευκολύνει την κοινωνική σου ζωή και να σου δίνει μικρές ελευθερίες, όμως, το «20» είναι εύκολα παρεξηγήσιμο. Αν, δηλαδή, ξεφύγεις (πολύ) σε ποσότητες ή θερμίδες και εν τέλει το υπερεκτιμήσεις, ο κανόνας δε θα δουλέψει σωστά.

Εύκολο είναι, θα δεις!

Δες ακόμα:

Ώρα να καταπολεμήσεις το τοπικό πάχος της κοιλιάς χωρίς γυμναστική

Αυτά είναι τα 3 tips που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τα κιλά που έχασες

Ετοιμάζεσαι για παραλία; Αυτός είναι ο σύμμαχος που θα σε βοηθήσει με τον πιο γευστικό τρόπο!