Εσύ ξέρεις πόσες θερμίδες έχει κάθε καφές που πίνεις;

Εσύ ξέρεις πόσες θερμίδες έχει κάθε καφές που πίνεις;

Μετά από αυτό ή θα ελαττώσεις τους καφέδες που πίνεις ή ακόμη καλύτερα θα κόψεις τη ζάχαρη.

Και ποιος άνθρωπος δεν λατρεύει τον καφέ; Ακόμη και αν δεν είσαι φανατική του, ο πρωινός καφές σου είναι αναγκαίος. Είτε φτιάξεις ένα ζεστό καφέ στο σπίτι, είτε πάρεις έναν παγωμένο στο δρόμο προς το γραφείο, δε μπορείς να τον παραλείψεις.Όσο απολαυστικός κι αν είναι, καταλαβαίνεις ότι οι θερμίδες παραμένουν και διαφέρουν από καφέ σε καφέ. Σίγουρα, καθοριστικός παράγοντας στις πόσες θερμίδες θα καταναλώσεις αποτελεί το πόσους θα πιεις στο πέρας της ημέρας όχι μόνο αυτό όμως.

Ένας γαλλικός καφές δεν έχει τις ίδιες θερμίδες με έναν latte γλυκό με σκόνη σοκολάτας. Για την ακρίβεια ο καφές από μόνος του έχει ελάχιστες θερμίδες, σχεδόν αδιάφορες και αυτό είναι κάτι ευχάριστο για εσένα που πίνεις τον καφέ σου σκέτο. Τώρα, εσύ που επιλέγεις τη ζάχαρη, τη σαντιγί, τη σκόνη σοκολάτα, ακόμη και μερικές σταγόνες αλκοόλ στο ρόφημα σου πρέπει να προλάβουμε το «κακό» γιατί οι άτιμες οι θερμίδες είναι εκεί και δεν τις υπολογίζεις εύκολα.

Σκέψου για αρχή ότι ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρης αντιστοιχεί περίπου σε 20 θερμίδες και ένα γαλατάκι αν είναι πλήρες έχει 20 με 30 θερμίδες. Κάνοντας τους υπολογισμούς λοιπόν αν στον καφέ που φτιάχνεις σπίτι βάζεις και γάλα και ζάχαρη και... δεν τα λυπάσαι, έχεις φτάσει περίπου στις 40 θερμίδες και πάνω, αναλόγως πόσες κουταλιές βάζεις. Το ίδιο ισχύει και για τον στιγμιαίο αλλά και τον εσπρέσο.

Για τους λάτρεις του cappuccino να σου πούμε ότι παίζει ρόλο το φρέσκο γάλα. Αν περιέχει φρέσκο γάλα το αφρόγαλα έχει 160 θερμίδες. Αν βάλεις σαντιγί όμως οι θερμίδες φτάνουν τις 333.

Διάβασε περισσότερα στη gallery.