Όλα τα λάθη που κάνεις και δεν πετυχαίνει το τηγανητό κοτόπουλο

Όλα τα λάθη που κάνεις και δεν πετυχαίνει το τηγανητό κοτόπουλο

Βρήκαμε όσα αγνοούσες μέχρι και σήμερα.

Το τηγανητό κοτόπουλο είναι εδώ και χρόνια ένα από τα πιο αγαπημένα τρόφιμα μικρών και μεγάλων. Αποτελούν δημοφιλή λιχουδιά όλων αν εξαιρέσεις τους διατροφολόγους που ίσως δυσανασχετούν λίγο με την διατροφική του αξία. Κακά τα ψέματα, περιέχει μεγάλη ποσότητα από υδατάνθρακες (λόγω του παναρίσματος) και είναι πλούσιο σε λίπος από το λάδι που απορροφάται κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος.

Αρκετές μαμάδες και νοικοκυρές έχουν δοκιμάσει να τηγανίσουν κοτόπουλο σε μορφή κοτομπουκιάς ή να φτιάξουν τα περίφημα chicken wings. Την ώρα που ακούγεται εύκολο, λίγες είναι εκείνες που πετυχαίνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αρκετές φορές το κοτόπουλο ψήνεται πολύ εξωτερικά και παραμένει ωμό στο εσωτερικό του. Αν καταναλωθεί είναι πολύ επικίνδυνο για την υγεία αφού σε περίπτωση σαλμονέλας μπορεί να προκληθεί σοβαρή τροφική δηλητηρίαση.

Επιπλέον είναι πολύ πιθανό το κοτόπουλο να μην βγει τραγανό, να απορροφήσει πολύ λάδι ή να είναι απλά άνοστο. Για όλους τους παραπάνω λόγους αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σου μερικά tips ώστε την επόμενη φορά να πετύχεις το νοστιμότερο τηγανητό κοτόπουλο και να τρελάνεις τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

1) Ο πρώτος κανόνας αφορά την φριτέζα. Μην αφήνεις ποτέ τη συσκευή χωρίς να επιτηρείς το φαγητό. Επιπλέον ρίξε λάδι μέχρι την ένδειξη που υπάρχει και όχι περισσότερο. Ρύθμισε την θερμοκρασία στους 320-350 βαθμούς για να πετύχεις το τέλειο, τραγανό φαγητό.

2) Όταν ρίχνεις το κοτόπουλο μη γεμίζεις τη φριτέζα ή το τηγάνι σου εντελώς. Επιπλέον πρέπει να περιμένεις μέχρι το λάδι να έχει αποκτήσει υψηλή θερμοκρασία. Αν αγνοήσεις όλα τα παραπάνω είναι πολύ πιθανό να απορροφήσει μεγάλη ποσότητα λαδιού.

3) Δώσε έμφαση στο πανάρισμα. Το κλασικό αλεύρι είναι η καλύτερη επιλογή μπορείς όμως πάντα να δοκιμάσεις ό,τι άλλο σου αρέσει όπως: αυγό με φρυγανιά, καλαμποκάλευρο κ.ά. Μπορείς να προσθέσεις καρυκεύματα όπως πάπρικα ή πιπέρι που θα απογειώσουν τη γεύση.

4) Μαγείρεψε στη σωστή θερμοκρασία. Το λάδι πρέπει να καίει πολύ στην αρχή αλλά όταν ρίξεις το κοτόπουλο επιβάλλεται να χαμηλώσεις τη φωτιά.

Δες επίσης: 14 φρούτα και λαχανικά που πρέπει να τρώτε με την φλούδα (εικόνες)

Πηγή φωτογραφιών: unsplash.com