Νηστεύεις; Βρήκαμε για εσένα τα θαλασσινά με τις λιγότερες θερμίδες

Νηστεύεις; Βρήκαμε για εσένα τα θαλασσινά με τις λιγότερες θερμίδες

Νηστίσιμα πιάτα για να μην παχύνεις τη Σαρακοστή.

Η περίοδος της νηστείας έχει ξεκινήσει και εμείς είμαστε ολοένα και πιο κοντά στο φετινό Πάσχα. Οι ημέρες εν μέσω καραντίνας κυλούν απίστευτα γρήγορα με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε ήδη στον δεύτερο μήνα της άνοιξης.

Η αλήθεια είναι πως αρκετές από εμάς σκέφτονται ότι θα χρειαστεί να αποχωριστούν για κάποιο διάστημα τις αγαπημένες τους γεύσεις αν αποφασίσουν να νηστέψουν. Δεν είναι λίγες εκείνες που ακολουθούν μια υγιεινή, χαμηλή σε θερμίδες διατροφή και διστάζουν να κάνουν νηστεία με το φόβο της πρόσληψης βάρους.

Κι όμως, υπάρχουν γεύσεις οι οποίες είναι τόσο γεμάτες, τόσο νόστιμες, τόσο υγιεινές που καλύπτουν στο έπακρο το κομμάτι της ικανοποίησης. Το ψάρι δεν επιτρέπεται στη νηστεία ωστόσο μπορείς να τρως άφοβα χταπόδι, καλαμάρια, γαρίδες, μύδια και άλλα μαλάκια. Το χταπόδι, όπως και τα υπόλοιπα θαλασσινά δεν έχουν αίμα. Ως γνωστόν, όταν νηστεύουμε, αποφεύγουμε αυστηρά τις τροφές που έχουν αίμα όπως τα ψάρια και τα ζωικά προϊόντα.

Τα θαλασσινά είναι χαμηλά σε θερμίδες και λιπαρά αλλά πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και μέταλλα. Έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και ιώδιο, επομένως πρέπει να καταναλώνονται με προσοχή από άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση.

Ωστόσο τα στρείδια, η σουπιά, το καλαμάρι και γαρίδες περιέχουν αρκετή χοληστερίνη συγκριτικά με τα υπόλοιπα. Προτίμησε να τρως τα θαλασσινά ψητά η βραστά χωρίς την προσθήκη λιπαρών σαλτσών. Στη gallery που ακολουθεί θα βρεις περισσότερες πληροφορίες για τα νηστίσιμα θαλασσινά πιάτα.

Δες επίσης: Τα σοκαριστικά αποτελέσματα που αποκαλύπτει μια νέα έρευνα σχετικά με τον ύπνο

Πηγή φωτογραφιών: unsplash.com