Όμορφο δέρμα για πάντα! Οι καλύτερες αντιγηραντικές τροφές

Τσακιρίδου Χριστίνα
Όμορφο δέρμα για πάντα! Οι καλύτερες αντιγηραντικές τροφές

Όλα όσα αξίζει να βάλεις στη διατροφή σου για να έχεις λαμπερή επιδερμίδα.

Η γήρανση είναι μια διαδικασία από την οποία θα περάσουμε όλες. Στόχος να μεγαλώνουμε όμορφα ωστόσο υπάρχουν αρκετοί φυσικοί τρόποι να επιβραδύνεις τα σημάδια γήρανσης στο δέρμα. Η διατροφή ήταν ανέκαθεν καθοριστικός παράγοντας της γενικότερης υγείας του οργανισμού αλλά και της επιδερμίδας.

Τα καλά νέα είναι πως ενσωματώνοντας συγκεκριμένα τρόφιμα στην καθημερινότητά σου μπορείς να έχεις ορατά αντιγηραντικά αποτελέσματα. Αρχικά καλό θα ήταν να αποφεύγεις τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα (αναψυκτικά, γλυκά, παγωτά κ.ά)

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Κλινικής και Αισθητικής Δερματολογίας, η ζάχαρη μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος ενώ επηρεάσει άμεσα τη δομή του κολλαγόνου και των ελαστικών ινών στο δέρμα.

Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν πολλά βότανα και μπαχαρικά που μπορούν να εμποδίσουν την γήρανση του δέρματος. Συγκεκριμένα η ρίγανη, η κανέλα, το γαρίφαλο, το τζίντζερ και το σκόρδο θεωρούνται μερικές από τις καλύτερες επιλογές. Ας δούμε όμως τώρα μερικές από τις αντιγηραντικές τροφές που αξίζει να βάλεις στη διατροφή σου.



Τα πιο περίεργα αλλά θρεπτικά συστατικά που μπορείς να βάλεις στο smoothie σου.Κάνε κλικ εδώ για να τα ανακαλύψεις.

Οι καλύτερες αντιγηραντικές τροφές

via GIPHY

1) βρώμη

2) κριθάρι

3) καστανό ρύζι

4) ελαιόλαδο

5) αβοκάντο

6) καρότα

7) αυγά

8) αρακάς

9) πορτοκάλια

Διατροφή μετά τις διακοπές; 15 τρόποι για να επανέλθεις εύκολα σε φόρμα

Πηγή κεντρικής: @gisele