Τι να τρως για να νιώθεις (και να είσαι) χορτάτη κάθε στιγμή της ημέρας χωρίς να παχαίνεις

Ιωάννα Τζανή
Τι να τρως για να νιώθεις (και να είσαι) χορτάτη κάθε στιγμή της ημέρας χωρίς να παχαίνεις

Καταναλώνοντας τροφές συγκεκριμένων κατηγοριών, θα διατηρήσεις τόσο την υγεία όσο και τη φυσική σου κατάσταση, σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί κάποια πρωινά νιώθεις αγανακτισμένη και τσιμπολογάς από το μεσημεριανό σου γεύμα πολύ πριν την ώρα που τρως συνήθως, ενώ άλλες μέρες το ρολόι δείχνει 1 μ.μ. και το στομάχι σου δεν έχει κάνει ούτε ένα βουητό; Κι εμείς, γι' αυτό και ανατρέξαμε στην επιστήμη, η οποία είναι η μόνη που μπορεί να μας δώσει απαντήσεις.


https://www.instagram.com/p/CWDjGQXvqaE/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τι υποστηρίζουν, λοιπόν, οι έρευνες;

Για να σταματήσει αυτό το... σκωτσέζικο ντους του στομαχιού σου, θα πρέπει να καταναλώνεις υγιεινές και ανεπεξέργαστες τροφές. Αυτό θα βοηθήσει τόσο στο να νιώθεις κορεσμό καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, όσο και στο να έχεις τον έλεγχο του βάρους σου.

stublynnutrition 253805577 956857195213635 1964538470501924708 n

Θέλεις να είσαι παραγωγική στην δουλειά σου; Ξεκίνα να τρως αυτά τα 5 τρόφιμα

Οι παγίδες που κρύβουν τα συσκευασμένα τρόφιμα

Ξεκίνα επιλέγοντας τροφές που έχουν μικρή λίστα συστατικών. Ορισμένα συσκευασμένα τρόφιμα έχουν σχεδιαστεί για να μας σαμποτάρουν, περιέχοντας αλάτι, ζάχαρη, λίπος και διάφορα άλλα συστατικά που θα πρέπει να διαβάσεις με προσοχή τη λίστα πάνω στη συσκευασία για να ανακαλύψεις ότι εμπεριέχονται.

Αυτές οι αντίθετες γεύσεις που αναμειγνύονται σε ένα προϊόν, ενεργοποιούν το καμπανάκι της όρεξης και σε ενθαρρύνουν να τρως υπερβολικά.



Για να καταφέρεις, λοιπόν, να περιορίσεις την υπερκατανάλωση φαγητού μέσα στην ημέρα σου, θα πρέπει να συνδυάσεις μόνη σου διαφορετικές γεύσεις σε κάθε πιάτο, όπως για παράδειγμα να δημιουργήσεις ένα γεύμα που περιέχει κοτόπουλο, ρύζι και λαχανικά. Το να βρίσκεις νόστιμα τα φαγητά που τρως και και να ικανοποιούν απόλυτα τον ουρανίσκο σου, είναι κάτι που επηρεάζει πολύ τον κορεσμό.

Οι τροφές που προκαλούν κορεσμό

Για να νιώθεις - αλλά και να είσαι - χορτάτη καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, χωρίς να τσιμπολογάς γλυκά ή άλλα σνακ που ανεβάζουν τον γλυκαιμικό σου δείκτη και σε κάνουν να πεινάς συνέχεια, θα πρέπει να εντάξεις κάποιες συγκεκριμένες κατηγορίες τροφίμων στο διαιτολόγιό σου.

Δες στη photo gallery ποιες είναι αυτές οι τροφές.