9 εύκολοι τρόποι για να μην παρεκκλίνεις από την υγιεινή διατροφή σου

Ιωάννα Τζανή
9 εύκολοι τρόποι για να μην παρεκκλίνεις από την υγιεινή διατροφή σου

Το παν είναι να έχεις θέληση!

Στον σημερινό αγχωτικό και γρήγορο κόσμο, είναι πιο εύκολο να ειπωθεί παρά να γίνει συνήθεια η υγιεινή διατροφή. Οι περισσότερες από εμάς αντιλαμβανόμαστε πολύ καλά αυτό το συναίσθημα, αφού το υπερφορτωμένο πρόγραμμά μας, καθιστά τα τακτικά και υγιεινά γεύματα περισσότερο πολυτέλεια παρά ρουτίνα.

Ακόμα κι αν έχεις επιλέξει ένα πρόγραμμα γευμάτων ή ένα διατροφικό μοτίβο που ταιριάζει στην καθημερινότητά σου, η διατήρηση αυτής της υγιεινής διατροφής μέρα με τη μέρα έχει αρκετές δυσκολίες.

superfoods

Αυτά είναι τα 11 superfoods που δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σου!

Τα καλά νέα είναι ότι η υιοθέτηση μιας υγιεινής διατροφής είναι εφικτή και δε σημαίνει ότι πρέπει να βγάλεις από τη ζωή σου τα αγαπημένα σου φαγητά.

Υπάρχουν πολλές συμβουλές και κόλπα που διευκολύνουν την τήρηση της υγιεινής διατροφής, και τα περισσότερα από αυτά είναι απλά και δωρεάν.

Παρακάτω θα βρεις 11 από τους αγαπημένους μου τρόπους για να ακολουθώ μια υγιεινή διατροφή με ευκολία και χωρίς να... γκρινιάζω!


https://www.instagram.com/p/CXs8NH6oL1K/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ακολούθησε μια διατροφή πλούσια σε μη επεξεργασμένα τρόφιμα

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ακολουθήσεις μια υγιεινή διατροφή, όμως οι πιο επιτυχημένες και μακροπρόθεσμες έχουν τουλάχιστον ένα κοινό χαρακτηριστικό: είναι πλούσιες σε ανεπεξέργαστα τρόφιμα, όπως τα παρακάτω:

  • φρούτα
  • λαχανικά
  • όσπρια
  • ολικής αλέσεως
  • ξηροί καρποί και σπόροι
  • αυγά και γαλακτοκομικά
  • φρέσκες ζωικές πρωτεΐνες

Σκέψου δύο φορές πριν σταματήσεις τη δίαιτα

Μια από τις πιο σημαντικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου όταν ξεκινάς διατροφή είναι: «Μπορώ να τη διατηρήσω μακροπρόθεσμα;»

Εάν η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι όχι, μπορείς να ξεκινήσεις μια δίαιτα crash.

Αυτές οι δίαιτες βασίζονται στον ακραίο περιορισμό των θερμίδων για να επιτύχουν γρήγορα αποτελέσματα απώλειας βάρους.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα συνήθως δε διαρκούν μακροπρόθεσμα. Με την πάροδο του χρόνου, οι περισσότεροι άνθρωποι που κάνουν τέτοιου είδους δίαιτα ανακτούν το βάρος που έχουν χάσει.

Γι' αυτό, όταν πρόκειται να ακολουθήσεις μια υγιεινή διατροφή, απόφυγε να εστιάσεις υπερβολικά στην απώλεια βάρους.

Συχνά, οι υγιεινές συνήθειες που ενσταλάζεις κάνοντας μια θρεπτική διατροφή καταλήγουν να είναι πιο σημαντικές μακροπρόθεσμα από το πόσο βάρος έχεις χάσει σε σύντομο χρονικό διάστημα.



Βασίσου σε επαγγελματίες για να ξεκινήσεις

Υπάρχουν τόσες πολλές δίαιτες για να διαλέξεις, που μπορεί να αισθανθείς ότι δεν ξέρεις καν από πού να ξεκινήσεις. Άλλωστε, όλοι έχουν άποψη επί του θέματος τη σήμερον ημέρα.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να επισκεφθείς έναν διαιτολόγο, ο οποίος θα σε βοηθήσει να δημιουργήσετε μαζί το κατάλληλο για εσένα διατροφολόγιο, που θα περιλαμβάνει τις ημερήσιες ανάγκες σου σε θρεπτικά συστατικά.

Ακολούθησε τη σωστή διατροφή για εσένα

Καμία δίαιτα δε λειτουργεί το ίδιο για όλους. Τα πάντα επηρεάζονται από την κατάσταση της υγείας μας, το πρόγραμμα της εργασίας μας, την οικογένεια και πολλά άλλα.

Καμία δίαιτα, λοιπόν, δεν μπορεί να καλύψει τέλεια τόσους πολλούς μεμονωμένους παράγοντες.

Η «καλύτερη» διατροφή για εσένα είναι αυτή που σε κάνει να νιώθεις πλήρης και που μπορείς να συνεχίσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στην παρακάτω photo gallery θα βρεις 5 ακόμη tips για να συνεχίσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα την υγιεινή διατροφή σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν το τσάι σου ανθυγιεινό

Μπες σε Christmas mood: 10 υγιεινά σνακ για να μην πάρεις βάρος στις γιορτές

Διατροφή express για να απολαύσεις τις γιορτές χωρίς ενοχές