Θες όμορφο δέρμα; Βάλε στη ζωή σου τα καρότα (+4 ακόμη λόγοι)

Θες όμορφο δέρμα; Βάλε στη ζωή σου τα καρότα (+4 ακόμη λόγοι)

Tα οφέλη του για τον οργανισμό είναι πολλά και εντυπωσιακά.

Το καρότο είναι ένα αρκετά δημοφιλές λαχανικό παγκοσμίως και καταναλώνεται όλο το χρόνο. Λιγότερο ακριβό και ευκολότερα διαθέσιμο από πολλές λεγόμενες «υπερτροφές», το καρότο προσφέρει πολλαπλά οφέλη και ενισχύει την υγεία του οργανισμού.

Ένα ακόμη πλεονεκτημά του είναι ότι αντέχει για εβδομάδες στο ψυγείο χωρίς να χαλάσει και είναι εύκολο να συμπεριληφθεί σε γεύματα και σνακ για όλα τα γούστα. Το μόνο που οφείλεις να αποφύγεις είναι η υπερκατανάλωση αν δεν θες το δέρμα σου να αποκτήσει μια πορτοκαλοκίτρινη απόχρωση.

via GIPHY

Η υψηλή πρόσληψη βήτα καροτίνης στα καρότα μπορεί να κάνει το δέρμα σου πορτοκαλί. Αυτό ωστόσο είναι παροδικό αφού το δέρμα θα επιστρέψει στο κανονικό του χρώμα μόλις μειώσεις την ποσότητα της βήτα καροτίνης.

Οι ειδικοί συνιστούν να αγοράζουμε βιολογικά καρότα όποτε είναι δυνατόν, καθώς έχουν την ικανότητα να απορροφούν μεγάλες ποσότητες φυτοφαρμάκων από το έδαφος. Διαφορετικά πρέπει να δίνουμε μεγάλη έμφαση στο πλύσιμό τους. Ας δούμε όμως τώρα μερικούς από τους πιο σημαντικούς λόγους για να εντάξεις τα καρότα στη διατροφή σου.

tsai4

4 λόγοι για να βάλεις το τσάι κανέλας στη ζωή σου

5 λόγοι για να βάλεις στη διατροφή σου τα καρότα

https://www.instagram.com/p/CYrjxrRl3ql/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

1) Καλύτερη όραση

Τα καρότα είναι πλούσια σε βήτα καροτίνη (η ένωση που δίνει στα καρότα τη ζωηρή πορτοκαλί απόχρωση), η οποία μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στο σώμα μας. Η βιταμίνη Α είναι γνωστή για τον σημαντικό της ρόλο στην υποστήριξη της υγείας των ματιών και της καλής όρασης και η επαρκής πρόσληψή της είναι απαραίτητη για τη μείωση του κινδύνου εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.

2) Ωραίο δέρμα

Εκτός από το ρόλο της στην όρασή μας, η βιταμίνη Α είναι επίσης απαραίτητη για την προστασία του δέρματος. Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι τα άτομα που κατανάλωναν περισσότερη βιταμίνη Α και καροτενοειδή είχαν μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του δέρματος.

3) Ενισχύουν την υγεία του εντέρου

Τα καρότα έχουν 2 γραμμάρια φυτικών ινών ανά μερίδα μισού φλιτζανιού. Οι αδιάλυτες φυτικές ίνες είναι αυτές που μας βοηθούν να αποτρέψουμε τη δυσκοιλιότητα και βοηθούν στη διατήρηση ενός υγιούς πεπτικού συστήματος.

4) Ενισχύουν τη λειτουργία της καρδιάς

Σε συνδυασμό με την περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες, είναι ευεργετικές για την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων. Παρέχουν προστασία έναντι των καρδιακών παθήσεων και των παραγόντων κινδύνου τους, όπως η υψηλή χοληστερόλη.

5) Είναι κατάλληλα και για διαβητικούς

Τα καρότα έχουν ελάχιστη επίδραση στη γλυκόζη του αίματος, καθιστώντας τα ένα καλό σνακ τόσο για τους διαβητικούς όσο και για όσους ελπίζουν να αποφύγουν τις αυξήσεις του σακχάρου στο αίμα.

Πηγή κεντρικής: pexels.com



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

5 τροφές που ενισχύουν τη διάθεση και καταπραΰνουν το στρες - Βάλ' τες άμεσα στη διατροφή σου

7 τροφές που θα σε κρατήσουν ζεστή ακόμη και στα χιόνια