Μην σνομπάρεις τα παντζάρια! 6 οφέλη που δεν ξέρεις πως προσφέρουν στην υγεία σου

Μαρία Ροδίτη
Μην σνομπάρεις τα παντζάρια! 6 οφέλη που δεν ξέρεις πως προσφέρουν στην υγεία σου

Ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις και να βάλεις πιο δυναμικά στη διατροφή σου αυτό το λαχανικό!

Ας μην κοροϊδευόμαστε! Το παντζάρι δεν είναι ανάμεσα στις πρώτες επιλογές λαχανικών για τον περισσότερο κόσμο. Κάποιοι δεν θέλουν ούτε να το βλέπουν, άλλοι τεχνηέντως το αποφεύγουν και άλλοι το τρώνε για να… το φάνε.

Αν κι εσύ ανήκεις σε κάποια από αυτές τις κατηγορίες, ήρθε η στιγμή να αλλάξεις γνώμη. Να αναθεωρήσεις. Βλέπεις, το παντζάρι είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, σε νιτρικά άλατα, σε φυλλικό οξύ, κάλιο, μαγνήσιο και βιταμίνη C.

EAT

5 τροφές που ενισχύουν τη διάθεση και καταπραΰνουν το στρες - Βάλ' τες άμεσα στη διατροφή σου

Καταλαβαίνεις, λοιπόν, γιατί έχουν μεγάλη διατροφική αξία; Θα πειστείς ακόμα περισσότερο, πάντως, να τα βάλεις στη διατροφή σου μαθαίνοντας παρακάτω τα 6 οφέλη που έχουν τα παντζάρια στην υγεία σου.

Τα διατροφικά οφέλη των παντζαριών που… αγνοούσες

#1 Μειώνουν την αρτηριακή πίεση

Τα παντζάρια περιέχουν ανόργανα νιτρικά άλατα, τα οποία το σώμα μετατρέπει σε μονοξείδιο του αζώτου. Το μονοξείδιο του αζώτου, με τη σειρά του, βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης διαστέλλοντας τα αιμοφόρα αγγεία.

via GIPHY

#2 Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες όχι μόνο βοηθούν το γαστρεντερικό σύστημα να λειτουργεί σωστά, αλλά βοηθούν επίσης στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα καθώς και στη μείωση της χοληστερόλης.



#3 Ενισχύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου

Τα παντζάρια περιέχουν νιτρικά άλατα, τα οποία αυξάνουν τη ροή του αίματος στην καρδιά και τον εγκέφαλο διαστέλλοντας τα αιμοφόρα αγγεία. Αυτή η αυξημένη ροή αίματος βοηθά, στην ουσία, στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου.

Συνέχισε στην gallery για να δεις ακόμη 3 οφέλη των παντζαριών στη συνολική υγεία σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

7 τροφές που θα σε κρατήσουν ζεστή ακόμη και στα χιόνια

Φτιάξε τις πιο νόστιμες σπιτικές μπάρες πρωτεΐνης- Οι απόλυτες συνταγές