Η σαλάτα που τρώει καθημερινά η Jennifer Aniston εδώ και χρόνια- Δοκίμασέ τη, κάτι θα ξέρει

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Η σαλάτα που τρώει καθημερινά η Jennifer Aniston εδώ και χρόνια- Δοκίμασέ τη, κάτι θα ξέρει

Ναι, η σαλάτα της Jen κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Πολλές φορές αναζητάμε μια υγιεινή σαλάτα για ένα ισορροπημένο γεύμα ή ψάχνουμε την ιδανική επιλογή για μεσημεριανό ή βραδινό, με λίγες θερμίδες για αποτοξίνωση. Μήπως τελικά να υιοθετήσουμε τη σαλάτα που προτιμά να τρώει η Jennifer Aniston; Τι στο καλό; 10 χρόνια την επέλεγε κάθε μέρα...

Η αποκάλυψη για την green σαλάτα της Rachel Greene στα «Τα φιλαράκια» ήρθε δια στόματος Courtney Cox, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ αποκάλυψε πως η Jennifer Aniston έτρωγε την ίδια σαλάτα κάθε μέρα στα γυρίσματα της σειράς επί 10 χρόνια.

Ακόμη κι αν η σειρά τελείωσε, οι θαυμαστές της λατρεύουν ακόμα να φτιάχνουν τη συγκεκριμένη σαλάτα, ενώ ακόμα βλέπουμε πολλούς να κάνουν viral τη συνταγή της Aniston στα social media με αποκορύφωμα το TikTok.

aniston5

Aν θες στα 53 να ντύνεσαι σαν την Jennifer Aniston πρέπει να ξέρεις 7 fashion tips

Το γεγονός της εμμονής της Aniston με τη συγκεκριμένη σαλάτα αποκάλυψε η συμπρωταγωνίστρια και στενή της φίλη, Courtney Cox, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης το 2010, ενώ περιέγραφε το καθημερινό μεσημεριανό τελετουργικό των τριών κορυφαίων κυριών, συμπεριλαμβανομένης της Lisa Kudrow αλλά και της ίδιας.

«Ήταν μια σαλάτα Cobb που η Jennifer παρασκεύαζε με μπέικον γαλοπούλας και φασόλια garbanzo και δεν ξέρω τι άλλο», είπε στους Los Angeles Times. «Απλώς έχει έναν τρόπο με το φαγητό, κάτι που πραγματικά βοηθά. Γιατί αν πρόκειται να τρως την ίδια σαλάτα κάθε μέρα για 10 χρόνια, καλύτερα να είναι μια καλή σαλάτα, σωστά;»

Η συνταγή για τη λεγόμενη «Σαλάτα Τζένιφερ Άνιστον» έχει προσαρμοστεί ξανά και ξανά με τα χρόνια, πολλοί την τροποποίησαν για να ταιριάζουν στις προτιμήσεις τους. Τώρα, η σαλάτα κάνει και πάλι τον γύρο της σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, συμπεριλαμβανομένων των Instagram και TikTok -επειδή μια σαλάτα τόσο διαχρονική και υγιεινή πρέπει να βρίσκεται στο οπλοστάσιο συνταγών όλων-.

Η Jennifer Aniston κάποτε την αποκάλεσε η «τέλεια σαλάτα»

1/3 κούπα πλιγούρι

2-3 ψιλοκομμένα αγγουράκια

ψιλοκομμένος μαϊντανός

ψιλοκομμένη μέντα

ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι

φιστίκια Αιγίνης

1 κονσέρβα φασόλια

ψιλοκομμένη φέτα

μπέικον γαλοπούλας

Η αγάπη της Aniston για τις σαλάτες αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2010. Και οι τρεις ηθοποιοί -όπως αποκάλυψε η Cox- έτρωγαν το ίδιο πράγμα κάθε μέρα: μια «ψαγμένη» σαλάτα Cobb και μερικά συνοδευτικά. «Δεν ήταν πραγματικά μια σαλάτα Cobb», διευκρίνισε η Cox. «Ήταν μια σαλάτα Cobb που η Jennifer έφτιαχνε με μπέικον γαλοπούλας και φασόλια garbanzo και δεν ξέρω τι».


https://www.instagram.com/p/B7PVJgihRHl

Η Aniston αποκάλυψε ότι εξακολουθεί να της αρέσει να τρώει μια χορταστική σαλάτα, αλλά παραδέχτηκε πως προχώρησε κάπως τη συνταγή. Η νέα σαλάτα της Aniston περιελάμβανε μαγειρεμένο πλιγούρι για βάση, με αγγούρια κομμένα σε κύβους, μαϊντανό, δυόσμο, κόκκινο κρεμμύδι, φασόλια garbanzo, θρυμματισμένη φέτα και ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης. Αν και δεν είναι σαφές εάν η σταρ του Morning Show τρώει ακόμα την ίδια σαλάτα το 2022, αποκάλυψε στην Shape πέρυσι ότι η σαλάτα εξακολουθεί να είναι βασικό στοιχείο στη διατροφή της, αποκαλύπτοντας: «Το μεξικάνικο φαγητό και μια καλή ψιλοκομμένη σαλάτα με κάνουν χαρούμενη».

Όπως ίσως έχεις ήδη καταλάβει η «τέλεια σαλάτα» της Aniston είναι γεμάτη από θρεπτικά συστατικά.

Το πλιγούρι είναι ένα δημητριακό ολικής αλέσεως που μαγειρεύεται γρήγορα και είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες. Τα φασόλια Garbanzo είναι επίσης γεμάτα με θρεπτικά συστατικά όπως φυλλικό οξύ, φυτικές ίνες και σίδηρο. Τα αγγούρια παρέχουν βιταμίνη Κ και τα κόκκινα κρεμμύδια περιέχουν φλαβονοειδή, ενώ βότανα όπως η μέντα και ο μαϊντανός προσθέτουν γεύση και έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Εάν λοιπόν έχεις βαρεθεί να τρως τα ίδια και τα ίδια, η σαλάτα Cobb της Aniston -στην οποία ήταν πιστή για μια δεκαετία τουλάχιστον- θα αποτελέσει την προσθήκη στο μενού που αναζητούσες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ