Βελτίωσε την ερωτική σου ζωή τρώγοντας... τα σωστά φαγητά!

Παυλίνα Μητροφάνη
Βελτίωσε την ερωτική σου ζωή τρώγοντας... τα σωστά φαγητά!

«Η αγάπη περνάει από το στομάχι», λέει ο θυμόσοφος λαός μας. Εμείς υποστηρίζουμε πως και το καλό σεξ από εκεί περνάει και σου λέμε τις 8 τροφές που θα απογειώσουν τη λίμπιντό σου.

Πιθανότατα έχεις ακούσει για αφροδισιακά φαγητά, όπως η σοκολάτα και οι φράουλες, που λειτουργούν ευεργετικά για την ερωτική σου διάθεση -αλλά σίγουρα φτιάχνουν και ατμόσφαιρα. Το ερώτημα είναι πάρεχει πραγματικά κάποια συσχέτιση μεταξύ διατροφής και σεξ ή είναι μια placebo συνθήκη που καλλιεργούμε εμείς οι ίδιες όταν χαλαρώνουμε με τον καλό μας. Και αν υπάρχει αυτή η σχέση φαγητού με λίμπιντο, ποιες είναι οι καλύτερες τροφές για να κάνεις καλύτερο σεξ;

Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως η σοκολάτα δεν είναι μια μαγική τροφή που μπορεί να σε φέρει πιο κοντά στην κορύφωση, αλλά υπάρχουν πολλές υγιεινές τροφές που περιέχουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά που μπορούν να επηρεάσουν τις ορμόνες ή να αυξήσουν τη ροή του αίματος επιταχύνοντας τον οργασμό την ώρα του σεξ.

Πόσο σεξ χρειάζεσαι για να είσαι ευτυχισμένη σύμφωνα με την ηλικία σου

Οι τροφές παίζουν σημαντικό ρόλο στη σεξουαλική ευχαρίστηση

Το ερώτημα, βέβαια, δεν είναι μόνο πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τη σεξουαλική μας ζωή αλλά και πώς μπορούμε να έχουμε συνολικά περισσότερη ενέργεια και άρα και όρεξη για σεξ. Η απάντηση είναι απλή: τρώγοντας πιο υγιεινά.

https://www.instagram.com/p/CUann5gvpCp

Τροφές όπως τα φρούτα και τα λαχανικά μπορούν να είναι καλές για τη λίμπιντο, και το να έχουμε διάθεση για ερωτικά παιχνίδια είναι σημάδι ενός υγιούς σώματος. Οι παρακάτω 8 τροφές περιέχουν θρεπτικά συστατικά που σχετίζονται άμεσα με τη σεξουαλική ευχαρίστηση.... και κατά συνέπεια και με την καλή υγεία μας.

Μέλι

Εάν σκέφτεσαι πιο γλυκαντικό να προσθέσεις στο αφέψημά σου, τότε χωρίς δεύτερη σκέψη διάλεξε το μέλι. Το μέλι βοηθά στην ενδυνάμωση των οστών, στην ενίσχυση του συντονισμού των μυών, στην προώθηση της πρωτεϊνοσύνθεσης και στην αύξηση της φυσικής παραγωγής τεστοστερόνης.

https://www.instagram.com/p/CfEyYAtJyOU

Παρόλο που συνδέουμε την τεστοστερόνη με τους άνδρες, κάθε φύλο έχει έναν συνδυασμό ορμονών. Έτσι η τεστοστερόνη που έχουμε οι γυναίκες σχετίζεται άμεσα με τη σεξουαλική ορμή. Το μέλι, μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της φυσικής παραγωγής της ορμόνης αυτής άρα και στη λίμπιντό μας.

Μούρα

Τα μούρα κάνουν το δέρμα μας πιο λαμπερό και περιέχουν φυτικές ίνες που βοηθούν στη λειτουργία του εντέρου. Και οι ειδικοί υποστηρίζουν πως ένας οργανισμός με σωστή εντερική λειτουργία έχει και μεγαλύτερη ερωτική επιθυμία και φτάνει πιο εύκολα στην κορύφωση. Τα μούρα, όπως οι φράουλες και τα σμέουρα, περιέχουν επίσης ψευδάργυρο, ο οποίος είναι σημαντικός για τη ρύθμιση των επιπέδων τεστοστερόνης (η ορμόνη που σχετίζεται με τη σεξουαλική ορμή και αναλύσαμε παραπάνω).

https://www.instagram.com/p/CaOrnKssQyb

Τα μούρα είναι μια υγιής πηγή αντιοξειδωτικών, φυτοθρεπτικών συστατικών και φυτικών ινών, οπότε αν είσαι ήδη λάτρης τους, συνέχισε να τα προσθέτεις σε smoothies ή να τα τρώς με γιαούρτι, μόνο καλό θα κάνεις στην sex life σου.

Σαφράν

Ξέχνα το θυμάρι και το κύμινο! Θα μαγειρεύεις τα πάντα με σαφράν από τώρα και στο εξής και θα δεις τεράστια αλλαγή στην ερωτική σου ζωή. Οκ, μπορεί να υπερβάλλουμε λίγο, αλλά αυτό το μπαχαρικό που καλλιεργείται κυρίως στο Ιράν, την Ελλάδα, το Μαρόκο και την Ινδία, περιέχει φυσικές ουσίες που έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν άντρες με προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας και κάνει πιο εύκολη τη λίπανση του κόλπου.

Δοκίμασέ το προσθέτοντάς το σε σάλτσες, δημητριακά, μαρινάδες ή ψητά λαχανικά. Πέρα από καλό για το sex, είναι και πολύ γευστικό.

Στρείδια

Τα στρείδια είναι γνωστά για τις αφροδισιακές τους «ιδιοότητες» γιατί περιέχουν συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά που βελτιώνουν τη σεξουαλική ορμή. Ευτυχώς για τους λάτρεις των οστρακοειδών, η λιχουδιά αυτή αποδίδει στο κρεββάτι.

https://www.instagram.com/p/CfwHEVRLxQQ

Τα στρείδια, επίσης, ενισχύουν την ντοπαμίνη, η οποία είναι μια ορμόνη που αυξάνει τη λίμπιντο.

Καρπούζι

Το καρπούζι είναι ίσως είναι και εσένα το αγαπημένο σου φρούτο το καλοκαίρι (αλλά και τις πρώτες ημέρες του φθινοπώρου που μπορούμε ακόμα να το βρίσκουμε και να το απολαμβάνουμε). Εκτός από την υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό, τα θρεπτικά συστατικά του είναι ευεργετικά για πολλαπλές λειτουργίες του σώματος. Το καρπούζι μπορεί να κάνει θαύματα σε ό,τι αφορά τη σεξουαλική ζωή.

Το καρπούζι έχει ενισχυμένα αμινοξέα (κιτρουλίνη) που βοηθά τα αιμοφόρα αγγεία να χαλαρώσουν και έτσι να γίνει πιο «εύκολα» η σεξουαλική πράξη. Ναι, το καρπούζι αποτελείται 92% από νερό, αλλά το υπόλοιπο 8% είναι γεμάτο με θρεπτικά συστατικά.

Κόκκινο κρασί

Το κόκκινο κρασί είναι ένα από τα λίγα αλκοολούχα ποτά που είναι ευεργετικά για τη λίμπιντο - εκτός από τη διάθεσή μας. Το κόκκινο κρασί περιέχει κερσετίνη, μία ουσία που ανήκει στην οικογένεια των φλαβονοειδών, τα οποία αποτελούν ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες που προστατεύουν τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες. Κοινώς το κρασί βοηθάει στο detox του οργανισμού και ένας αποτιξινωμένος οργανισμός κάνει καλύτερο sex.

Σκόρδο

Μπορεί να πιστεύεις ότι το σκόρδο είναι «δολοφόνος» για τη σεξουαλική σου ζωή (σε κανέναν δεν αρέσει η δυσάρεστη αναπνοή που προκύπτει μετά την κατανάλωσή του), αλλά τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει θα μπορούσαν να αυξήσουν την ευχαρίστησή σου μειώνοντας την κορτιζόλη, την «ορμόνη του stress».

Αβοκάντο

Και τι δεν μπορεί να κάνει το πιο Instagramικό φρούτο; Όχι μόνο τα αβοκάντο μπορούν να ταιριάξουν απίστευτα με το ψωμί του τοστ σου και να φτιάξεις με αυτά μία νόστιμη πουτίγκα (αγαπημένη συνταγή της Kourtney Kardashian), είναι επίσης καλά για τις πολλές διαφορετικές λειτουργίες του σώματος, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής διάθεσης.

Τα αβοκάντο είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, η οποία είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθάει στη διεύρυνση των αιμοφόρων αγγείων. Ως αποτέλεσμα, εξυπηρετούν στο να αιμματόνται πιο γρήγορα διάφορα μέρη του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των γεννητικών οργάνων. Και τι γίνεται έτσι πιο εύκολος; O oργασμός.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα σκεφτείς να αγοράσεις εσώρουχα και sex toys για να βελτιώσεις την ερωτική σου ζωή... μην το κάνεις. Πήγαινε στον μανάβη και ρίξ'το στη μαγειρική. Χαμένη δεν θα βγεις, αν μη τι άλλο θα απολαύσεις κάτι γευστικό.