Οι 6 τροφές που προκαλούν ανεπανόρθωτη ζημιά στο δέρμα!

Γωγώ Φούντα
Οι 6 τροφές που προκαλούν ανεπανόρθωτη ζημιά στο δέρμα!

Εσείς το φανταζόσασταν;

Το δέρμα είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που μαρτυρούν την ηλικία αλλά φυσικά και τη διατροφή και γενικότερα τη ζωή που κάνουμε! Όταν μάλιστα το θέμα έρχεται στο δέρμα του προσώπου, είναι φυσικό όλες μας να μας πιάνει ένας μίνι πανικός, γιατί τελοσπάντων δεν υπάρχουν και πολλές γυναίκες οι οποίες να θέλουν να... μεγαλώσουν! Επειδή όμως το χρόνο δεν μπορείς να τον σταματήσεις, αλλά μπορείς ωραιότατα να επιβραδύνεις τη φθορά του δέρματός σου, σας έχουμε 6 τροφές, οι οποίες κάνουν τεράστια ζημιά στο δέρμα μας και ίσως να μην το υποψιαζόσασταν καν!

1. Αλάτι: Σας έχει τύχει ποτέ να έχετε πάει σινεμά, να έχετε καταβροχθίσει έναν κουβά ποπ-κορν και την επόμενη μέρα τα μάτια σας να είναι πρησμένα και γενικότερα σε άθλια κατάσταση; Αν ναι, που πολύ πιθανό, να ξέρετε ότι για όλα φταίει η μεγάλη ποσότητα αλατιού η οποία προκαλεί κατακράτηση υγρών! Μάλιστα, η συγκεκριμένη παρενέργεια, γίνεται όλο και πιο συχνή με το πέρασμα των χρόνων! Προσοχή λοιπόν...

2. Οστρακοειδή: Είναι νόστιμα, είναι διεγερτικά, προκαλούν ωστόσο και ακμή γιατί κάνουν άνω κάτω τις ορμόνες μας! Σύμφωνα με ειδικούς, η κατανάλωση τροφών που περιέχουν ιώδιο, μπορεί να δημιουργήσει έξαρση της ακμής με αποτέλεσμα το δέρμα να γεμίσει σπυράκια. Γι' αυτό λοιπόν, μακριά από τα όστρακα!

3. Γάλα: Παρά το γεγονός ότι δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα, θεωρείται ότι συγκεκριμένα είδη γάλακτος, και κυρίως τα πιο συμπυκνωμένα, σχετίζονται αρκετά με την ακμή, μιας και περιέχουν ένζυμα τα οποία ο οργανισμός δεν μπορεί να τα απορροφήσει. Ωστόσο, η βλάβη που προκαλεί, δεν έχει καμία σχέση με αυτή των οστρακοειδών!

4. Τροφές με γλυκαιμικό οξύ: Λευκό ψωμί, ζυμαρικά κέικ και γενικότερα ότι είναι ωραίο στη ζωή αυτή, σχετίζονται, και αυτά, με την έξαρση της ακμής και ιδίως στους άντρες. Έρευνες λοιπόν έδειξαν ότι άνθρωποι που έκαναν διατροφή πιο φτωχή σε γλυκαιμικό οξύ, έβλεπαν τεράστια βελτίωση στην υφή του δέρματός τους.

5. Ζάχαρη: Δεν είναι μόνο η σοκολάτα ένοχη, αλλά γενικότερα οτιδήποτε περιέχει μεγάλη ποσότητα ζάχαρης, δυστυχώς. Η μεγάλη συσσώρευση σακχάρων στο αίμα, καταστρέφει το φυσικό κολλαγόνο, με αποτέλεσμα να το κάνει πιο επιρρεπές σε ρυτίδες και σημάδια! Μην πανικοβάλλεστε, όλα με μέτρο!

6. Αλκοόλ: Τι κι αν είναι διουρητικό; Περιέχει οινόπνευμα που αυτό από μόνο του είναι αρνητικό! Μπορεί λοιπόν ένα ποτηράκι κρασί να κάνει καλό και στην καρδιά, αλλά η υπερκατανάλωση σίγουρα κάνει κακό στο δέρμα. Καταστρέφει το κολλαγόνο, το κάνει πιο θαμπό, πιο εύθραυστο και πιο ευαίσθητο.

Διαβάστε επίσης:

Πιείτε το και χάστε κιλά: Πεντανόστιμο smoothie με αχλάδι και raspberries

5 διατροφικά μυστικά που όλες οι fit γυναίκες εφαρμόζουν!

Ρόδι: Τα πολλαπλά οφέλη του στον οργανισμό μας!