Πόσες ημέρες την εβδομάδα πρέπει να γυμναζόμαστε; Οι ειδικοί απαντούν

Πόσες ημέρες την εβδομάδα πρέπει να γυμναζόμαστε; Οι ειδικοί απαντούν

Η αιώνια απορία μας λύθηκε.

Η αλήθεια είναι πως το διάστημα της καραντίνας σε συνδυασμό με το κλείσιμο των γυμναστηρίων έχει ως αποτέλεσμα να μην έχουμε και τα βέλτιστα επίπεδα ευεξίας. Ωστόσο ο ερχομός του νέου έτους αποτελεί καλή ευκαιρία για να θέσουμε νέους στόχους και να δούμε σύντομα στον καθρέφτη την πιο fit πλευρά του εαυτού μας. Σήμερα λοιπόν αποφασίσαμε να δώσουμε μια απάντηση στην πιο κοινή ερώτηση: Πόσες ημέρες την εβδομάδα πρέπει να γυμναζόμαστε; (για να δούμε αποτελέσματα χωρίς να πάθουμε όμως κάποιο τραυματισμό).

Οι ειδικοί τονίζουν πως η απάντηση διαφέρει από άτομο σε άτομο λαμβάνοντας πάντα υπόψη τους στόχους, τη φυσικής κατάσταση, το επίπεδο δραστηριότητας, την ηλικία και πολλά άλλα. Ωστόσο μπορείτς να ακολουθήσεις μερικές γενικές οδηγίες για να σχεδιάσεις ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα προπονήσεων που θα τηρείς με συνέπεια. Αν λοιπόν θες να ενισχύσεις τη γενική σου υγεία και φυσική κατάσταση μπορείς να κάνεις κάποια άσκηση 4-5 ημέρες την εβδομάδα. Αυτό μπορεί να ακούγεται υπερβολικό αλλά δεν μιλάμε για καθημερινή έντονη δραστηριότητα. Επιπλέον οι προπονήσεις μπορούν να έχουν διάρκεια μόλις 30 λεπτών. Tο πιο σημαντικό είναι να βρεις μια μορφή άσκησης που σου αρέσει και απολαμβάνεις να κάνεις είτε αυτό είναι τρέξιμο, κολύμπι, σχοινάκι ή οτιδήποτε άλλο. Επιπλέον μπορείς να επωφεληθείς από τα video που υπάρχουν στο διαδίκτυο με εύκολες προπονήσεις για αρχάριους.

Δες επίσης: 3 tips που θα σε βοηθήσουν να βάλεις τη γυμναστική στο πρόγραμμα του 2021Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: pexels.com

DPG Network