Με αυτές τις ασκήσεις yoga λένε οι ειδικοί πως μπορείς να ζήσεις περισσότερα χρόνια

Με αυτές τις ασκήσεις yoga λένε οι ειδικοί πως μπορείς να ζήσεις περισσότερα χρόνια

Δοκίμασέ τες σήμερα αν θες να αποκτήσεις βέλτιστη ροή και κίνηση του σωμάτος, σε συνδυασμό με την αναπνοή.

Οι Θιβετανικές ασκήσεις είναι δυναμικές ασκήσεις yoga. Η σειρά αποτελείται από πέντε ασκήσεις τις οποίες επαναλαμβάνουμε 21 φόρες. Είναι προτιμότερο να ξεκινήσουμε με 3 επαναλήψεις και σταδιακά να αυξάνουμε τον αριθμό όταν νοιώθουμε έτοιμες.

Τι είναι οι 5 Θιβετιανές ασκήσεις

Η «πηγή της νεότητας» είναι ένα αρχαίο τελετουργικό που περιλαμβάνει πέντε Θιβετιανές ασκήσεις, για να διατηρείται το σώμα ευέλικτο και νεανικό. Είναι γνωστό ότι παρέχουν πολλά σωματικά και πνευματικά οφέλη.

Οι 5 Θιβετιανές ασκήσεις πιστεύεται ότι δημιουργήθηκαν αρχικά από τους ηγέτες του Θιβετιανού Βουδισμού και εισήχθησαν στον δυτικό πολιτισμό περίπου το 1980. Οι συγκεκριμένε ασκήσεις δυναμώνουν τους μυς του σώματος και βοηθούν σημαντικά στην ισορροπία.

Οι 3 ασκήσεις για να προετοιμάσεις τους κοιλιακούς σου για το καλοκαίρι

5 Θιβετιανές ασκήσεις για υγεία και μακροζωία

1η άσκηση γνωστή και ως στάση των Δερβίσηδων

askisi1.jpg

Σταθείτε με τα χέρια τεντωμένα και οριζόντια στο πάτωμα, με τις παλάμες προς τα κάτω. Ευθυγραμμίστε τα χέρια και τους ώμους σας. Τα πόδια σας πρέπει να είναι ανοιχτά στο πλάτος των ώμων. Τραβήξτε την κορυφή του κεφαλιού σας προς το ταβάνι. Εστιάστε σε ένα σημείο μπροστά σας. Τώρα, περιστρέψτε δεξιόστροφα. Εισπνεύστε βαθιά καθώς περιστρέφετε.

2η άσκηση γνωστή και ως ο ανελκυστήρας των ποδιών

Ξαπλώστε στο πάτωμα με τα χέρια στα πλάγια. Οι παλάμες των χεριών σας πρέπει να είναι στο πάτωμα. Όταν εισπνέετε, σηκώστε το κεφάλι σας από το πάτωμα, φέρνοντας το πηγούνι σας στο στήθος σας. Ταυτόχρονα, σηκώστε τα πόδια σας σε κάθετη θέση. Καθώς εκπνέετε, βάλτε το κεφάλι και τα πόδια σας πίσω στο πάτωμα.

askisi2.jpg

3η άσκηση γνωστή και ως γονατιστή καμήλα

Γονατίστε στο πάτωμα με τα δάχτυλά σας κουλουριασμένα κάτω από τα πόδια σας. Τοποθετήστε τα χέρια σας στο πίσω μέρος των μηρών σας. Σύρετε τα χέρια σας προς τα κάτω στους μηρούς σας και τραβήξτε τους ώμους σας προς τα πίσω. Όταν τεντωθεί πλήρως, το πρόσωπό σας πρέπει να είναι στραμμένο προς τα πάνω.

askisi3.jpg

4η άσκηση γνωστή και ως στάση της σανίδας

Καθίστε στο έδαφος με τα πόδια έξω μπροστά σας. Έχετε τα πόδια σας σε απόσταση περίπου 30 εκατοστών μεταξύ τους. Κρατήστε τις παλάμες σας στο έδαφος. Αφήστε το κεφάλι σας προς τα πίσω, σηκώστε το πάνω μέρος του σώματός σας και κρατήστε τα γόνατά σας λυγισμένα ενώ τα χέρια σας παραμένουν ίσια. Επιστρέψτε αργά στην καθιστή θέση και ξεκουραστείτε για λίγα δευτερόλεπτα πριν επαναλάβετε.

askisis4.jpg

5η άσκηση γνωστή και ως στάση της κόμπρας


Ξαπλώστε στο στομάχι σας με τις παλάμες σας στο έδαφος. Θα πρέπει να ευθυγραμμίζονται περίπου με τους θωρακικούς σας μύες. Σηκώστε το κεφάλι σας, τραβώντας τους ώμους σας προς τα πίσω. Στη συνέχεια, βάλτε τα δάχτυλα των ποδιών σας κάτω και τραβηχτείτε σε έναν φίδι που βλέπει προς τα κάτω.

askiseis5.png

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείς να δεις καλύτερα τις 5 Θιβετιανές ασκήσεις.

Πηγή κεντρικής: pexels.com

Πηγή φωτογραφιών: Higher Perspective