Νερό, το σωστό σνακ +5 ακόμη μυστικά για να έχεις ενέργεια πριν την προπόνηση

Τσακιρίδου Χριστίνα
Νερό, το σωστό σνακ +5 ακόμη μυστικά για να έχεις ενέργεια πριν την προπόνηση

Τα tips που θα απογειώσουν την fitness ρουτίνα σου.

Μερικές φορές όσο κι αν θέλεις να γυμναστείς μπορεί να σου είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεις την ενέργεια για να πας στο γυμναστήριο ή για τρέξιμο μετά από ένα 9ωρο εργασίας στο γραφείο.

Κακά τα ψέματα, η σύγχρονη γυναίκα έχει ένα αρκετά βαρύ πρόγραμμα, το οποίο συχνά την εξαντλεί και δεν της επιτρέπει να κάνει όλα όσα θα ήθελε στην καθημερινότητά της.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να νιώθεις υπνηλία, έλλειψη κινήτρου ή απλά βαρεμάρα πριν την προπόνηση. Αυτό που οφείλεις ωστόσο να υπενθυμίσεις στον εαυτό σου είναι πως χωρίς λίγο κόπο, δεν θα αποκτήσεις ποτέ τη φυσική κατάσταση και τις αναλογίες που επιθυμείς.

Σύμφωνα με την γυμνάστρια Kari Pearce, η έλλειψη ενέργειας είναι ένας από τους πιο συνήθεις λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι αποφεύγουν μια προπόνηση. «Οι άνθρωποι συχνά αισθάνονται κουρασμένοι και πιστεύουν ότι μια προπόνηση θα εξαντλήσει περισσότερο την ενέργειά τους», αναφέρει η Pearce λέει στο Bustle.

«Παρόλο που ουσιαστικά συμβαίνει συχνά το αντίθετο: η άσκηση τείνει να ενισχύει την ενέργειά μας», συμπληρώνει.

Εύκολες ασκήσεις pilates για να αποκτήσεις γραμμωμένα χέρια - μπορείς να τις κάνει οπουδήποτε

5 tips για να έχεις ενέργεια πριν την προπόνηση

1) Φάε 2-3 ώρες πριν την προπόνηση

Το ιδανικό γεύμα θα πρέπει να περιλαμβάνει υδατάνθρακες και πρωτεΐνες. Οι υδατάνθρακες θα ενισχύσουν την ενέργειά σου και η πρωτεΐνη θα τροφοδοτήσει τους μυς.

2) Ενυδατώσου

Η αφυδάτωση είναι μια από τις πιο συνηθισμένες αιτίες χαμηλής ενέργειας. Φρόντισε να πίνεις αρκετό νερό, ιδανικά 2,5-3 λίτρα την ημέρα και όχι μόνο μετά την προπόνηση.

3) Επίλεξε ένα μικρό, υγιεινό σνακ

Αν νιώθεις χαμηλά τα επίπεδα ενέργειά σου, φάε ένα υγιεινό σνακ που θα σε τονώσει όπως μια φρυγανιά με λίγο φυστικοβούτυρο. Το μυστικό της επιτυχίας είναι η επιλογή γρήγορων υδατανθράκων που προκαλούν ταχεία αύξηση της γλυκόζης στο αίμα και σαν αποτέλεσμα σου χαρίζουν ενέργεια.

4) Πες ναι σε ένα ρόφημα με καφεΐνη

Φτιάξε έναν καφέ ή ένα τσάι λίγο πριν την προπόνηση για να επωφεληθείς από την ενέργεια που χαρίζει η καφεΐνη.

5) Υιοθέτησε μια ευχάριστη ρουτίνα

Πολλοί άνθρωποι διαπιστώνουν ότι έχουν περισσότερη ενέργεια για άσκηση το πρωί σε αντίθεση με το απόγευμα, μετά τη δουλειά. Γυμνάσου όποτε νιώθεις εσύ καλύτερα και βολικά σύμφωνα με το πρόγραμμά σου.

Πηγή κεντρικής: pexels.com