Η κατάλληλη θερμοκρασία εσωτερικού χώρου για να γυμνάζεσαι αποδοτικά & χωρίς να νιώθεις δυσφορία

Μαρία Ροδίτη
Η κατάλληλη θερμοκρασία εσωτερικού χώρου για να γυμνάζεσαι αποδοτικά & χωρίς να νιώθεις δυσφορία

Εσύ ξέρεις ποια είναι η σωστή θερμοκρασία που πρέπει να έχει το γυμναστήριο ή το fitness studio στο οποίο κάνεις την προπόνησή σου;

 

Για κάποιον λόγο ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι όσο περισσότερο ζεστός είναι ένας εσωτερικός χώρος τόσο πιο καλά γίνεται η γυμναστική. Δηλαδή, τόσο πιο αποτελεσματική είναι η προπόνηση και άρα χάνουμε πιο πολλές θερμίδες.

Τη δυσφορία, όμως, μέσα σε αυτήν την «κάψα» που υπάρχει γύρω σου την έχεις σκεφτεί ποτέ; Εγώ, προσωπικά, μπορώ πολλές φορές να σκεφτώ τον εαυτό μου, όταν παλιά πήγαινα σε γυμναστήριο, και κυριολεκτικά έκαιγε ο τόπος. Ένιωθα ζάλη, δυσφορία, που γίνονταν όλο και πιο έντονες από τη στιγμή που ίδρωνα. Άρα, όπως καταλαβαίνεις, υπάρχει σωστή θερμοκρασία για εσωτερικούς χώρους εκγύμνασης και ήρθε η ώρα να τα μάθεις όλα.

Κάνε τις απαραίτητες έξυπνες προετοιμασίες για τον fitness στόχο των Χριστουγέννων

Η σωστή θερμοκρασία σε εσωτερικούς χώρους άθλησης

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι η σωστή θερμοκρασία σε έναν εσωτερικό χώρο άθλησης, όχι μόνο κάνει τον αθλούμενο να νιώθει καλά, αλλά βοηθά στη βελτίωση των προπονήσεων. Αλλά… ποια είναι τελικά αυτή η θερμοκρασία; Το σωστό, λοιπόν, είναι ο κάθε fitness χώρος να έχει θερμοκρασία από 20 ως 24 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικά, αν στον χώρο κινούνται εγκυμονούσες ή άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, η συγκεκριμένη θερμοκρασία είναι must.

Πώς η θερμοκρασία επηρεάζει την απόδοση στη γυμναστική

Η σωστή θερμοκρασία χώρου μπορεί να επηρεάσει θετικά το σώμα όσο γυμνάζεσαι, με βασική προϋπόθεση βέβαια ότι είσαι καλά ενυδατωμένη και σε θέση να αθληθείς, σύμφωνα με τον γιατρό σου.

workout_in.jpg

Το κύριο όφελος, όμως, που έχει η σωστή θερμοκρασία χώρου είναι ότι κατά τη διάρκεια της άθλησης ο καρδιακός παλμός αυξάνεται τόσο ώστε το σώμα να διατηρείται σε ομοιόσταση. Δηλαδή, να ιδρώνει όταν έχει ζέστη και να τρέμει όταν έχει κρύο.