3 τρόποι για να μην βαριέσαι να κάνεις διάδρομο στο γυμναστήριο ή το σπίτι

3 τρόποι για να μην βαριέσαι να κάνεις διάδρομο στο γυμναστήριο ή το σπίτι

Πώς θα κάψεις περισσότερες θερμίδες στο αγαπημένο σου όργανο γυμναστικής.

O διάδρομος είναι ένα από τα πιο δημοφιλή όργανα αερόβιας άσκησης στο οποίο ορκίζονται εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο. Ακόμη κι αν δεν έχεις τη φυσική κατάσταση για να τρέξεις σε γρήγορες ταχύτητες, το περπάτημα παραμένει μια μια φανταστική μορφή γυμναστικής.

Γνωστό για τα πολλαπλά οφέλη που έχει για τον οργανισμό, το περπάτημα στον διάδρομο μπορεί να σε βοηθήσει να κάψεις θερμίδες και να διατηρηθείς fit.

«Το περπάτημα βοηθά σημαντικά στη μείωση του στρες και του άγχους. Πολλοί άνθρωποι ενισχύουν τη μυϊκή τους μάζα και μπορείς να το κάνεις κι εσύ αλλάζοντας τον τρόπο που κάνεις διάδρομο», αναφέρει στο self.com ο personal trainer BB Arrington.

Kαι πρόσθεσε: «Είναι ένα από τα πιο εύκολα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε την υγεία μας». Το περπάτημα στην φύση δεν είναι πάντα εφικτό λόγω των καιρικών συνθηκών, μπορείς όμως να περπατήσεις στον διάδρομο όποτε εσύ το επιθυμείς. Εμείς βρήκαμε και συγκεντρώσαμε 3 tips που θα κάνουν την προπόνησή σου πιο διασκεδαστική και αποδοτική.

3 tips για να κάνεις μην βαριέσαι στην προπόνηση στον διάδρομο

1) Μπες στον ρυθμό

«Ένα από τα αγαπημένα μου εργαλεία για να κάνω το περπάτημα πιο συναρπαστικό είναι να χρησιμοποιώ μουσική», δηλώνει ο Arrington. Έρευνες υποδεικνύουν ότι η ακρόαση μουσικής κατά τη διάρκεια της άσκησης μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του καρδιακού παλμού, της ενεργοποίησης των μυών και την άσκηση λιγότερο δύσκολη.

Την επόμενη φορά που θα πας στο γυμναστήριο πάρε μαζί σου κινητό, ακουστικά και βάλε την αγαπημένη σου playlist να παίζει όσο κάνεις διάδρομο.

2) Ξεκόλλα από την οθόνη

Σταμάτα να κοιτάς τον υπολειπόμενο χρόνο ή τα λεπτά που έχεις περπατήσει γιατί πολλές φορές σε αποσπούν από τον στόχο σου. Κάλυψε την οθόνη του διαδρόμου με μια πετσέτα ή μια μπλούζα για να μην την βλέπεις.

H καθημερινή άσκηση+ 4 ακόμη λόγοι για τους οποίους δεν θα δεις κοιλιακούς φέτος

3) Κάνε πιο δύσκολη την προπόνηση

Μπορείς εύκολα να κάνεις πιο αποδοτική την προπόνησή σου ρυθμίζοντας την κλίση του διαδρόμου σε ανηφόρα. Με αυτό τον τρόπο θα ιδρώσεις περισσότερο, θα κάψεις πιο πολλές θερμίδες και θα σφίξεις.

Πηγή κεντρικής: pexels.com