Άσκηση: υπόθεση οικογενειακή

Άσκηση: υπόθεση οικογενειακή

H άσκηση αφορά σε όλη την οικογένεια και μπορεί να γίνει ένα διασκεδαστικό παιχνίδι.

Η άσκηση είναι μια δραστηριότητα που θα πρέπει να αφορά όλη την οικογένεια. Γι' αυτό καλό είναι να πραγματοποιείται μέσα σε ένα περιβάλλον αλληλοϋποστήριξης και αμοιβαίας ενθάρρυνσης. Υπάρχουν ασκήσεις και δραστηριότητες που μπορούν να συμπεριλάβουν όλα τα μέλη, ούτως ώστε να παίρνουν μέρος και οι γονείς αλλά και τα (μικρά ή μεγάλα) παιδικά.

Ποδηλασία. Το ποδήλατο είναι μια εξαιρετική άσκηση, μαθαίνει βασικούς κανόνες περιβαλλοντικής πολιτικής (μιας και είναι ένα μέσο μετακίνησης που δεν ρυπαίνει το περιβάλλον) ενώ ασκεί όλο το σώμα παράλληλα με την διασκέδαση που προσφέρει.

Τρέξιμο/Περπάτημα. Το περπάτημα ή αλλιώς μια μακριά βόλτα μπορεί να γίνει εύκολα από όλα τα μέλη της οικογένειας. Διαλέξτε ένα μέρος εκτός πόλης ή ένα πάρκο που θα σας κάνει να απολαύσετε τη δραστηριότητα. Το χαλαρό τρέξιμο μπορεί να προστεθεί ως μια πιο "δύσκολη" άσκηση.

Κολυμβητήριο. Το κολύμπι είναι μια άσκηση που πραγματικά κάνει θαύματα σε όλο το σώμα. Βρείτε ένα κολυμβητήριο και βάλτε το κολύμπι στο εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα. Όλη η οικογένεια θα έρθει σε επαφή με το νερό, θα χαλαρώσει και θα δεθεί περισσότερο.

Yoga/Πιλάτες. Η yoga είναι μια μορφή άσκησης που, αντίθετα με αυτό που πιστεύουν πολλοί, μπορεί να γυμνάσει όλο το σώμα ενώ ταυτόχρονα να προσφέρει μεγάλη χαλάρωση με τις τεχνικές αναπνοής. Μια άριστη δραστηριότητα για μικρούς και μεγάλους!