Οι επιστήμονες δημιουργούν χάπι που θα αντικαθιστά την άσκηση

Οι επιστήμονες δημιουργούν χάπι που θα αντικαθιστά την άσκηση

Έχετε ενθουσιαστεί ήδη όσο κι εμείς; Και που να διαβάσετε τη συνέχεια.

Μπορεί να ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, να όμως που η πραγματικότητα κατάφερε να γίνει ταινία επιστημονικής φαντασίας. Με μια χτεσινή τους ανακοίνωση οι επιστήμονες του Harvard Medicine School δήλωσαν πως έχουν δημιουργήσει ένα χάπι που θα μπορεί να μας γυμνάζει χωρίς να χρειάζεται να κάνουμε τίποτα.

Οι επιστήμονες είπαν πως ανακάλυψαν μια ορμόνη η οποία βρίσκεται από τη φύση της στου μυς του σώματος και ενεργοποιεί τα οφέλη της άσκησης που έχουν να κάνουν με την καύση των θερμίδων. Πιστεύουν μάλιστα πως η ορμόνη αυτή μπορεί να γίνει το καλύτερο όπλο για την μάχη κατά της παχυσαρκίας.

Τα επίπεδα της ορμόνης, που ονομάζεται irisin, αυξάνονται στο σώμα κατά τη διάρκεια της άσκησης, αυξάνοντας ταυτόχρονα και την κατανάλωση ενέργειας και ελέγχοντας τα επίπεδα γλυκόζης στο σώμα.

Οι επιστήμονες του Harvard πιστεύουν ότι η ορμόνη θα μπορέσει να οδηγήσει σε θεραπείες κατά της παχυσαρκίας καθώς και σε ασθένειες όπως ο διαβήτης και ο καρκίνος. Επίσης, είπαν πως το φάρμακο αυτό θα ωφελήσει τους ασθενείς που ιδανικά θα έπρεπε να θεραπευτούν με άσκηση αλλά είναι πολύ αδύναμοι.

Ωστόσο, οι γιατροί έσπευσαν να προειδοποιήσουν πως αυτό το χάπι δεν θα γίνει η δικαιολογία για να ακυρώσουμε όλοι την κάρτα μέλους στο γυμναστήριο, καθώς το γεγονός πως η ορμόνη μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους δεν σημαίνει πως βελτιώνει την μυϊκή δύναμη.

Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως, ακόμα κι αν αυτό το χάπι βγει στην αγορά μέσα στα επόμενα χρόνια, τα οφέλη που παρέχει η άσκηση είναι πολύ περισσότερα, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Κάτι που σίγουρα δεν θα μπορέσει να αντικαταστήσει ποτέ κανένα φάρμακο.