Ανακάλυψε τον εαυτό σου

Ανακάλυψε τον εαυτό σου

Ο καθένας από μας στον κόσμο αυτό είναι μοναδικός. Η προσωπικότητά του είναι τόσο ξεχωριστή όσο και η ύπαρξή του, με ατέλειες σαφώς αφού κανείς μας δεν είναι τέλειος. Όλοι μας έχουμε παραξενιές και ιδιαιτερότητες, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, όμως αποδεχόμαστε τον εαυτό μας και τους γύρω μας με τα ελαττώματά τους, προσπαθώντας πάντα να βελτιωνόμαστε προς το καλύτερο.

Είμαστε τόσο πολύπλευροι σαν άνθρωποι που κάποιες φορές, είτε γιατί δεν μας έχει δοθεί η ευκαιρία, είτε γιατί είχαμε ‘’βολευτεί ‘’ σε μια κατάσταση όπου την δεδομένη στιγμή μας αντιπροσώπευε, μέναμε στάσιμοι χωρίς να γνωρίζουμε πως μέσα μας είναι κρυμμένες κι άλλες πτυχές του εαυτού μας που απλώς εμείς δεν θελήσαμε να ανακαλύψουμε. Είναι πραγματικά τρομερό, άπαξ και δοθεί μια ευκαιρία, να την αρπάξουμε και να μπορέσουμε μέσω αυτής να ανακαλύψουμε χωρίς να ξέρουμε ότι υπάρχουν κι άλλα μας χαρακτηριστικά, τα οποία να μας ‘’τρομάζουν’’ για το πώς θα τα διαχειριστούμε αφού θα μας είναι πρωτόγνωρα. Τις περισσότερες φορές το άγνωστο, όσο κι αν μας τρομάζει ταυτόχρονα, μας ιντριγκάρει και μας βρίσκει πρόθυμους να το ανακαλύψουμε σε βάθος.

Σίγουρα η ευκαιρία από κάπου θα δοθεί. Σίγουρα θα εμφανιστούν κι άλλες κρυμμένες μας πτυχές. Το θέμα είναι να θέλουμε να τις δούμε, να τις ανακαλύψουμε και να γίνουμε ακόμα καλύτεροι μέσα από αυτές. Η ευκαιρία αυτή θα δοθεί ίσως μέσα από μια κατάσταση που τυχόν θα βιώσουμε και θα μας αναγκάσει να μάθουμε τον εαυτό μας βαθύτερα, ίσως γνωρίζοντας και προσπαθώντας να ενσωματωθούμε σε ένα νέο περιβάλλον ή κάνοντας μια νέα αρχή και ένα νέο επαγγελματικό ξεκίνημα όπου θα έρθουμε αντιμέτωποι με την διαχείριση του χώρου εργασίας.

Με αφορμή λοιπόν τα παραπάνω, έτσι ήρθα αντιμέτωπη και εγώ με κάποια στοιχεία του χαρακτήρα μου, που ή τα είχα κρύψει εγώ η ίδια ή δεν είχε τύχει να τα ανακαλύψω ακόμα. Πιθανότατα το δεύτερο. Από την στιγμή όμως που τα ανακάλυψα, σαφώς και ένιωσα ακόμα πιο γεμάτη και μάχομαι να τα κρατήσω για να μπορώ διαρκώς να εξελίσσομαι αφού η στασιμότητα δεν με εκφράζει. Είναι πραγματικά όμορφο και σημαντικό να νιώθεις πως έχεις τουλάχιστον καταφέρει να ανακαλύψεις αρκετές πτυχές του εαυτού σου μέσα από ένα περιβάλλον είτε εργασιακό, είτε φιλικό, που σου έδωσε την δυνατότητα αυτή να τις βρεις και να τις αγαπήσεις.

Από τα βασικότερα πράγματα να ξεκινά η μέρα σου αισιόδοξα και δημιουργικά νιώθοντας πλήρης σε όλα τα επίπεδα. Όσο το νωρίτερο μαθαίνεις κάτι, τόσο το καλύτερο είναι. Όλα έχουν πάρει τον χρόνο τους για να γίνουν, η ζωή ξέρει πότε σου φέρνει κάτι και πότε στο παίρνει πίσω, όσο άσχημο κι αν είναι αυτό. Έτσι έγινε και στην περίπτωση την δική μου, όπου μέσω της εργασίας μου είχα την δυνατότητα να ανακαλύψω τον πρωινό μου εαυτό παρόλο που πίστευα πως το πρωινό ξύπνημα δεν παλεύεται με τίποτα, τύπου αν δεν πάει δέκα η ώρα δεν σηκώνομαι από το κρεβάτι. Ανακάλυψα την πιο μεγάλη αρετή που υπάρχει στον κόσμο κι ακούει στο όνομα << υπομονή >>. Μέχρι πριν λίγο καιρό άκουγα υπομονή και έλεγα τι είναι αυτό; Τρώγεται; Και τέλος ανακάλυψα ένα εξίσου σημαντικό στοιχείο για μένα, την ικανότητα του να θέτω όρια και να αντιμετωπίζω καταστάσεις και συμβάντα που προκύπτουν εν ώρα εργασίας με επαγγελματισμό.

Ό,τι είναι λοιπόν να έρθει, θα έρθει σε συγκεκριμένο χρόνο και για συγκεκριμένο σκοπό την κατάλληλη στιγμή. Γι’ αυτό είναι καλύτερα να αρπάζουμε τις εκάστοτε ευκαιρίες από τα μαλλιά και να τις εκμεταλλευόμαστε προς εξέλιξη και βελτίωση του εαυτού μας, παρά να μένουμε σταθεροί και με την υπόθεση, τι θα γινόταν αν;!

Όλα έρχονται, το θέμα είναι να αφήσεις εσύ την πόρτα ανοιχτή για να τα δεχτείς!

DPG Network