Υιοθέτησε αυτές τις 10 συνήθειες και πες αντίο στις #badmooddays

Ιωάννα Τζανή
Υιοθέτησε αυτές τις 10 συνήθειες και πες αντίο στις #badmooddays

Φτιάξε τη διάθεσή σου στο άψε σβήσε!

Υπάρχουν αυτές οι μέρες που ξυπνάμε και απλώς νιώθουμε απαίσια, χωρίς διάθεση για τίποτα. Είτε επειδή τσακωθήκαμε με τον σύντροφό μας, είτε επειδή κάποιος συνάδελφος μάς σύγχυσε το προηγούμενο βράδυ, είτε διανύουμε αυτές τις δύσκολες μέρες του μήνα, το θέμα είναι ένα: είναι μια πολύ κακή μέρα για εμάς και αισθανόμαστε ότι όλα θα πάνε στραβά.

Μην αφήσεις σε καμία περίπτωση μια bad mood day να σε βγάλει από το πρόγραμμά σου και να σου... κάνει παρέα καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχουν τρόποι να επαναφέρεις τη διάθεσή σου σε υψηλά επίπεδα.

life hacks3

Δεν είσαι πραγματικά ευτυχισμένη; 15 life hacks που θα αλλάξουν τη ζωή σου μια για πάντα

Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει 10 δοκιμασμένους τρόπους που μπορούν να σε βοηθήσουν να φτιάξεις την ψυχολογία σου σε χρόνο dt, πριν αφήσεις μια μέρα της ζωής σου να πάει χαμένη άδικα.


https://www.instagram.com/p/CWYO1tMh7TO/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πήγαινε μια βόλτα

Ειλικρινά, δεν υπάρχουν πολλά προβλήματα που μια μεγάλη βόλτα δεν μπορεί να λύσει. Δεν ξέρω αν είναι ο καθαρός αέρας, η σωματική κίνηση, η αίσθηση του ήλιου στο πρόσωπό μας ή ο συνδυασμός όλων, αλλά ό,τι κι αν είναι - λειτουργεί! Όταν, λοιπόν, έχεις κακή διάθεση, βάλε μια φόρμα, ακουστικά στα αυτιά, άνοιξε την πόρτα του σπιτιού σου και... πάρε τους δρόμους.

Γράψε στο ημερολόγιό σου

Το ημερολόγιο είναι ένα από τα αγαπημένα μου εργαλεία αυτο-ανάπτυξης. Αυτό που σου προτείνω να κάνεις είναι να ξεκινήσεις γράφοντας πέντε πράγματα που αγαπάς στον εαυτό σου, μετά ανάφερε πέντε πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων που έχεις στη ζωή σου και μετά πέντε όμορφα γεγονότα που συνέβησαν το τελευταίο 24ωρο. Για το τέλος, γράψε πέντε πράγματα για τα οποία ανυπομονείς.

Κάνε κράτηση σε κάτι που σε κάνει πραγματικά χαρούμενη

Όλοι χρειαζόμαστε κάτι που μας κάνει να ανυπομονούμε να συμβεί, και αυτό το συναίσθημα της ευχάριστης προσμονής μπορεί συχνά να είναι αρκετό για να μας βγάλει από το bad mood. Μπες στο Διαδίκτυο και κλείσε δείπνο στο αγαπημένο σου εστιατόριο, περιποίηση προσώπου στο spa ή εισιτήρια για μια παράσταση που σου αρέσει.



Οραματίσου

Όταν όλα σου φαίνονται υπερβολικά άσχημα, χρησιμοποιήσε το μυαλό σου για να σε ταξιδέψει αλλού. Κλείσε τα μάτια σου και φαντάσου τον εαυτό σου να ζει την πιο υπέροχη ημέρα που υπάρχει. Ζήσ' το από την αρχή μέχρι το τέλος.

Φτιάξε μπανανόψωμο

Τι πιο χαλαρωτικό από το να φτιάξεις την αγαπημένη σου συνταγή για ψωμί με μπανάνα, να μυρίσει ευχάριστα ολόκληρο το σπίτι και μετά να καθίσεις να απολαύσεις μια φέτα από το σπιτικό ψωμί που δημιούργησες. Είναι ένας σίγουρος τρόπος να βγάλεις τον εαυτό σου από κάθε κακή διάθεση.

Δες στη photo gallery ποιοι είναι οι άλλοι 5 τρόποι που μπορούν να σε βοηθήσουν να φτιάξεις την ψυχολογία σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

8 συνήθειες που θα σε κάνουν να ανακαλύψεις την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου

Ξεκίνησα ψυχοθεραπεία και είναι το ωραιότερο δώρο που έκανα στον εαυτό μου

8 πράγματα που αν κάνεις κάθε πρωί θα είσαι πάντα με το χαμόγελο στα χείλη