Ξέχνα την αναβολή. Σου έχουμε τέσσερις τρόπους για να σηκώνεσαι πιο εύκολα το πρωί

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Ξέχνα την αναβολή. Σου έχουμε τέσσερις τρόπους για να σηκώνεσαι πιο εύκολα το πρωί

Και πιστεύουμε πως θα σε βοηθήσουν

Όλοι θα ήμασταν πρωινοί τύποι, εάν το να ξυπνάς δεν ήταν τόσο δύσκολο και σκληρό. Κανείς δεν θέλει να μπλέξει με το πλήκτρο της αφύπνισης το πρωί, όμως μερικές φορές είναι απαραίτητο. Έφτασε όμως η ώρα να αλλάξεις και να διώξεις αυτήν σου τη συνήθεια και έχουμε κάποια χρήσιμα tips για εσένα. Το παλιότερο κόλπο είναι να πηγαίνεις για ύπνο νωρίτερα, όμως υπάρχουν και άλλοι πολλοί παράγοντες που μπορούν να παρεμποδίσουν έναν σωστό ύπνο.

Πάρε λοιπόν μια βαθιά ανάσα ξέχνα την αφύπνιση και δες τι μπορείς να κάνεις.

#1. Χρησιμοποίησε το κρεβάτι σου μόνο για ύπνο
Όταν παρακολουθούμε τηλεόραση ή δουλεύουμε ενώ χαλαρώνουμε στο κρεβάτι, εκπαιδεύουμε το μυαλό μας ώστε να μην το συσχετίζουμε πλέον με τον ύπνο. Αυτό αυτομάτως θα κάνει πολύ πιο δύσκολο το μυαλό σου να ηρεμήσει όταν πραγματικά θέλεις να κοιμηθείς.

#2. Άναψε τα φώτα
Ακούγεται σκληρό και επίπονο, όμως ο καλύτερος τρόπος για να ξυπνήσεις αμέσως το πρωί, είναι να αφήσεις το φως να μπει στο δωμάτιο σου. Το να ανοίξεις τα παράθυρα είναι ένας ευχάριστος τρόπος, όμως αυτό δεν είναι πολύ βολικό όταν ξυπνάς προτού βγει ο ήλιος. Σε αυτήν τη περίπτωση, μία καλή λύση είναι να ανοίξεις το φως στο κομοδίνο σου, όσο έντονο και αν είναι.

#3. Διάλεξε έναν ωραίο ήχο για το ξυπνητήρι σου
Ένα ενοχλητικό ξυπνητήρι, μπορεί να σε ξυπνήσει, όμως μπορεί να σου χαλάσει και τη διάθεση. Δοκίμασε να αλλάξεις το τραγούδι στο ξυπνητήρι σου και να βάλεις ένα που να σου αρέσει πολύ ή έστω κάτι διαφορετικό και λιγότερο ενοχλητικό.

#4. Πιες νερό (πριν τον καφέ)
Η κόπωση είναι συχνά ένα σύμπτωμα αφυδάτωσης. Διόρθωσέ το αυτό πίνοντας ένα ποτήρι νερό τη στιγμή που ξυπνάς. Στη συνέχεια μπορείς να απολαύσεις την καφεΐνη, η οποία έχει και άλλα οφέλη εκτός από το να σε ξυπνήσει.

Δες ακόμη: Αυτή είναι η κατάλληλη ώρα για να κοιμάσαι και να ξεκουράζεσαι