Τα 4 λάθη που κάνεις με τους φακούς επαφής σου!

Κάππη Μελίνα
Τα 4 λάθη που κάνεις με τους φακούς επαφής σου!

Και πρέπει να σταματήσεις άμεσα!

Αν έχεις κάποιο πρόβλημα όρασης, όπως μυωπία, οι φακοί επαφής σίγουρα έχουν αποδειχθεί μια σωτήρια λύση για εσένα καθώς σου επιτρέπουν να βλέπεις καθαρά χωρίς τη χρήση γυαλιών. Ωστόσο, οι φακοί απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη χρήση τους για να μην έχεις δυσάρεστες ενοχλήσεις.

Να τι πρέπει να κάνεις για να προστατέψεις τα μάτια σου!

jc-gellidon-AlZX3aSW5Iw-unsplash.jpg
  1. Φρόντισε να αλλάζεις το υγρό των φακών σου μέσα στη θήκη, μετά από ΚΑΘΕ χρήση! Μην κρατάς το ίδιο υγρό για περισσότερες από μία φορές καθώς μετά χάνει την ικανότητά του να απολυμαίνει τους φακούς σου. Επίσης, μην χρησιμοποιείς νερό ή άλλα υποκατάστατα για να τους διατηρήσεις αφού μόνο το ειδικό υγρό έχει την κατάλληλη σύσταση για αυτό. Επιπλέον, όταν δεν τους έχεις μέσα στην ειδική θήκη άδειασε την και άφησε την να στεγνώσει.
  2. Προσπάθησε να είσαι τυπική με τον χρόνο που κρατάς τους φακούς σου μέχρι να τους ανανεώσεις, έτσι θα είσαι πιο ασφαλής ότι δεν προκαλείς φθορά στο μάτι σου. Υπάρχουν οι ημερήσιοι και οι μηνιαίοι, οπότε ανάλογα με το τι έχεις επιλέξει να χρησιμοποιείς, ακολούθησε και τις ανάλογες οδηγίες.
  3. Μεταξύ του φακού των γυαλιών και των φακών επαφής υπάρχει μια μικρή διαφορά στους βαθμούς που χρειάζεσαι καθώς το ένα εφαρμόζει πάνω στο μάτι.Καλό θα ήταν λοιπόν να κάνεις τον ετήσιο οφθαλμολογικό έλεγχο σου και να συμβουλευτείς τον γιατρό σου για το τι φακούς πρέπει να πάρεις!
  4. Πολλές φορές πέφτεις να κοιμηθείς και αμελείς να βγάλεις τους φακούς σου.Αυτό μπορεί να προκαλέσει από απλή ξηρότητα μέχρι μόλυνση στον κερατοειδή.Για το λόγο αυτό, την επόμενη φόρα αφιέρωσε λίγα λεπτά για να τους αφαιρέσεις πριν κοιμηθείς.

Και να θυμάσαι ότι είναι πολύ σημαντικό σε ό,τι αφορά την υγεία των ματιών σου να απευθύνεσαι πάντα στον οφθαλμίατρο σου είναι ο μόνος που μπορεί να σου δώσει ασφαλή και έγκυρη λύση!

Διάβασε ακόμα:Μπορείς τελικά να κάνεις την περίοδό σου να έρθει νωρίτερα;