3 tips για να μην επιβαρύνεις τη μέση σου ακόμη κι όταν κάθεσαι ώρες στο γραφείο

3 tips για να μην επιβαρύνεις τη μέση σου ακόμη κι όταν κάθεσαι ώρες στο γραφείο

Το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων δουλεύουν ατελείωτες ώρες μπροστά στον υπολογιστή τους, χάνονται στο τέλος της ημέρας ακόμη και το πόσες ώρες έμειναν αποσβολωμένοι μέσα σε μια οθόνη.

Και τώρα που η πανδημία έχει επιφέρει ένα νέο εργασιακό μοντέλο στην καθημερινότητά μας, με την τηλεργασία στο full, τα πράγματα αρχίζουν και δυσκολεύουν περισσότερο. Τα μυοσκελετικά προβλήματα αποτελούν ένα από τα πιο συχνά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι. Πόνος στην πλάτη, πόνος στα πόδια, πόνος στον ώμο, στη μέση, πονοκέφαλοι, όλα προέρχονται -τις περισσότερες φορές- από κακή στάση σώματος, εν ώρα εργασίας.

Η αλήθεια είναι πως έχουμε την τάση να αποδίδουμε τους ενοχλητικούς πόνους που νιώθουμε καθημερινά στο γεγονός ότι μεγαλώνουμε, όμως δεν θα έπρεπε. Στην πραγματικότητα, μπορεί να έχει να κάνει με κάτι που ο μέσος Έλληνας κάνει πια όλη του τη μέρα: να κάθεται.

Το γεγονός αυτό από μόνο του βάζει τα σώματά μας σε αφύσικες θέσεις και στάσεις, οι οποίες με την πάροδο του χρόνου μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρά προβλήματα υγείας.

«Υπάρχει πράγματι μια ορολογία για τα προβλήματα του λαιμού που προκύπτουν από την κακή στάση λόγω της τεχνολογίας: tech neck, λέγεται και είναι ο Νο1 παράγοντας για όλα τα μυοσκελετικά μας προβλήματα», λέει ο Δρ Tripp Puhl , πιστοποιημένος χειροπρακτικός στο Σαν Αντόνιο, στο Τέξας.

«Στην καριέρα μου, αρχικά είχα ασθενείς που υπέφεραν από πόνους λόγω ατυχημάτων. Τώρα, πιο συχνά βλέπω ασθενείς που παρουσιάζουν πόνους που αποδίδονται σε κακή στάση σώματος». Τι μπορούμε όμως να κάνουμε προκειμένου να λύσουμε το πρόβλημα, χωρίς να χάσουμε τη δουλειά μας;

Ο Δρ Tripp Puhl είναι ξεκάθαρος: «Σηκωθείτε, επιτέλους! Ακόμη και αν δεν πάτε πουθενά, μπορείτε να στέκεστε και να τεντώνεστε κάθε 30 λεπτά».

Στη gallery που ακολουθεί υπάρχουν 3 τρόποι που θα σε βοηθήσουν να ξεκουράσεις το κορμί σου από μια καθιστική ζωή του γραφείου, εδώ και τώρα: